14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) / Dedu: Fetele au ridicat ștacheta foarte sus, ne-au trezit așteptări pentru Rio

Handbal (f) / Dedu: Fetele au ridicat ștacheta foarte sus, ne-au trezit așteptări pentru Rio

GdS Sport

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, astăzi, pe Aeroportul „Henri Coandă”, că jucătoarele echipei naționale au ridicat ștacheta foarte sus prin rezultatele din ultima perioadă și au trezit tuturor așteptări pentru Jocurile Olimpice de la Rio, informează Agerpres.

„Este un rezultat mare pentru handbalul românesc și pentru întreaga Românie. Faptul că ducem acolo un joc de echipă este îmbucurător, acum așteptăm și echipa de polo să ni se alăture. Federația Română de Handbal face anul acesta 85 de ani de de existență și calificarea naționalei la Jocurile Olimpice ne arată că handbalul românesc are trecut, prezent și cu siguranță viitor. Fetele au ridicat ștacheta foarte sus, ne-au trezit așteptări pentru Rio și ne dorim toți ca reprezentarea la Olimpiadă să fie cât mai frumoasă. Foarte puțini știu că destul de multe fete din echipa noastră au avut enterocolită la turneul din Danemarca și au trecut peste această durere. La fel Eliza a avut o gleznă imensă și cu toate astea a jucat. Marea performanță se face cu durere și vreau să le mulțumesc fetelor pentru dăruirea arătată în acest turneu”, a spus Dedu, prezent la sosirea echipei României din Danemarca.

Selecționerul Tomas Ryde a avut o contribuție importantă în calificarea reprezentativei României la Jocurile Olimpice, este de părere Dedu. „Staff-ul tehnic a avut o importanță fantastică în acest rezultat. Ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Danemarca a arătat o altă față a echipei României. A fost un meci de vis și pentru asta le mulțumesc lui Tomas Ryde și Costică Buceschi”, a afirmat președintele FRH.

Echipa națională a României de handbal feminin a revenit, luni, de la turneul preolimpic din Danemarca, acolo unde a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Jucătoarele și membrii staff-ului au fost primiți la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional „Henri Coandă” din Otopeni de președintele FRH, Alexandru Dedu, precum și de prieteni și rude.

România a încheiat pe primul loc, neînvinsă, turneul preolimpic desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Aarhus (Danemarca), cu 5 puncte (+24), urmată de Muntenegru, 5 p (+19). În cele trei partide de la Aarhus, prima reprezentativă a României a învins Danemarca, scor 32-25, și Uruguay, cu 36-19, și a obținut o remiză cu Muntenegru, scor 23-23.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS