21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Rudi Verkempinck, noul secund al naționalei României

Fotbal / Rudi Verkempinck, noul secund al naționalei României

Rudi

Oficialii FRF au anunțat astăzi că selecționerul României, germanul Christoph Daum, îl va avea ca antrenor secund pe belgianul Rudi Verkempinck, informează frf.ro. Tehnicianul de 50 de ani a semnat un contract cu FRF valabil până în 2018, la fel ca înlocuitorul lui Anghel Iordănescu.
Verkempinck, antrenor cu licența UEFA PRO, a lucrat cu Christoph Daum din postura de „secund” atât la Club Brugge (2011-2012), cât și la Bursaspor (2013-2014). Belgianul a îndeplinit și rolul de antrenor principal la Wervik, Cercle Brugge, KV Mechelen, RAC Gent, RS Waasland, KV Kortrijk, VW Hamme.

daum_verkempinck

„Mă bucur să mă alătur acestui proiect. Este un nou start atât pentru România, cât și pentru noi. Îl cunosc pe domnul Daum de cinci ani, lucrând împreună la două echipe de club. Amândoi împărtășim aceeași filozofie, dintr-o jumătate de cuvânt știu deja ce vrea. Este antrenorul meu, mentorul meu, dar și prietenul meu”, a declarat Rudi Verkempinck după semnarea contractului.

„Numele celui mai bun jucător de la echipa națională trebuie să fie ECHIPA. E una dintre cele mai importante misiuni ale noastre. Și trebuie să aducem suporterii cât mai aproape de echipă. Trebuie să fim uniți pentru a îndeplini obiectivul: calificarea la Campionatul Mondial din 2018!”, a mai spus noul membru al staff-ului naționalei.
„Am experiență cu jucători români, i-am pregătit pe Dorinel Munteanu și Tibor Selymes la Cercle Brugge. Dorinel a fost un exemplu de profesionist, venea primul la antrenament și pleca ultimul. De aceea l-aș nominaliza în Top 10 al jucătorilor cu care am lucrat. Tibor, de asemenea, a fost un jucător foarte bun, mai apoi, la Al Hilal, l-am întâlnit și pe Mirel Rădoi, un fotbalist complet”, a adăugat Verkempinck.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS