17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJO Rio - Judo: Andreea Chițu, doar locul 7

JO Rio – Judo: Andreea Chițu, doar locul 7

Judoka Andreea Chiţu a mers la Rio din postura de favorită la medalia de aur, dar a încheiat concursul pe locul 7 şi în hohote de plâns. Învinsă în sferturile de finală de italianca Giuffrida, după un meci în care adversara sa a stat mai mult pe jos şi a tras de timp cât a putut după ce a punctat (yuko), Chiţu a cedat şi în meciul de pe tabloul de recalificări: înfrângere prin ippon cu brazilianca Erika Miranda. Chiţu a condus lupta, a avut un procedeu cotat cu wazaari, iar adversara sa a primit şi un avertisment pentru non-combat. Când mai erau însă 28 de secunde, la primul atac consistent, Miranda a reuşit ippon.

„Parcă nu sunt făcută pentru podiumul olimpic. A pierdut în ultima secundă, acum pierd când mai erau 30 de secunde. La Londra eram mai neexeperimentată, dar acum consider că sunt mai stăpână pe mine. Deşi s-a văzut că nu am fost. După meciul cu Giuffrida m-am motivat spunând că a fost doar o înfrângere şi că mai am şansă la medalia de bronz. Eu nu păcălesc lupta, sunt genul de luptătoare, nu am răbdare. Asta sunt eu. Nu ştiu ce voi face în continuare”, au fost primele cuvinte ale Andreei.

Judoul feminin mai are o singură reprezentantă, Corina Căprioriu (57 kg), vicecampioana olimpică de la Londra, urmând să lupte azi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS