14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii confirmă, finanțatorii nu umblă încă la portofele

Juniorii confirmă, finanțatorii nu umblă încă la portofele

Gigi Mulţescu încearcă să se descurce cu jucătorii pe care îi are la dispoziţie momentan (Foto: csuc.ro)
Gigi Mulţescu încearcă să se descurce cu jucătorii pe care îi are la dispoziţie momentan (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a susținut duminică seară al doilea joc amical, unul cu o echipă puternică, Red Bull Salzburg, campioana Austriei. A fost 0-0, la capătul unui joc în care au fost rulați mulți tineri din Centrul de copii și juniori, un adevărat plus pentru cei care au asudat acolo în ultimii ani. Gruparea alb-albastră a mizat pe următoarea formulă: Calancea – Briceag (‘55, Vlădoiu), Popov (‘73, Hreniuc), Kay (‘46, Acka), Vătăjelu (‘82, R. Bogdan) – Băluță (‘86, Ciocoteală), Screciu (‘70, Madson), Dumitraș (‘46, Mateiu), Bancu (‘77, Petre) – Ivan (‘77, Jurj), Măzărache (‘46, Manea). Succesul celor din pepiniera clubului ascunde involuntar, cel puțin pentru moment, nereușitele noii conduceri în tentativa cooptării titularilor promiși la învestire. Campania de achiziții la CSU, care poate cuprinde numai fotbaliști liberi de contract în urma interdicției primite după litigiul pierdut cu Ovidiu Dănănae, înseamnă până acum doar portarul moldovean Calancea, iar cifrele acestuia din meciurile oficiale au generat deja multe discuții în spațiul on-line. Conducerea pare mulțumită și ea de cum arată echipa în prezent, din moment ce nu acționează, și pare că încearcă să convingă suporterii că nu prea ar mai fi nevoie să bage mâna în vistierie pentru momirea fotbaliștilor cu adevărat voloroși.

„Este un rezultat pe care poți să construiești“

Intențiile finanțatorilor de a nu cheltui prea mult au fost „prinse“ din „zbor“ de tehnicianul Gigi Mulțescu, care a devenit între timp Gigi „Mulțumescu“ și afirmă că jocul echipei este în progres.
„Sunt bucuros că avem un asemenea program, că jucăm contra unor echipe puternice și astfel ne putem forța limitele. A fost un examen tare. Am încercat să ne ridicăm la valoarea adversarului. În prima repriză consider că am reușit să echilibrăm jocul, numai că încă suntem deficitari la finalizare, nu putem să materializăm anumite perioade bune de joc. Ținând cont că în repriza a doua ei au jucat cu opt-nouă titulari, iar noi am introdus patru-cinci juniori, cred că am reușit să ne descurcăm. Ei au condus jocul în partea secundă pentru că au calitate și jucători de mare valoare, dar și în aceste condiții am avut o perioadă în care i-am ținut în terenul lor și asta a însemnat mult pentru moralul juniorilor care s-au aflat pe teren. Am văzut și problemele pe care le avem, trebuie să le îndreptăm. Acest lucru se poate dacă jucătorii vor fi mai exigenți cu ei și atunci echipa va arăta din ce în ce mai bine. De rezultat sunt foarte mulțumit. Poate că ei meritau mai mult, dat fiind câte ocazii au avut. Numai că noi am avut un portar în zi de grație. Am achiziționat un portar de top, de mare valoare. Este un rezultat pe care poți să construiești, oferă moral“, a declarat antrenorul Gigi Mulțescu.

Vladimir Screciu, printre remarcații de până acum

Strategul alb-albaștrilor a explicat și titularizarea tânărului Vladimir Screciu (16 ani) la mijlocul terenului, în dauna lui Madson sau Mateiu, deși știe în sinea lui că performanțele se pot atinge doar cu fotbaliști de clasă, experimentați.
„Păi ce, valoarea așteaptă scurgerea anilor? Este un jucător care mi-a arătat în primul meci (1-2 cu FK Teuta Durres – n.r.) lucruri frumoase, este maturizat atât fizic, cât și tactic mai devreme. A jucat bine meciul trecut și a meritat locul. L-a ajutat și situația celorlalți jucători din zona centrală: pe Zlatinski l-am protejat după o accidentare, Madson nu este pregătit la nivelul echipei și am convenit să joace la final, 20 de minute, iar Mateiu a fost destul de reținut în primul meci. În aceste condiții, Screciu și-a câștigat dreptul de a juca. Poate să aibă și 16, și 40 de ani, la mine joacă fotbalistul care merită, care este în formă“, a spus hotărât Gigi Mulțescu.
Următorul test al CS Universitatea Craiova va avea loc joi, oponentă fiind Zenit St. Petersburg (Rusia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS