6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele craiovene de volei, în grafic după primele două meciuri

Echipele craiovene de volei, în grafic după primele două meciuri

Klyamar (în alb) şi colegii săi au obţinut primele două victorii cu Baia Mare (Foto: Lucian Anghel)
Klyamar (în alb) şi colegii săi au obţinut primele două victorii cu Baia Mare (Foto: Lucian Anghel)

Echipele de volei masculin și feminin de la SCM-U Craiova și-au fructificat avantajul terenului propriu și conduc cu 2-0 la general după primele meciuri din faza a doua a Diviziei A1, play-off (masculin), respectiv play-out (feminin).
Voleibaliștii craioveni au jucat în semifinalele campionatului cu Explorări Baia Mare, de care au trecut sâmbătă cu 3-1 (25-23, 25-20, 29-31, 29-27). Oltenii s-au impus și ieri tot cu 3-1 (20-25, 25-23, 25-18, 25-17), chiar dacă din echipă a lipsit căpitanul Laurențiu Lică, accidentat.

Laurențiu Lică, căpitanul oltenilor, a fost doar spectator la meciurile din weekend
Laurențiu Lică, căpitanul oltenilor, a fost doar spectator la meciurile din weekend

SCM-U mai are nevoie de o victorie în următoarele trei meciuri pentru a obține calificarea în finala campionatului. Meciurile trei și patru sunt programate la Baia Mare, vineri și sâmbătă, iar dacă va mai fi nevoie decisivul se va juca în Bănie, pe 6 aprilie.
„Au fost două victorii pe care ni le doream. Am muncit pentru ele și le-am realizat, în urma unor meciuri echilibrate, spectaculoase, cu seturi dramatice. Este frumos când câștigi în condiții grele, înseamnă că echipa are maturitate și se mobilizează“, au fost concluziile antrenorului craiovenilor, Dan Pascu. Acesta a apreciat jocul lui Filip Todor și Răzvan Vâlcelean, voleibaliști care l-au înlocuit cu brio pe căpitanul Lică:  „Laurențiu a fost alături de noi, dar în tribună. Din păcate, în mod sigur nu va fi apt de joc nici la Baia Mare. Remarc în mod special evoluția lui Filip și Vâlcelean, care l-au suplinit foarte bine pe Lică. Ambii dau dovadă de multă dorință de a juca. Demonstrăm că atunci când un jucător de pe margine intră în teren își face datoria. Am mai spus-o și înainte că aportul rezervelor s-ar putea să fie hotărâtor în acest final de sezon. O echipă cu rezerve bune este mai puternică“.
Marius Botea, tehnicianul formației din Baia Mare, regretă că echipa sa a plecat doar cu două seturi câștigate din Bănie: „Ne doream mai mult. Două seturi nu contează. În meciul de duminică am început foarte bine, dar în setul doi am avut un moment greu de explicat. Am condus cu 15-10, dar nu am reușit să facem mai mult. Rămânem cu regretul unui meci bun, dar fără victorie“.

Fetele au cedat un singur set Clujului

IMG_2831

Dacă echipa masculină de volei SCM-U Craiova luptă pentru medalii, formația feminină a clubului din Bănie încearcă să evite retrogradarea. Elevele lui Alex Cosma și Adrian Popescu sunt și ele la o victorie distanță de realizarea obiectivului, după ce au câștigat ambele meciuri cu Universitatea Cluj din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. Sâmbătă, craiovencele s-au impus cu 3-0 (25-20, 25-17, 25-17), iar ieri cu 3-1(25-14, 22-25, 25-17, 25-17). Meciurile trei și patru sunt programate la Cluj, pe 2 și 3 aprilie.
„Suntem favoriți după primele două jocuri, pentru că am fructificat avantajul terenului propriu. Am obținut o victorie foarte sigură sâmbătă, iar azi (ieri – n.r.) am făcut ceva greșeli. Am pierdut un set pe un fond de relaxare al echipei. Poate și timpul de refacere între cele două jocuri a fost foarte scurt. Nu vom merge relaxați la Cluj, ci să câștigăm un meci“, a concluzionat Cosma.

Galerie foto realizată de Lucian Anghel:

IMG_2830

IMG_2824

 

IMG_2739

 

IMG_2757

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS