24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTot lotul României de kaiac canoe, depistat pozitiv cu meldonium

Tot lotul României de kaiac canoe, depistat pozitiv cu meldonium

Toţi componenţii loturilor de kaiac canoe din România au fost depistaţi pozitiv cu meldonium, nu doar componenţii celor patru bărci calificate la Jocurile de la Rio, informează Digi 24.

Pe lista sportivilor dopați de la kaiac-canoe nu se află doar cei opt calificați la Rio, ci toți componenții loturilor masculine și feminine.

„În afara celor doi prinşi anterior, mai sunt alţi șapte sportivi calificaţi la Rio din lotul de kaiac canoe care au fost depistaţi pozitiv cu meldonium. Este o tragedie pentru sport şi o veste dezarmantă. Vom demara o anchetă, pentru că noi credem că sunt oameni din anturajul sportivilor care le furnizează acest medicament. Facem un apel public şi la federaţie şi la cluburi, pentru că majoritatea sunt de la Steaua şi Dinamo, cluburi de forţă din România să facă propriile investigaţii pentru a afla cine a permis aceste lucruri”, a spus Ion Dobrescu, secretarul general al COSR.

Leonid Carp (caiac simplu și caiac dublu), Andrei Ştefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac(kaiac dublu) și echipajul de canoe 4 format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu șiPetruș Gavrilă sunt sportivii care au picat controlul anti-doping. Cu toții obținuseră calificări la Jocurile Olimpice 2016, dar le-au pierdut, după acest moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS