12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJerry Gane a preluat CSM Vâlcea: „Vreau să creăm o echipă frumoasă, competitivă“

Jerry Gane a preluat CSM Vâlcea: „Vreau să creăm o echipă frumoasă, competitivă“

Jerry Gane este pregătit pentru noua provocare venită din Zăvoi (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Jerry Gane este pregătit pentru noua provocare venită din Zăvoi (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Antrenorul craiovean Ionel Gane a semnat ieri cu divizionara secundă CSM Vâlcea și a acordat un interviu în exclusivitate pentru GdS despre noua sa provocare din carieră. „Jerry“, care i-a luat locul lui Alexandru Pelici, plecat la CS Mioveni, a spus că nu este un pas înapoi coborârea în eșalonul secund și că își dorește să formeze în Zăvoi o echipă respectabilă.
GdS: Gata, ai semnat cu CSM Vâlcea?
Jerry Gane: Exact acum sunt la club și urmează să parafăm contractul. Voi semna o înțelegere valabilă un an, cu drept de prelungire.
GdS: Care vor fi ajutoarele tale?
J.G.: Vin alături de George Biță – secund, o să rămână și Adrian Dulcea – tot secund, iar antrenor cu portarii o să fie Robert Tufiși. O să formăm un staff bun și sunt convins că vor apărea și rezultatele.
GdS: Cum de ai ales CSM Vâlcea, pentru că știm că negociai și cu alte formații din Liga I?
J.G.: Este adevărat că am avut discuții și cu alte echipe din Liga I, dar nu s-au finalizat pozitiv. Cu managerul din Zăvoi, Lucian Munteanu, am o relație bună de mult timp și în plus am mai fost dorit aici. Am ales cu inima deschisă să vin la Vâlcea, pentru că este un club pe care îl cunosc și mă simt ca acasă, fiind în Oltenia. A contat mult și stabilitatea financiară. Aici știu că nu au fost probleme. Nu au fost salarii mari, dar s-au plătit la timp. Ce s-a promis, s-a dat, ceea ce este foarte bine, pentru că poți să lucrezi cu jucătorii liniștit. Eu pe unde m-am dus în Liga I am lucrat la echipe cu probleme, ultima fiind Petrolul. Chiar consider că nu am făcut un pas înapoi prin venirea în Liga a II-a. Faptul că fac ce îmi place și ce îmi doresc, indiferent că e Liga I sau Liga a II-a, e foarte bine.

Cantonamentul, în Zăvoi

GdS: Cunoști lotul?
J.G.: Nu. În mare, am văzut niște meciuri care au fost televizate. O să încerc să aflu cât mai multe lucruri despre ei și o să-i cunosc pe fiecare în perioada de pregătire. Singurul jucător pe care îl știu bine și cu care am mai lucrat împreună este Dragoș Firțulescu, pe care l-am antrenat la Craiova.
GdS: Câți jucători aveți sub contract acum și câți îți mai dorești?
J.G.: Sunt destui jucători. Sunt și unii cărora li se termină contractele și știu că Lucian discută cu ei zilele astea prelungirea. În două-trei zile, de când sunt la Vâlcea, nu am apucat să fac mare lucru. Am vorbit cu niște fotbaliști, dar nu e ușor să aduci din Liga I, pentru că majoritatea care nu au contract tatonează terenul, ca să zic așa. Am convenit cu cei de aici că ar trebui să aducem cam cinci jucători cu experiență. Pe fiecare compartiment ne trebuie întăriri.
GdS: Vei menține „tradiția“ ultimilor ani și vei stabili un stagiu tot pe plan local?
J.G.: Da! Ne vom reuni luni, 4 iulie, și o să rămânem în zonă. Nu e cazul să plecăm în altă parte, pentru că avem condiții bune aici. Avem terenuri bune de antrenament, masă, cazare și trebuie să formăm o echipă foarte rapid. O să punem la punct și o serie de meciuri de verificare. Sâmbătă, 9 iulie, o să jucăm un amical dacă găsim adversară, iar dacă nu, o să susținem un joc-școală. Avem stabilit deja un test cu Pandurii Târgu Jiu pe 16 iulie aici, la Vâlcea, iar până pe 16 o să mai programăm un amical cu o formație de Liga a III-a. Săptămâna viitoare o să știm exact programul jocurilor de verificare.

Obiectivul, stabilit în funcție de achiziții

GdS: Care este obiectivul pentru noul sezon?
J.G.: Am purtat discuții în acest sens cu Lucian Munteanu și vreau să creăm o echipă frumoasă, competitivă, care să joace un fotbal ofensiv. Obiectivul trebuie să fie unul realist și nu-l putem fixa decât după ce trece perioada de pregătire și știm exact ce jucători avem în lot. Fiind și o singură serie din acest an la Liga a II-a, va fi mai greu și am putea spune încă de acum că ne dorim să terminăm în prima jumătate a clasamentului. Repet: e devreme să vorbim despre obiectiv pentru că nu știu ce jucători aducem și ce fotbaliști rămân. Noua regulă de la liga secundă este să folosim trei jucători sub 21 de ani și atunci ești obligat să ai în lot măcar șase juniori. Din fericire, aici este un fond bun, sunt mulți tineri valoroși, pe care mi i-a prezentat Lucian, și încercăm să aducem în perioada următoare fotbaliști cu experiență. Sunt câțiva titulari, și mă refer la Stoica, Artean, Dâlbea, care au plecat de la echipă și atunci e nevoie de îmbunătățiri.
GdS: Ce zici de noul format din Liga a II-a, cu o singură serie de 22 de echipe?
J.G.: Va fi greu. E prima dată când se joacă așa și trebuie să ne adaptăm repede. Formatul pare ca la Liga I. Vor fi deplasări foarte lungi și atunci trebuie să-ți faci bine lotul și bugetul. Trebuie să ai un lot de 25-26 de jucători, ca să poți să-i rulezi. Dacă vor fi 22 de echipe, vor fi foarte multe etape, dar ce văd eu în ultimul timp e că nu sunt înscrise toate. În momentul ăsta, sunt înscrise 15-16 formații și se așteaptă. Și dacă sunt 16 sau 18 echipe, să se pornească în sistemul ăsta, dar să fii sigur că echipele astea vor duce campionatul la sfârșit. Degeaba se înscriu 20 dacă două-trei au probleme financiare și se retrag pe parcurs, pentru că dau peste cap întreaga competiție. E nevoie de stabilitate, de seriozitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS