13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au învins Vâlcea, spionați de Craiova (foto, video)

Pandurii au învins Vâlcea, spionați de Craiova (foto, video)

Gorjenii (tricouri albe) au pus presiune la poarta vâlcenilor şi şi-au asigurat victoria încă din prima repriză (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Gorjenii (tricouri albe) au pus presiune la poarta vâlcenilor şi şi-au asigurat victoria încă din prima repriză (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Stadionul din Zăvoi a găzduit sâmbătă dimineață un derbi oltenesc, amicalul formațiilor CSM Vâlcea și Pandurii Târgu Jiu stârnind interesul a peste 300 de spectatori. În tribunele stadionului „1 Mai“ au fost zăriți și reprezentanții echipei CS Universitatea Craiova, oponenta formației Pandurii din prima etapă a Ligii I, fiind vorba despre Daniel Timofte, secundul lui Gigi Mulțescu, și Silvian Cristescu, delegatul grupării din Bănie. Câștig de cauză au avut gorjenii, scor 2-0, diferența fiind făcută de plusul de experiență, dar și de pregătire, cele două combatante fiind la poli opuși privind nivelul de antrenament.
Ambele goluri au fost înscrise în prima repriză, pe fondul unei dominări a fotbaliștilor lui Petre Grigoraș. Portarul craiovean Laurențiu Popescu a încasat rapid primul gol, în minutul patru mai exact, când Adrian Pârcălabu a finalizat de pe dreapta, cu un șut imparabil la colțul lung, după o combinație frumoasă, la care au participat Nistor și Hora.
„Popică“ a avut apoi două intervenții salvatoare, respingând șuturile lui Herea (‘9) și Voiculeț (‘13), dar a scos din nou mingea din plasă în minutul 18, când Hora a pus latul de la șapte metri la o pasă printre fundași a lui Nistor.

_DSC0036
Mulțumiți, probabil, cu rezultatul, pandurii nu au mai apăsat accelerația, iar vâlcenii au echilibrat ușor-ușor lupta, dar fără să-și treacă în cont vreo ocazie notabilă, fostul golgheter al României, Florin Costea, și colegul său din atac fiind anihilați fără probleme de defensiva oaspete.

_DSC0029

Partea secundă a fost „albă“

În partea secundă, jocul a fost la fel de echilibrat, cu CSM Vâlcea ceva mai îndrăzneață pe faza ofensivă, mai ales spre final, când Petre Grigoraș și-a scos vedetele din teren. Jerry Gane a utilizat și el o serie de jucători tineri, mulți veniți în probe. Printre remarcați a fost și Stephan Drăghici, de la Ardealul Cluj, jucător care a efectuat cantonamentul de vară cu CS Universitatea Craiova și care ar fi îndrumat de oficialii din Bănie să semneze cu formația din Zăvoi și să joace la Liga a II-a până când expiră suspendarea din partea FRF privind dreptul de a transfera jucători. Din nefericire, Drăghici nu a rezistat decât câteva minute pe teren, ieșind accidentat după o intrare dură a unui fundaș gorjean.

_DSC0079
CSM Vâlcea: L. Popescu (‘46, V. Muțiu) – Al. David (‘46, Samson), L. Iordache, R. Cucui, D. Dumitrașcu (‘46, S. Bușu) – O. Vasile (‘61, Neag), Fl. Pârvu, Konyeha (‘61, Ceapă), R. Georgescu (‘46, Ov. Mihai) – B. Geantă (‘46, Drăghici; ‘64, I. Marian), Fl. Costea (‘46, Cocină). Antrenor: Jerry Gane.
Pandurii: Stanca (‘68, Lazar) – Ungurușan (‘68, Pleașcă), Vasiljevic, Bunoza, Acsinte (‘68, Grecu) – Răuță, Voiculeț (‘46, Pițian), Nistor (‘68, Armiche) – Pârcălabu (‘68, V. Munteanu), Hora (‘68, Traore), Herea (‘46, Trifu). Antrenor: Petre Grigoraș.

Jerry Gane, mulțumit per ansamblu

Antrenorul principal al CSM Vâlcea, Jerry Gane, s-a arătat mulțumit de jocul prestat de divizionara secundă, ținând cont că și-a reluat pregătirile de doar câteva zile.

_DSC0030
„Sunt mulțumit de implicarea băieților după 12 zile de pregătire. Ținând cont că adversarul a fost de Liga I și este mult mai avansat în pregătire, ei încep săptămâna viitoare campionatul, eu spun că a fost un meci destul de bun pentru noi. Sunt multe lucruri bune pe care le-am făcut și e clar că la finalizare încă suferim în perioada asta. În schimb, băieții s-au implicat foarte bine și au avut o atitudine bună. Am vrut să le dau șansă la toți jucătorii, iar după acest meci voi face o analiză, o voi trimite conducerii, lui Lucian Munteanu, și e clar că vom mai renunța la niște jucători. Continuăm să ne pregătim cu cei care vor rămâne și vom încerca să aducem doi-trei fotbaliști cu experiență, pe care noi i-am contactat și așteptăm răspunsul lor. Posturile pentru care mai caut încă soluții sunt cele de atacant, mijlocaș central și un fundaș central“, a declarat Jerry Gane, pentru GdS.
Acesta a explicat și situația lui Florin Costea, dar și a lui Dragoș Firțulescu, care s-a aflat în tribune: „Cu Florin Costea am avut o discuție foarte sinceră și clară, pentru că ne cunoaștem foarte bine. El încearcă să-și găsească o echipă în străinătate, dar mi-a spus că dacă nu reușește își dorește să rămână cu mine aici, la Vâlcea, orașul lui natal, și cel puțin până în iarnă să ne putem ajuta reciproc. Cu Firțulescu am avut o discuție, mi-am exprimat dorința să rămână, numai că el vrea să plece și să-și găsească o echipă în străinătate. Dacă asta e decizia lui, nu pot să-l țin cu forța“.

_DSC0031
Întrebat despre derbiul Olteniei din Liga I, programat vineri, de la ora 21.00, la Severin, Jerry Gane a afirmat că este fanul Craiovei: „Îmi amintesc că acum doi ani eram antrenor la CS Universitatea și am debutat într-un meci cu Pandurii. A fost egal și pe banca gorjenilor era tot Grigoraș. Acum știu că o să se joace la Severin și le țin pumnii celor de la Craiova. Sper să facă un meci bun și să câștige“.

Grigoraș: CS Universitatea este un adversar foarte puternic

De partea cealaltă, tehnicianul echipei Pandurii, Petre Grigoraș, a admis că victoria îl bucură, dar că jocul nu a fost convingător, punându-l pe seama oboselii acumulate în Slovenia și a mizei lipsă.

_DSC0069
„Mai avem o săptămână la dispoziție și sperăm să mai îmbunătățim lucrurile și să mai eliminăm din greșelile pe care le-am făcut astăzi (sâmbătă – n.r.). Dar până la urmă e o victorie și intrăm pe ultima sută de metri cu pregătirea. Începem campionatul cu derbiul Olteniei și avem și alte meciuri foarte grele în primele etape, plus meciul din Liga Europa, așa că vom avea de suferit. Acum a fost un meci de pregătire, am avut antrenamente puternice zilele trecute și am vrut să încheiem săptămâna cu un joc. Nu a fost un meci strălucit, poate că și oboseala și-a spus cuvântul, poate că și motivația nu a fost una foarte importantă, așa că nu-mi fac mari probleme. De săptămâna viitoare, sigur va trebui să fim mai atenți, pentru că va fi cu totul și cu totul alt adversar și trebuie să fim pregătiți. CS Universitatea Craiova este un adversar foarte puternic. Îi cunosc destul de bine și au jucători foarte valoroși. Știu că este cea mai iubită echipă din Oltenia și sigur vor avea și un suport din partea publicului din Severin, ca de fiecare dată“, a declarat Petre Grigoraș, pentru GdS.
„E greu să fim la fel de eficienți ca și anul trecut, pentru că știți că sunt probleme financiare, au plecat o serie de jucători importanți, iar cei noi trebuie să se adapteze extrem de repede și să se pună la punct cu pregătirea. Sunt jucători valoroși, în care am încredere, dar cred că ei vor intra puțin mai târziu în teren, pentru că vin după o perioadă destul de lungă de pauză, cam de două săptămâni. Mai așteptăm un fundaș central. După ce vom avea lotul complet, atunci ne vom axa și pe un obiectiv realizabil pentru echipă“, a completat Petre Grigoraș.

Video (Alexandru Vîrtosu):

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0025

_DSC0027

_DSC0032

_DSC0035

_DSC0037

_DSC0038

_DSC0040

_DSC0041

_DSC0042

_DSC0043

_DSC0044

_DSC0046

_DSC0048

_DSC0049

_DSC0053

_DSC0054

_DSC0055

_DSC0057

_DSC0059

_DSC0060

_DSC0065

_DSC0071

_DSC0073

_DSC0075

_DSC0076

_DSC0080

_DSC0082

_DSC0084

 

_DSC0001

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS