17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNoul John Terry, la Craiova?

Noul John Terry, la Craiova?

Cosmin Ciocoteală (la minge) este un „închizător“ de perspectivă pentru CSU (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Cosmin Ciocoteală (la minge) este un „închizător“ de perspectivă pentru CSU (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Pentru că tot a primit interdicție la transferuri, oficialii CS Universitatea Craiova și-au propus să promoveze tinerii din propriul centru de copii și juniori, fiind convinși că vor fi și alți tineri care vor confirma așteptările, așa cum a făcut-o și Andrei Ivan, dacă li se acordă șansa să joace. Duminică, împotriva Voluntariului, scorul le-a permis lui Daniel Mogoșanu și Victor Naicu să introducă pe teren și doi dintre cei mai promițători tineri de la echipa a doua, unul dintre aceștia fiind Cosmin Ciocoteală, care a lăsat o impresie bună și la acest nivel, după ce s-a tot remarcat în ultima perioadă la „satelit“.

Ciocoteală: Mi s-a îndeplinit un vis

Cosmin Ciocoteală a vorbit cu GdS despre debutul său în fotbalul de performanță și a explicat că prima intercepție i-a adus liniștea și luciditatea.
„Am intrat prin minutul 83, dar m-am simțit extraordinar în câteva minute jucate contra Voluntariului. Nu o să le uit niciodată. Mi s-a îndeplinit un vis. Am avut emoții mari, mai ales în momentul schimbării, dar după, ușor-ușor, mi-au mai trecut și am putut să mă concentrez asupra jocului. Am avut și o deposedare bună și mi-a dat o mare încredere, pentru că am primit aplauze din tribune și încurajări de la margine. Mă bucur că am reușit să las o impresie cât de cât bună la primul meu meci oficial în Liga I“, a spus „Cioco“, pentru GdS.
Severineanul de 18 ani a vorbit și despre „naveta“ pe care o face între echipa mare și cea „satelit“ a CS Universitatea Craiova: „Nu este foarte greu să mă antrenez și cu prima, dar și cu a doua echipă, mă împac bine cu ambele. Încerc să mă pregătesc cât mai bine, pentru ca atunci când se apelează la mine să fiu în cea mai bună formă. Mâine (astăzi – n.r.) voi juca la «satelit» contra lui CSO Filiași – va fi un meci greu, dar trebuie să ne luăm revanșa față de meciul din tur, pentru că am pierdut cu 3-0 atunci, și din câte am înțeles voi fi și în lotul echipei mari pentru meciul cu Concordia“.
Ciocoteală a început fotbalul la CSS Drobeta și după un an a intrat în „mașina“ de șlefuit talente de la Academia „Gică Popescu“, iar acum și-a fixat obiective îndrăznețe.
„Am început fotbalul la CSS Drobeta Turnu Severin și după un an am venit la Craiova, la «Gică Popescu», unde mi-am petrecut cei mai mulți și mai frumoși ani din fotbal. Acum sunt la Universitatea Craiova și sunt fericit. Vreau să ajung titular în primă fază, să marchez cât mai multe goluri și să îmbrac și tricoul naționalei la un turneu final“, a spus Ciocoteală, mărturisind că îi place foarte mult stilul de joc al lui John Terry și că i-ar plăcea să-i calce pe urme starului englez și să evolueze la Chelsea: „Îmi place cel mai mult să joc la mijlocul terenului, dar pot să evoluez și pe alte posturi dacă e nevoie de mine. Idolul meu este John Terry și ar fi un vis să ajung să joc la Chelsea, ca el. De la noi din echipă nu m-a luat cineva anume sub aripa lui, toți mă încurajează și îmi dau sfaturi și mă bucur că suntem ca o mare familie“.

Urican: Sunt perspective foarte bune pentru el

Ciprian Urican, directorul tehnic al Centrului de copii și juniori al CSU, consideră că progresul este vizibil la Ciocoteală și crede că acesta va avea un viitor frumos.
„Ciocoteală a crescut foarte mult, din punct de vedere valoric, în ultimul timp. El încă mai oscilează în evoluții, dar asta este din cauza tinereții. Jucând mai mult și căpătând experiență o să reușească să evolueze constant. Este un jucător cu foarte multe calități și are foarte multă dorință. Vrea să performeze și asta e un lucru bun. Sunt perspective foarte bune în ceea ce-l privește pe Ciocoteală“, a spus Ciprian Urican, pentru GdS.

Paul Răducan: Are calitate de a ajunge fotbalist de Liga I

Și managerul Academiei „Gică Popescu“, Paul Răducan, i-a făcut o caracterizare frumoasă lui Ciocoteală.
„Cosmin a stat aproape șase ani la noi, după ce în primul an de fotbal evoluase pentru CSS Drobeta Turnu Severin. Deci este produsul nostru în proporție de 90%. Este un jucător de gabarit, inteligent, care are o lovire de balon foarte bună și un plasament excelent. El îndeplinește cerințele postului de mijlocaș central sau fundaș central, aia este zona în care are un randament foarte bun. Are calitățile necesare ca să ajungă fotbalist de Liga I. Nu întâmplător a debutat pe prima scenă și eu sunt convins că va rămâne cel puțin la acest nivel. Ciocoteală este al
52-lea jucător al nostru care a debutat în Liga I. Acum ne gândim că urmează și portarul Laurențiu Popescu, și el un jucător crescut de noi, care a fost rezervă cu Voluntari“, subliniat Paul Răducan, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS