14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEURO 2016: România, singura națională alcătuită doar din jucători născuți în țara pe care o reprezintă

EURO 2016: România, singura națională alcătuită doar din jucători născuți în țara pe care o reprezintă

Echipa României este singura selecționată prezentă la EURO 2016 ce este alcătuită doar din jucători născuți în țara pe care o reprezintă și din părinți cu aceeași naționalitate, informează Liga Profesionistă de Fotbal, potrivit Agerpres.

Potrivit unui studiu dat publicității recent, aproape un sfert dintre jucătorii echipelor de la EURO 2016 au dublă cetățenie, iar 16% au fost născuți într-o altă țară decât cea pentru care joacă în turneul final.

România, care va întâlni miercuri Elveția, a debutat la EURO 2016 împotriva țării gazdă, Franța, care a învins-o cu 2-1 în meciul de deschidere a competiției, din cadrul Grupei A.

De remarcat este faptul că, din cei 14 jucători folosiți de selecționerul Anghel Iordănescu în acest prim meci, șase provin din Liga 1 Orange. Este vorba de Cristi Săpunaru (Pandurii Târgu Jiu), Mihai Pintilii, Alex Chipciu, Nicușor Stanciu, Adrian Popa (toți FC Steaua) și Denis Alibec (Astra Giurgiu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS