GdS Sport

CS Universitatea Craiova s-a impus, scor 2-1, în partida disputată astăzi, pe stadionul „Extensiv”, în compania echipei FC Botoșani, contând pentru etapa a 4-a din play-out-ul Ligii I. Oaspeții au deschis scorul în minutul 31, când Ngadeu a reluat cu capul o centrare a lui Fulop. Alb-albaștrii au replicat în minutul 55, Acka şutând imparabil de la aproximativ 13 metri, ușor lateral dreapta. Craiova a dat lovitura în minutul 89, prin Hergheligiu, care a reluat de la șase metri o pasă a lui Băluță.

CSU Craiova: Straton – Dumitraș, Popov, Acka, Izvoranu – Zlatinski, Madson (’79, Kay) – Ivan (’82, Hergheligiu), Nuno Rocha, Bancu – Măzărache (’70, Băluță). Antrenori: Daniel Mogoșanu, Victor Naicu.
FC Botoșani: Iliev – Tomozei, Ngadeu, Miron, Muşat – Cucu, Fulop (’67, D. Roman) – Carralero (’56, Popovici), Cabrera, Casado – Matulevicius (’77, Bordeianu). Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonașe galbene: Izvoranu ’37, ’39, Kay ’86 / Miron ’16, Ngadeu ’28, Cucu ’61.
Cartonaş roșu: Izvoranu ’39.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Valentin Avram, Vladimir Urzică; Horia Mladinovici.
Observatori: Cornel Sorescu, Cătălin Cursaru.

„Am discutat cu băieții la pauză și a fost benefic. Chiar dacă am fost în inferioritate am schimbat jocul, ne-am spus că nu avem nimic de pierdut și că e important să ne jucăm șansa până la capăt. Am schimbat și am jucat cu doi atacanți și trei mijlocași centrali și le-am cerut fundașilor de bandă să urce la fiecare acțiune. În zece oameni am dominat o echipă care ne conducea cu 1-0 și am reușit să întoarcem rezultatul, pentru că am crezut în noi. Am arătat că avem un grup cu un caracter puternic, o mentalitate bună și care își dorește să performeze. Am avut și șansă la unele ocazii ale lor, dar și asta face parte din joc. Botoșaniul nu și-a creat în prima repriză ocazii de gol. Știam foarte bine că mizează pe mingea a doua, pe fazele fixe și o neatenție de marcaj a făcut ca scorul să devină 1-0 pentru ei. Grupul nostru merită respectul meu și al tuturor spectatorilor care au fost la meci. Ne gândim la Liga Europa, însă mai sunt multe jocuri până la finalul play-out-ului și dacă le vom gestiona bine vom termina pe locul șapte”, a declarat după meci Daniel Mogoșanu, directorul tehnic al CS Universitatea Craiova.

În etapa următoare, CS Universitatea Craiova va evolua pe terenul celor de la CSMS Iași, partida fiind programată duminică, de la ora 18.00.

Mai multe amănunte, în GdS de mâine.