9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii de la „Nicolae Titulescu“, campioni naționali

Voleibaliștii de la „Nicolae Titulescu“, campioni naționali

La două săptămâni distanță de când echipa masculină de volei SCM-U Craiova cucerea, în premieră, titlul național, liceeni de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ din Bănie au obținut și ei medalii de aur la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSS), chiar în propria sală.

După ce anul trecut obținuseră medalia de argint la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSS), voleibaliștii liceeni de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ din Craiova au devenit ieri campioni naționali la competiția organizată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării.
Turneul final al ONSS s-a desfășurat de vineri până ieri la Craiova, cu participarea a opt echipe, iar voleibaliștii antrenați de Daniela Căpățână au ridicat trofeul chiar în sala proprie, în aplauzele a peste 200 de persoane care au venit să-i susțină.
În finala disputată ieri, oltenii au învins cu scorul de 3-1 (25-20, 25-7, 14-25, 25-15) echipa Colegiului Tehnic Feroviar „Mihai I“ din București.
În semifinale, jucătorii de la CN „Nicolae Titulescu“ au trecut cu scorul de 3-1 de LAPI Dej (24-26, 25-19, 29-27, 25-20), luându-și astfel revanșa după înfrângerea din finala de anul trecut.
În meciurile din grupă, voleibaliștii din Bănie au obținut victorii pe linie, după cum urmează: 3-1 cu CN „Nicu Gane“ Fălticeni, 3-0 cu Colegiul Național „Mihai Viteazul“ Ploiești și 3-0 cu formația Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu“ din Baia Mare.
„A fost un turneu dificil și nu ne așteptam la un parcurs ușor. Cele opt echipe calificate la turneul final au fost bune. În semifinală și în finală am avut parte de adversari buni, dar jucătorii mei erau încă de la început dornici să câștige medaliile de aur, în condițiile în care turneul se desfășura chiar la noi acasă. În finală, după ce aveam 2-0 la seturi și după ce am câștigat ușor setul al doilea, cu 25-7, mă așteptam ca băieții noștri să o lase mai moale și au cedat setul următor. Nu mi-a fost frică că vom ajunge în decisiv, pentru că elevii mei s-au mobilizat în setul al patrulea și l-au câștigat fără emoții. Îi felicit pentru prestația de la acest turneu, care ne-a adus medalia de aur“, a spus ieri antrenoarea Daniela Căpățână. Echipa campioană este alcătuită din jucătorii: Eduard Catrina, Alexandru Milă, Adrian Cioc, Vlad Diaconescu, Cătălin Catană, Gabriel Done, Ciprian Găvan, Andrei Trușcă, Mihai Ștefan și Cosmin Bîzîche.
Voleibaliștii liceeni de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ nu au timp prea mult să sărbătorească succesul de ieri pentru că trebuie să se pregătească pentru un nou turneu final, Campionatul Național rezervat juniorilor, organizat de Federația Română de Volei.
Competiția se va disputa în Baia Mare, în perioada 1-5 iunie. În 2015, oltenii s-au clasat pe locul patru, iar acum încearcă să urce pe podium.
Revenind la turneul final al ONSS, podiumul a fost completat de LAPI Dej, care a învins în lupta pentru medaliile de bronz formația din Baia Mare, cu scorul de 3-0.

Campionii, premiați de Dan Pascu

Organizatorii locali, cei de la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, au alcătuit ieri și echipa turneului, patru dintre jucătorii de la CN „Nicolae Titulescu“ primind distincții individuale: Eduard Catrina – cel mai bun ridicător, Cătălin Catană – cel mai bun centru, Alexandru Milă – cel mai bun fals și Gabriel Done – cel mai bun libero.

De ziua sa, Dan Pascu i-a premiat pe campionii craioveni (Foto: Danieala Mitroi-Ochea)
De ziua sa, Dan Pascu i-a premiat pe campionii craioveni (Foto: Danieala Mitroi-Ochea)

Campionii ONSS au fost premiați tot de un campion, Dan Pascu, antrenorul echipei masculine de volei SCM-U Craiova, cea care în urmă cu două săptămâni cucerea, în premieră, titlul național. Fost produs al Colegiului Național „Nicolae Titulescu“, Pascu, care ieri și-a aniversat ziua de naștere, le-a pus voleibaliștilor liceeni medaliile de aur la gât și le-a urat succes și la Campionatul Național. Alt fost mare voleibalist craiovean, Nicu Stoian, a fost prezent la turneul de la Colegiul „Nicolae Titulescu“.

Bronz pentru cadeții de la „Titulescu“

Dacă în sezonul trecut, echipele de volei de la „Nicolae Titulescu“ au obținut două medalii, una de argint și una de bronz, anul acesta au egalat acest număr într-un singur weekend. Pe lângă aurul cucerit de echipa masculină – liceu la ONSS, formația masculină de Speranţe, pregătită de Daniel Săvoiu, a obținut medalie de bronz în cadrul Campionatului Național, după ce au câștigat finala mică cu gazdele de la CSS Botoșani, scor 3-1.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS