9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClaudiu Marin, în joc de glezne la Elche

Claudiu Marin, în joc de glezne la Elche

Claudiu Marin ar putea să-i calce pe urme lui Florin Andone şi să se afirme în Spania, fără să joace în Liga I din România (Foto: Arhiva personală)
Claudiu Marin ar putea să-i calce pe urme lui Florin Andone şi să se afirme în Spania, fără să joace în Liga I din România (Foto: Arhiva personală)

După câteva încercări în ligile inferioare din România, Claudiu Nicușor Marin a decis să se alăture părinților săi în Spania și să-și încerce norocul și în fotbalul iberic. Șansa i-a surâs, fostul junior al Academiei „Gică Popescu“ a fost primit cu brațele deschise la clubul Elche din Liga a II-a.
„La sfârșitul lunii februarie am decis să merg lângă ai mei, care sunt de 16 ani la muncă în Spania, și asta pentru că fotbalul din România se bazează prea mult pe cunoștințe. Într-o dimineață m-am prezentat la antrenamentul echipei a doua de la Elche, am vorbit cu antrenorul Mike Sotos și m-a acceptat să dau probe. Am fost impresionat de modul în care am fost primit, antrenorul m-a prezentat băieților și nu m-a întrebat de nici o recomandare, așa cum se întâmplă la noi. L-a interesat doar ce știu cu mingea. M-am descurcat bine, dovadă că după trei antrenamente am fost împreună cu antrenorul la conducerea clubului și am discutat despre un contract. Ghinionul meu a fost că perioada de transferări/legitimări era încheiată și am fost întrebat dacă pot să mai aștept până la vară, oferindu-mi un apartament în care să locuiesc gratis cu părinții. Am acceptat pe loc și m-am bucurat foarte mult. Nu-mi venea să cred. Din când în când, conducerea îmi mai acordă și câte o sumă de bani. Eu nu am cerut niciodată ceva, dar sunt foarte mulțumiți de mine și tot timpul îmi zic că trebuie să aibă grijă de mine“, a declarat mijlocașul de 20 de ani, pentru GdS.

„Abia aștept să semnez“

Claudiu Nicușor Marin a subliniat că este nerăbdător să intre în circuitul oficial al echipei, pentru că până acum a evoluat doar în jocurile de pregătire. „Abia aștept să vină vara și să semnez contractul. Până acum am jucat doar în amicale și îmi lipsește adrenalina din partidele oficiale. La unul dintre jocuri m-a remarcat cineva de la Levante și m-a întrebat dacă vreau să vin la ei, dar am refuzat din start. Eu nu o să-i trădez pe cei de la Elche, pentru că m-au ajutat foarte mult. Vreau să le mulțumesc prin prestații bune. Mi-e dor de România, de prieteni și de foștii colegi, dar aici mă simt bine, mă simt respectat și vreau să fac treabă bună“, a încheiat Claudiu Marin, care, după ce și-a făcut junioratul la Academia „Gică Popescu“, a mai îmbrăcat echipamentul Concordiei Chiajna și Baloteștiului.
Antrenorul său direct de la Academia „Gică Popescu“, managerul Paul Răducan, a avut numai cuvinte de laudă în privința lui Claudiu Nicușor Marin, fiind convins că se va descurca bine în fotbalul spaniol. „Este un jucător cu o tehnică desăvârșită, scoate adversarul din joc cu mare ușurință și este foarte muncitor la antrenamente. Cred că așa i-a convins pe spanioli. Are schimbări rapide de direcție, reacție bună, anticipează mult, pentru că este un jucător inteligent. Profilul lui este de atac, doar 10% este defensiv. La mine, pentru că l-am antrenat mai bine de trei ani, nu dribla niciodată aiurea, în zona de apărare, ci în ultimii 40 de metri, unde se și impune. La cum îl cunosc, cred că se va impune la Elche B. Ca să ajungă mai sus trebuie să muncească bine și, foarte important, să aibă și noroc. Dacă nu ai și noroc în viață nu prea reușești“, a declarat Paul Răducan, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS