21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSO Filiași, punct de relansare pentru unii jucători

CSO Filiași, punct de relansare pentru unii jucători

Robert Căle (dreapta) este unul dintre jucătorii de la care se aşteaptă mult în viitorul sezon (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Robert Căle (dreapta) este unul dintre jucătorii de la care se aşteaptă mult în viitorul sezon (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Divizionara C CSO Filiași a atras în această vară câteva nume importante, noul proiect surâzându-le experimentaților Daniel Bălașa, Alex Fotescu, dar și tinerilor care au fost la un moment dat în prim plan și acum vor să revină, iar aici lista este destul de lungă.
Este și cazul lui Robert Căle, care după o experiență frumoasă la FC Universitatea a fost ținut departe de teren din pricina insolvenței și și-a pierdut elanul. A încercat să se relanseze la CS Universitatea Craiova, dar nu s-a numărat de prea multe ori printre titularii „satelitului“ din diverse motive, iar acum este convins că se poate remarca la CSO Filiași, sub comanda lui Dragoș Bon, tehnician care îi cunoaște foarte bine atuurile, dar și metehnele. Căle se bucură că va juca tot în culorile îndrăgite de toți oltenii și promite să facă un campionat excelent, la finele căruia să urce în eșaloanele superioare.
„Am schimbat echipamentul de la CSU cu cel al lui CSO, dar este tot alb-albastru. Acestea sunt culorile mele preferate și sper să fac treabă bună aici. În primul rând, trebuie să joc, să am meciuri în picioare, și sunt sigur că din iarnă o să revin acolo unde îmi este locul. Avem o echipă foarte bună, au venit jucători valoroși, cu experiență, și sunt convins că vom avea multe rezultate pozitive. Sunt foarte sigur că o să terminăm în primele cinci echipe, indiferent de seria în care vom juca. Aș vrea să fim repartizați într-o serie bună, cu Bucureștiul, pentru că sunt și deplasările mai scurte și cred că ar fi și campionatul mai puternic“, a declarat Robert Căle, pentru GdS.

Calu are gânduri mari

Un alt jucător hotărât să revină în atenția tuturor este Cosmin Calu. Fostul junior al Școlii de Fotbal „Gică Popescu“ nu a reușit să se impună la prima echipă a Concordiei Chiajna și a revenit în Oltenia, fiind convins că își poate recăpăta elanul. Fundașul de 24 de ani se simte mai puternic și vrea să demonstreze asta la CSO Filiași, fiind convins că noua sa formație are un lot valoros și că se va situa pe primele locuri în campionatul viitor.
„Am avut neșansă la Chiajna, asta este, dar sunt gata să o iau de la capăt. Îmi doresc să joc fotbal și să fac performanță. Câteodată, faci și câte un pas înapoi… În cazul meu, trec de la Liga I la Liga a III-a… Important este să privești înainte și să perseverezi. Am venit la CSO Filiași pentru că sunt aproape de casă și pentru că proiectul mi se pare foarte bun. Cred că vom face o treabă frumoasă, pentru că avem un lot valoros. Înainte de rezultate, obiectivul nostru este să practicăm un fotbal de calitate și să aducem oamenii la stadion. Am evoluat mai mult la echipa a doua de la Chiajna și știu că nivelul de la Liga a III-a nu este atât de bun, iar cu lotul pe care îl avem acum eu cred că putem termina pe primele locuri. Avem șanse mari să și promovăm, dacă ne ajută puțin și jocul rezultatelor și avem și puțin noroc. De asta mă bucur cel mai mult și de asta am și optat pentru CSO Filiași, pentru că am avut oferte și din alte părți“, a declarat Cosmin Calu, pentru GdS.

Bon: Am mare încredere în ei

Antrenorul principal al CSO Filiași, Dragoș Bon, este sigur că afirmațiile celor doi se vor concretiza și că îi va vedea evoluând în viitor în eșaloanele superioare ale țării.
„Căle și Calu sunt doi jucători tineri care au perspective mult mai mari decât Liga a III-a și sunt sigur că pentru ei CSO Filiași va fi doar o stație în carieră și că vor ajunge să joace în eșaloanele superioare foarte curând. Este valabil și pentru portarul Sorin Mogoșanu. Ei ne vor ajuta în noul sezon, vor mări valoarea lotului și rezultatele vor fi cele așteptate de noi. Sunt jucători pe care neșansa i-a făcut să coboare la Liga a III-a. Sunt muncitori, știu ce vor și am mare încredere în ei“, a comentat Dragoș Bon, pentru GdS.
CSO Filiași susține sâmbătă, de la ora 11.00, primul joc amical din această vară, oponentă fiindu-i Progresul Segarcea, ocupanta locului cinci în Liga a IV-a Dolj. Duelul se va desfășura la Segarcea, iar săptămâna viitoare va avea loc și meciul retur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS