10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLavric, suspendată provizoriu de FRA

Lavric, suspendată provizoriu de FRA

Una dintre cele mai bune sprintere din România, Mirela Lavric, a fost depistată pozitiv cu substanța Meldonium, în timpul Campionatului Mondial de sală de la Portland (SUA), din luna martie. „Informația este corectă. Noi am aflat luni după-amiază, pentru că am primit o înștiințare IAAF (Federația Internațională de Atletism – n.r.)“, a confirmat Graziela Vîjială, președinta Agenției Naționale Antidoping (ANAD) testul pozitiv al atletei. Cu aceeași substanță a fost depistată și celebra jucătoare de tenis Maria Şarapova, dar lista cuprinde peste 100 de sportivi prinși în 2016 cu Meldonium. „Chiar în luna martie am dat o atenționare, chiar la acest Meldonium. Lista interzisă a fost pusă pe site-ul agenției pe 29 decembrie 2015, tocmai că de la 1 ianuarie era în vigoare. În martie am mai dat o atenționare, după cazul Șarapova, la Meldonium, mai mult decât atât, la câteva zile am trimis adresa la toate federațiile, să explicăm ce este cu acest Meldonium. Mă refer la federațiile din România, unde avem competență“, a completat Vîjială.
La Mondialele din SUA, Lavric a cucerit medalia de bronz cu ștafeta României în proba de 4×400 m, din care au mai făcut parte Adelina Pastor, sportivă legitimată la CSM Craiova și CSM Timișoara, Andrea Miklos și Bianca Răzor. România va pierde probabil această medalie în cazul în care testul pozitiv al sportivei va fi confirmat.
Ieri după-amiază, Fede-rația Română de Atletism a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că Mirela Lavric și antrenoarea sa, Viorica Pintilie, vor fi suspendate provizoriu: „Mirela Lavric a recunoscut că a luat Meldonium în decembrie 2015, la recomandarea medicului personal. Sportiva a fost testată imediat ce a încheiat cursa de la Portland, pe 20 martie. Până la soluționarea definitivă a cazului, atleta Mirela Lavric, precum și antrenoarea acesteia vor fi suspendate provizoriu. Sportivii (foarte mulți) care au efectuat controale și au fost depistați cu Meldonium sunt suspendați temporar până când se va determina de către specialiști cât rămâne această substanță în organism de la ultima administrare“, se arată în comunicatul FRA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS