12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe antrenează pe unde apucă, dar tot iau medalii

Se antrenează pe unde apucă, dar tot iau medalii

Componentele echipei de ştafetă de la LPS „Petrache Trişcu“ au cucerit două medalii de aur
Componentele echipei de ştafetă de la LPS „Petrache Trişcu“ au cucerit două medalii de aur

Atleții de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Craiova au obținut rezultate remarcabile la Campionatul Național Școlar, deși nu au o pistă de atletism unde să-și poată desfășura antrenamentele în condiții decente. Sportivii s-au antrenat prin Grădina Botanică, Parcul Tineretului sau la Facultatea de Educație Fizică și cu toate acestea au obținut cinci medalii la competiția desfășurată recent la București. Cu atât mai valoroase sunt rezultatele dacă ținem cont că este vorba despre clasări pe podium în probe de sprint sau în cele tehnice, care necesită ca atleții să se antreneze cu cuiele în picioare sau în cazul probelor de aruncări, în locuri amenajate cu sector de aruncări.
Două echipe feminine de ștafetă au devenit campioane. Este vorba de ștafeta de 4×100 metri, alcătuită din sportivele Andra Bojneagu, Miruna Paraschiv, Denisa Papa și Ștefania Sandu și ștafeta de 4×400 metri, formată din Alina Anghel, Denisa Papa, Ștefania Sandu și Andra Bojneagu.
Ionela Olteanu a obținut medalia de argint în proba de 10 kilometri marș, în timp ce Irinel Târșogoiu (aruncarea discului) și Denisa Papa (100 metri garduri) au urcat pe treapta a treia a podiumului. Aproape de medalii au fost Ștefania Sandu (locul 4), Miruna Paraschiv (locul 5), ambele în proba de 100 metri, Vanessa Balaci (locul 4) și Ștefania Sandu (locul 5) – ambele la 200 de metri. Sportivii sunt pregătiți de antrenorii Cătălin Geapana, Constantin Bădescu, Nicușor Bugiulescu, Valentin Mitrache și Ion Daian.
Cătălin Brândușoiu, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, i-a felicitat pe sportivi pentru rezultatele obținute în Capitală: „Ne bucură tare mult aceste medalii, în condițiile în care acum nu avem pistă de atletism, iar sportivii noștri se antrenează pe unde pot. Medaliile la probe tehnice sau de sprint sunt cu atât mai valoroase întrucât la viteză nu prea au avut unde să-și pună cuiele în picioare, nu mai vorbim de antrenamentul pe garduri. Nici în cazul probelor de aruncări nu a fost mai bine. Irinel Târșogoiu s-a antrenat mai mult după filmări sau din amintiri pentru că nu a avut spațiu corespunzător de antrenament. Așteptăm cu toții finalizarea lucrărilor la stadionul de atletism și totodată suntem mândri că într-un an de sacrificiu, după demolarea stadionului „Ion Oblemenco”, nu s-a înregistrat un regres la secția de atletism a liceului. Pentru eforturile depuse îi felicit pe sportivi și pe antrenori“.
În ceea ce privește noul stadion de atletism, autoritățile nu au mai dat nici un termen-limită în ceea ce privește finalizarea lucrărilor.
În urma rezultatelor de la Campionatul Național Școlar, similar cu un Campionat Național rezervat juniorilor I, una dintre alergătoarele de la „Trișcu“, Ștefania Sandu, a primit invitația de a participa la Campionatele Internaționale ale României de la Pitești, alături de cei mai buni atleți români, dar și din străinătate.

Nu mai sunt bani pentru competiții

Elevii sportivi de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ ar trebui să participe în perioada următoare la mai multe competiții, dar deocamdată nu mai sunt bani. Oficialii școlii au făcut o informare către consiliul local prin care prezintă situația și speră că vor primi fonduri pentru ca sportivii să poată merge la concursuri, mai ales că au șanse mari să aducă medalii pentru școală și oraș. „Momentan nu mai avem disponibil nici un leu. Am stabilit în Consiliul de Administrație al școlii să nu mai mergem la concursuri cu bani de la părinți sau din împrumuturi. Avem competiții mai multe, la judo, la atletism și alte sporturi, dar momentan stăm pe loc. Am făcut acum două săptămâni adresă la primărie cu suma necesară desfășurării activității competiționale, adică pentru deplasare, cazare, masă, taxe. Avem șanse mari să luăm medalii, dar numai să primim banii“, a mai spus Brândușoiu, director adjunct al LPS „Petrache Trișcu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS