5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLipă: Din câte aud, atleţii Claudia Ștef și Mihai Donișan vor fi reabilitați

Lipă: Din câte aud, atleţii Claudia Ștef și Mihai Donișan vor fi reabilitați

Sportul românesc a fost zguduit de anunţurile succesive cu privire la sportivii care au picat testul antidoping. Ministrul tineretului și sportului, Elisabeta Lipă, a declarat la o emisiune radio că a pornit o anchetă pentru a descoperi vinovații în cazul scandalului de dopaj cu meldonium de la lotul național de kaiac-canoe. Cu aceeași substanță au fost depistați și alți patru atleți calificați la Jocurile Olimpice, iar ministrul Lipă a dezvăluit că doi dintre atleții implicați, Mihai Donișan și mărșăluitoarea craioveană Claudia Ștef, vor fi reabilitați.
„Meldoniumul nu a fost interzis sută la sută, ca drept dovadă cei prinși sunt suspendați temporar. Din câte aud, săptămâna aceasta, Donișan și Claudia Ștef vor fi reabilitați, având concentrație mică. Se încadrează în grila aia de a nu fi scoși sportivii depistați pozitiv. Eu am o mare întrebare. Cine îi reabilitează pe cei doi sportivi, că au fost arătați cu degetul două – trei săptămâni?“, a spus Lipă la emisiunea „Prima Ediție“, de la Digi FM.
Cea mai bună canotoare a secolului 20 caută acum vinovații pentru scandalul de dopaj în masă de la kaiac-canoe. Toți componenții lotului au fost depistați pozitiv cu meldonium, substanță interzisă de la 1 ianuarie. „Un lot întreg nu poate fi dopat de capul lui și sigur cineva le-a furnizat aceste substanțe. Cu siguranță că, împreună cu agenția antidoping, vom analiza și vom găsi și vinovații“, a mai spus ministrul MTS.
Sportivii au fost prinși dopați în urma testelor comandate de COSR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS