17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPopov, asul din mâneca lui Mogoșanu

Popov, asul din mâneca lui Mogoșanu

Apostol Popov a dat un randament bun şi în flancul drept al apărării (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Apostol Popov a dat un randament bun şi în flancul drept al apărării (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Directorul tehnic al formației CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu, a surprins în jocul contra Timișoarei cu titularizarea lui Apostol Popov pe postul de fundaș dreapta, lăsându-i pe banca de rezerve pe Sebastian Achim și Andrei Dumitraș, apărătorii obișnuiți din acea zonă. Internaționalul bulgar a făcut un joc aproape perfect, a fost de netrecut în faza defensivă și a fost activ la construcție, reușind câteva centrări perfecte pentru colegii din fața porții adverse. Toate astea în ciuda faptului că nu mai evoluase într-un meci oficial din decembrie 2015.

„Am riscat puțin cu el“

Strategul grupării alb-albastre a explicat că de mult și-a dorit să-l utilizeze pe fotbalistul bulgar de 33 de ani în flancul drept, fiind convins că maturitatea sa va aduce liniștea dorită în apărare.
„Ideea de a-l folosi pe Popov pe postul de fundaș dreapta nu mi-a venit acum, este mai veche. Am vrut să-l încerc încă din cantonamentul din Antalya, însă singurul lucru care m-a împiedicat a fost că nu a avut voie să intre în contact cu adversarii, pentru că el a avut problema aceea la umăr și venea după o operație. Știam că el jucase și la naționala Bulgariei fundaș dreapta și mă așteptam să aibă un randament bun. Ca să vă spun un secret, eu am vrut să-l folosesc și pe alt post, pe cel de mijlocaș la închidere, pentru că are o mobilitate foarte bună, o viziune excelentă a jocului și anticipează foarte mult mișcările adversarilor. Oricum, am riscat puțin cu el acum, pentru că el nu jucase de câteva luni într-un meci oficial. E îmbucurător că a revenit pe teren după o perioadă atât de lungă și a avut o evoluție atât de bună“, a declarat Daniel Mogoșanu, pentru GdS.

„Ne adaptăm în funcție de adversar“

Acesta nu exclude să-l utilizeze mai des pe Popov pe postul de fundaș dreapta, dar nu crede că este și cazul viitoarei întâlniri, cu FC Botoșani, pentru că Valentin Iliev este suspendat și are nevoie să acopere centrul apărării.
„Popov este un jucător cu experiență, un bun profesionist, și se pregătește exemplar. E posibil să-l mai vedem în postul acela în viitor. Ca idee, ne adaptăm în funcție de adversar și de problemele pe care le avem. Spre exemplu, la meciul cu Botoșaniul va fi suspendat Iliev și atunci lucrurile sunt puțin mai complicate. E destul timp până la ora jocului ca să luăm o decizie în privința lui Popov și a întregului sistem de joc. Am soluții și sper să fiu inspirat ca să o iau pe cea mai bună, pentru că trebuie să legăm rezultatele pozitive. O victorie cu Botoșaniul este obligatorie“, a spus tehnicianul craiovean.

„Nu jucăm niciodată cu un sistem fix“

CS Universitatea Craiova a arătat tot în meciul cu Poli Timișoara că poate trece cu ușurință de la sistemul 4-2-3-1 la 3-4-3 și că are mai multă forță în atac astfel. În cele aproximativ 15 minute jucate în 3-4-3, adică imediat după ieșirea lui Bogdan Vătăjelu, accidentat, alb-albaștrii au pus o presiune mare pe defensiva grupării bănățene, dar cu trecerea timpului Nicușor Bancu a „coborât“ fundaș stânga și de faza de construcție a răspuns doar Alexandru Băluță, împreună cu Nuno Rocha și Andrei Ivan, iar atacurile craiovene s-au mai temperat. Întrebat dacă n-ar fi mai indicat să utilizeze o formulă mai ofensivă, Daniel Mogoșanu a spus că alb-albaștrii se adaptează în funcție de adversari și că în timpul partidei folosesc mult mai multe sisteme, numai că uneori le iese jocul, alteori nu.
„Noi avem jucători cu o mobilitate foarte bună și asta ne permite să jucăm în mai multe sisteme. Ei își schimbă pozițiile de multe ori în timpul jocului, în funcție de adversar, de fazele de joc. Nu evoluăm niciodată cu un sistem fix. Câteodată randamentul e mai bun într-un sistem anume, alteori nu. Contează forma de moment a băieților, inspirația, așezarea adversarilor. Oricum, noi întotdeauna încercăm să ne impunem jocul“, a punctat Daniel Mogoșanu.

Ploaia i-a trimis pe alb-albaștri pe „sintetic“

Vremea rea le-a dat peste cap planurile alb-albaștrilor, ploaia determinând staff-ul tehnic să mute antrenamentul de ieri de pe „Extensiv“ pe terenul sintetic de lângă Aeroport, unde CSU își va desfășura, cu siguranță, activitatea și în perioada următoare.
„A plouat mult și o să facem antrenamentele din această săptămână la Aeroport. Avem programul stabilit și avem două zile mai grele, joi și vineri, pentru băieți. Vom face fizic mult, după care vom vedea, pentru că are și echipa a doua meci cu Pandurii II și voi lua o decizie dacă în afara celor tineri vor mai merge unul sau doi jucători care să evolueze la «satelit». Mă gândesc la Hergheligiu și Băluță, ambii au nevoie de jocuri în picioare și vreau să-i ajut astfel“, a explicat „Mogo“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS