17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia e pregătită. Să înceapă Euro!

România e pregătită. Să înceapă Euro!

Romania

Gata cu turneele finale fără miză pentru români și gata cu numărătoarea inversă! Începe Campionatul European, iar reprezentativa României e pregătită să dea totul pe teren și să-și facă fericiți suporterii. Astăzi, de la ora 22.00 (Pro TV), pe Stade de France – Saint-Denis, după ceremonia de deschidere a turneului final ce se anunță grandioasă, România va întâlni Franța, în primul meci din grupa A, din care mai fac parte Elveția și Albania. Meciul va fi arbitrat de maghiarul Viktor Kassai, ajutat de asistenții Gyorgy Ring și Vencel Toth, de „adiționalii“ Tamas Bognar și Adam Farkas și de „rezervele“ Bjoern Kuipers și Sander van Roekel (Olanda).

„Obiectivul nostru este să trecem de faza grupelor“

Optimismul primează în tabăra noastră, dar declarațiile staff-ului tehnic sunt moderate.
„Nu am vrut să jucăm împotriva Franţei, însă va fi un eveniment special pentru fotbalul românesc, pentru că vom fi văzuţi de întreaga planetă. Când ai ca adversar o echipă care are în sânge titlul de campioană, mă gândesc la Franța, nu se poate spune că avem o grupă ușoară. Pentru noi, meciurile cu Elveţia şi Albania sunt extrem de importante. Obiectivul nostru este să trecem de faza grupelor la Euro 2016. Tot ce va fi de aici mai departe este un bonus pentru noi“, a declarat selecționerul Anghel Iordănescu.
„Ştim foarte bine potenţialul echipei franceze de la mijloc în sus şi varietatea de soluţii pe care selecţionerul Didier Deschamps o are. Putem să spunem însă că punctul lor slab este defensiva. Trebuie să avem o agresivitate mare pentru a le pune în dificultate jucătorii, să jucăm inteligent. Presiunea e asupra lor, pentru că mulţi îi văd câştigătorii acestui European. Dacă vom reuşi să învingem va fi fantastic“, a spus „secundul“ Viorel Moldovan.

Tricolorii sunt concentrați

La rândul lor, fotbaliștii României sunt gata să facă meciul vieții și să dea peste cap calculele hârtiei.
„Indiferent de sistem, trebuie să intrăm determinaţi pe teren. În acest moment nu avem în naţională jucători cum erau Hagi şi, apoi, Mutu şi Chivu. Forţa grupului este atuul nostru acum. Trebuie să ne ajutăm între noi“, a declarat mijlocașul Gabriel Torje.
„Nu simţim presiune. Avem emoţii care sperăm să se transforme într-o forţă pentru noi şi la ora meciului să demonstrăm că suntem o echipă puternică“, a declarat fundașul central Vlad Chiricheş.
„Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a face mândră o ţară întreagă. Trebuie să fim concentraţi şi să fim conştienţi că putem scoate un rezultat bun contra Franţei. Vom aborda orice meci la victorie, credem în forţele noastre“, a punctat „închizătorul“ Ovidiu Hoban.

România nu a mai învins Franța de 44 de ani

Naționala României nu a mai învins Franța de 44 de ani, notează Agerpres. Pe 8 aprilie 1972, România obținea ultima dintre cele trei victorii reușite în fața „cocoșilor“, 2-0 la București, într-un amical, prin golurile marcate de Anghel Iordănescu și Cornel Dinu.
Bilanțul general este de trei victorii ale României, cinci egaluri și opt succese ale Franței, cu un golaveraj de 15-21.
Ultimul duel dintre cele două formații s-a desfășurat pe 6 septembrie 2011, în preliminariile Euro 2012, la inaugurarea Arenei Naționale, și s-a încheiat 0-0.
Din actualul lot al României au mai jucat împotriva Franței șase jucători: Tătărușanu, Pantilimon, Raț, Săpunaru, Chiricheș și Stancu. Din lotul Franței pentru Euro 2016 au mai evoluat contra României: Lloris, Sagna, Rami, Evra, Cabaye, Payet, Gignac și Mandanda.

Deschamps: Francezii vor să ne vadă câștigând

Din tabăra Franței, selecționerul Didier Deschamps le-a mulțumit suporterilor din Hexagon pentru atașamentul arătat „cocoșilor“ și știe că doar câștigarea turneului final i-ar face fericiți.
„Din primele zile ale cantonamentului de la Biarritz, am putut vedea ce entuziasm era acolo. Apoi am văzut atmosfera de la Nantes, la jocul cu Camerun (3-2), și pe cea de la Metz (la 3-0 cu Scoția), dar și ce a fost în fața hotelului nostru. Este magnific. O susținere de asemenea amploare n-am avut niciodată înainte de începutul unei competiții. Este o competiție uriașă, mai ales că Franța trece prin probleme sociale, dar care va da posibilitatea francezilor să evadeze. Francezii vor să ne vadă câștigând. Fiindcă am învins în 9 din ultimele 10 partide, încrederea tuturor a crescut foarte mult. Dar presiunea nu riscă să devină prea mare“, a declarat selecționerul francez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS