21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova și-a luat brazilian, Pandurii a răspuns cu un olandez

Craiova și-a luat brazilian, Pandurii a răspuns cu un olandez

Gustavo Di Mauro Vagenin (stânga) și Jordy Buijs au venit să dea un plus formațiilor din Oltenia
Gustavo Di Mauro Vagenin (stânga) și Jordy Buijs au venit să dea un plus formațiilor din Oltenia

Până la derbiul de mâine, de la ora 21.00, de pe stadionul „Municipal“ din Severin, din prima etapă a noului sezon de Liga I, reprezentantele Olteniei de pe prima scenă „joacă“ tare pe piața transferurilor.
CS Universitatea Craiova și-a adus, în sfârșit, un jucător de creație, post care a „durut-o“ mult în ultimele două campionate. Este vorba despre Gustavo Di Mauro Vagenin, un brazilian de 24 de ani și 1,72 metri. „Ca stil de joc e un Bawab cu o viteză mai bună“, afirma delegatul Emil Pieleanu, pentru GdS, zilele trecute.
Fotbalistul cariocas este născut în Sao Paulo, a făcut junioratul la Audax Sao Paulo, iar din 2011 a venit în Europa să se afirme, el evoluând numai la formații din eșalonul trei din Italia. Prima echipă la care a fost legitimat a fost Salernitana, pentru care a evoluat în intervalul 2011-2014, bifând 68 de partide și 16 goluri. În sezonul 2014-2015 a semnat cu Novara și a jucat 15 meciuri din turul campionatului, reușind și un gol, iar în retur a fost împrumutat la Lecce, unde a evoluat în 13 partide și a înscris o singură dată. Următorul sezon a trecut la Messina, unde a fost utilizat în 27 de confruntări și a reușit nouă goluri. Cota de piață a noului număr 10 al Craiovei este de 225.000 de euro, conform transfermarkt.com.
Gustavo Di Mauro Vagenin a sosit ieri în Bănie, a fost supus testelor medicale la Policlinica pentru Sportivi și urmează să semneze contractul, devenind al treilea jucător cooptat în această vară de CS Universitatea Craiova, după portarul Nicolae Calancea și atacantul Rambe. Cei trei vor fi prezentați astăzi, la prânz, într-o conferință de presă în care antrenorul Gigi Mulțescu va prefața și disputa cu Pandurii. Gruparea alb-albastră încearcă să-și îmbunătățească și defensiva, în perioada următoare, mai exact după meciul cu Pandurii, fiind așteptat și un fundaș central.

Gorjenii au replicat cu Jordy Buijs

În timp ce Craiova și-a îmbunătățit atacul, conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu a anunţat că a ajuns la un acord cu un fundaş central olandez. Jordy Buijs are 27 de ani și 1,86 metri și a semnat un contract pentru un an, cu opţiune de prelungire.
Buijs a debutat la Feyenoord Rotterdam în 2007, acolo unde a efectuat şi junioratul. În 1995 a fost convocat la naţionala Under 17 ani a Olandei, fiind prezent la Campionatul European, atunci când „Țara lalelelor“ a ajuns în finală, acesta înscriind golul victoriei din semifinala cu Italia. A participat cu naţionala Under 17 la Campionatul Mondial din Peru, unde Olanda a ocupat locul trei. A fost apoi component al loturilor naţionale Under 18 şi Under 19 ale Olandei, totalizând 29 de prezențe la echipele naționale de tineret și juniori.
Jordy Buijs are cifre impresionante și în campionatele interne ale Olandei. A jucat pentru Feyenoord din 2007, fiind apoi împrumutat la De Graafschap, unde a evoluat până în 2011, mai exact în 95 de partide, înscriind zece goluri. În perioada 2011 -2014 a jucat pentru NAC Breda (92 de meciuri – 11 goluri), iar din 2014 până în 2016 la Hereenveen (15 meciuri). La începutul acestui an a fost transferat de Roda JC Kerkrade, unde a jucat în 17 partide și a înscris un gol.
La majoritatea echipelor la care a evoluat s-a remarcat prin constanţă, a fost prezent pe teren între 20 şi 30 de partide pe sezon, în majoritatea fiind titular. Antrenorul său de la naţionala de tineret a Olandei, Ruud Kaiser, îl caracteriza încă de la 19 ani ca fiind un învingător, un jucător care se impune în lupta directă cu adversarul şi care are o capacitate mare de efort, fiind şi un bun executant de lovituri libere, dovadă şi numărul mare de goluri marcate.
Cota de piață a fundaşului olandez Jordy Buijs este de 800.000 de euro, conform transfermarkt.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS