14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBureau, finalist în concursul de slam-dunk la All Star Game

Bureau, finalist în concursul de slam-dunk la All Star Game

Ediţia din acest an a All Star Game-ului românesc, desfășurat marţi seară la Oradea, nu a avut un câștigător. Selecționatele Nordului și Sudului au încheiat la egalitate meciul, scor 131-131, și nu s-au mai disputat prelungiri. SCM-U Craiova a fost reprezentat de cinci jucători, Travis Bureau, Bogdan Popescu, Cătălin Burlacu, Darius Hargrove și Aaron Johnson. Darius Hargrove și Bogdan Popescu au participat la concursul de aruncări de trei puncte, dar cel care s-a impus a fost Filip Adamovic, jucătorul care evoluează la U BT Cluj și care în urmă cu câteva etape a adus victoria formației sale în disputa cu oltenii, chiar după o aruncare de la distanță la ultima fază a meciului, în prima repriză de prelungiri. Adamovic l-a depășit în finală pe William Franklin (CSM Oradea).
Alt baschetbalist craiovean, Travis Bureau, a participat la concursul de slam-dunk, iar în finală a fost învins de un conațional de-al său, Kevin Hardy (CSU Atlassib Sibiu). La concursul al cărui premiu a fost de 1.000 de euro au mai participat Bill Amis (Steaua), Szabolcs Santa (Energia Târgu Jiu) şi Cătălin Baciu (U BT Cluj). În prima fază a concursului, fiecare sportiv a avut la dispoziţie câte două încercări pentru a impresiona publicul, care a decis cei doi finalişti prin aplauze. Bureau, cu un dunk peste Cătălin Baciu, şi Hardy, cu două execuţii extrem de spectaculoase, au fost cei care i-au convins pe fanii orădeni.
Bureau a deschis finala cu o ratare, încercând un slam-dunk după ce şi-a trecut mingea printre picioare, apoi a venit rândul lui Hardy, care a ridicat sala în picioare cu o săritură peste Popa Calotă, colegul său de la CSU Sibiu. Bureau s-a recunoscut învins şi pentru a nu risca o accidentare a renunţat la a doua încercare, însă Hardy a ţinut să mai ofere un moment spectaculos publicului şi şi-a încheiat prestaţia cu alt dunk spectaculos, din întoarcere. Tot 1.000 de euro a primit și MVP-ul meciului, Porter Troupe, desemnat MVP-ul confruntării, cu 17 puncte, cinci pase decisive și trei intercepții, deși mai multă lume se aștepta ca Bureau (28 de puncte, 11 recuperări) să primească această distincție. Performanțele celorlalți jucători craioveni prezenți la All Star Game: Johnson – 20 de puncte, 9 pase decisive, Popescu – 5 recuperări, Burlacu – 4 puncte, Hargrove – 24 puncte, cinci recuperări.
Săptămâna viitoare, SCM-U Craiova va începe seria confruntărilor cu BC Mureș, din sferturile de finală ale campionatului. Luni, 18 aprilie (ora 17.30) și miercuri (ora 18.00) vor avea loc primele două jocuri, în Polivalenta din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS