Acasă Sport Monica Niculescu a pierdut în primul tur la Roland Garros

Monica Niculescu a pierdut în primul tur la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost învinsă de franțuzoaica Pauline Parmentier cu 6-2, 7-6 (2), marți seara, în runda inaugurală a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului.

Monica Niculescu (28 ani, 35 WTA), cap de serie numărul 31, continuă să o conducă pe Parmentier (30 ani, 88 WTA) la meciurile directe, cu 5-3. Monica se impusese în precedentele două partide, ambele anul trecut, în finală la Marsilia (ITF) cu 6-2, 7-5 și în finală la Poitiers (ITF), cu 7-5, 6-2.

Doar două jucătoare române au trecut de runda inaugurală la simplu, Simona Halep (a șasea favorită) și Irina Begu (cap de serie numărul 25).

Halep (24 ani) o va înfrunta în turul al doilea pe kazaha Zarina Dias (22 ani, 90 WTA), pe care a învins-o în ambele meciuri directe, în 2014, cu 6-1, 6-4 în turul al treilea la Australian Open și cu 6-3, 6-0 în optimi la Wimbledon.

Irina Begu (25 ani, 28 WTA) va avea o adversară dificilă în turul secund, Coco Vandeweghe (SUA), o jucătoare de 24 de ani, aflată pe locul 43 în lume. Cele două se vor înfrunta în premieră.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version