16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, la ultimul test înainte de Euro

Tricolorii, la ultimul test înainte de Euro

Florin Andone (la minge) va încerca să se impună în primul unsprezece încă de la amicalul cu Georgia (Foto: sport1x2.ro)
Florin Andone (la minge) va încerca să se impună în primul unsprezece încă de la amicalul cu Georgia (Foto: sport1x2.ro)

Echipa națională a României susține astăzi, de la ora 21.00 (TVR 1), pe Arena Națională, un joc amical în compania formației similare a Georgiei, aceasta fiind ultima partidă de verificare a tricolorilor înainte de participarea la Campionatul European din Franța (10 iunie – 10 iulie). Până acum „ostașii“ lui Anghel Iordănescu au mai susținut un stagiu de pregătire în Italia, unde au jucat și două meciuri-test, înregistrând 1-1 cu RD Congo și 3-4 cu Ucraina.
Spre deosebire de partidele amicale din „Cizmă“, în această confruntare îl putem vedea la lucru și pe Florin Andone. Atacantul Cordobei a fost prins cu meciuri de „foc“ la echipa de club, dar, odată sosit printre tricolori, a afirmat că se simte onorat că va lupta pentru România la turneul final.
„Mi-ar fi plăcut să vin în cantonamentul din Italia, dar în același timp mă gândeam și la echipa mea. Clubul nu a vrut să mă lase mai devreme pentru că la Cordoba sunt un jucător important, am evoluat în toate meciurile și nu a fost posibil să vin. Dar eu în perioada asta am vorbit cu antrenorii despre ce se întâmplă la echipă, despre jocurile de pregătire. Deci selecționerul nu trebuie să fie supărat pe mine, clubul a zis că îmi dă drumul pe 30 mai și așa s-a întâmplat. Relația mea cu selecționerul este foarte bună, din câte știu eu. Mă respectă, eu, la rândul meu, la fel, deci avem o relație OK. Am un regret că nu îmi pot ajuta echipa de club pe acest final de sezon, pentru că programul din Segunda nu s-a făcut cum trebuie. Ăsta e micul meu regret. Dacă programul se făcea un pic mai compact atunci campionatul se termina. Dacă ar fi să aleg să joc un play-off în Segunda sau la Euro 2016 nici nu mai trebuie să spun ce aș prefera. E logic, mai ales că sunt în cantonamentul echipei naționale a României“, a declarat Florin Andone, conform Agerpres.
„Sunt foarte mulțumit că am fost convocat. Este ca un vis pentru mine să merg la EURO. Sper să avem prestații bune. Nu știu dacă voi fi titular la Euro, eu consider că toți când venim aici o luăm de la zero. Domnul antrenor va decide cine joacă, eu sunt totdeauna la dispoziția dânsului. Dacă trebuie să joc e bine, dacă nu joc, o să îmi pare rău, dar o să încerc să îmi ajut colegii de pe bancă. Iar dacă voi intra o să dau totul, importantă este echipa. Eu nu am promis niciodată în viața mea vreun gol, ce pot să promit suporterilor e că voi face pe teren tot ce îmi stă în putință pentru ca România să câștige“, a completat Florin Andone.

România a coborât trei locuri în ierarhia FIFA

FIFA a publicat, ieri, noul clasament mondial, în care echipa naţională a României a coborât trei locuri, până pe locul 22 mondial. Regresul naţionalei în ierarhia FIFA este rezultatul performanţelor slabe obţinute de tricolori în meciurile amicale cu Congo (1-1) şi Ucraina (3-4), notează Mediafax. În raport cu adversarele de la Campionatul European, România a avut cea mai mare cădere faţă de luna mai. Franţa a urcat patru poziţii pănă pe locul 17 în ierarhia mondială, cu opt zile înaintea meciului de deschidere de la turneul final. Reprezentativa Elveţiei este cea mai bine clasată dintre adversarele României de la Campionatul European, pe locul 15, după ce a căzut un loc în clasamentul mondial, iar Albania a urcat trei poziții, până pe locul 42 în lume.
Primele zece locuri din clasamentul FIFA: 1. Argentina 1503 puncte, 2. Belgia 1384, 3. Columbia 1328, 4. Germania 1310, 5. Chile 1293, 6. Spania 1267, 7. Brazilia 1257, 8. Portugalia 1181, 9. Uruguay 1150, 10. Austria 1077.
Reprezentativa României face parte din grupa A la CE, alături de Franța, Elveția și Albania. Primul meci al tricolorilor va avea loc pe 10 iunie, de la ora 22.00, la Paris, pe „Stade de France“, împotriva Franţei. Tot în capitala Franţei se va disputa şi al doilea meci al României, cu Elveţia, de la ora 19.00, pe 15 iunie, în timp ce partida cu Albania se va juca pe 19 iunie, la Lyon, de la ora 22.00.

Programul complet al turneului final din Hexagon va fi publicat de GdS în numărul de luni, 6 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS