24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep, pentru prima dată pe locul 6 WTA

Halep, pentru prima dată pe locul 6 WTA

Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis a României, ocupă începând de ieri un loc inedit pentru ea. Halep coboară de pe 5 WTA şi se clasează pe 6 WTA în noul clasament oferit publicităţii ieri, fiind devansată în ierarhia mondială de Victoria Azarenka (5 WTA).
Simona nu a mai ocupat locul 6 WTA până acum, ea urcând direct pe locul 5, de pe locul 7, în anul 2014, atunci când a avut o ascensiune fulminantă. Constănţeanca pierde patru poziţii de la începutul anului şi până acum, pentru că nu şi-a apărat titlul cucerit în 2015 la Indian Wells (s-a oprit în sferturi în 2016) și nici rezultatul din semifinala de la Miami de anul trecut (și aici s-a oprit în sferturi în 2016). Halep a rămas cu 3.785 de puncte în clasament, în timp ce Azarenka a acumulat nu mai puţin de 4.530 de puncte după reuşitele formidabile din sezonul american: titlu atât la Indian Wells, cât şi la Miami.
Dacă Simona Halep a făcut un pas înapoi în topul WTA, colegele ei din naţionala de Fed Cup au urcat în clasamentul oficial. Sorana Cîrstea se apropie încet, dar sigur, de Top 100 WTA. Târgovișteanca ocupă locul 135 WTA, după ce săptămâna trecută se afla pe locul 147 WTA.
Monica Niculescu este şi ea recompensată pentru forma excelentă, eleva lui Călin Ciorbagiu urcând un loc, până pe poziţia 32 WTA. Monica se apropie astfel la patru locuri de cea mai bună clasare a carierei (28 WTA – în anul 2012). De asemenea, Irina Begu a reuşit un salt de o poziţie, bucureşteanca aflându-se pe 33 WTA în această săptămână. Alexandra Dulgheru pierde șase locuri în clasamentul WTA şi se poziţionează pe locul 97 WTA, Andreea Mitu urcă două locuri şi vine pe 110 WTA, Gabriela Ruse a reuşit o urcare spectaculoasă de 17 locuri, graţie titlului ITF de la Hammamet, şi ajunge pe 404 WTA, în timp ce Patricia Ţig a pierdut două locuri şi se poziţionează pe 131 WTA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS