17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTractorul lui Dorel, spre baraj pe imnul Ligii Campionilor

Tractorul lui Dorel, spre baraj pe imnul Ligii Campionilor

Dorel Stoica (la minge) a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, în ciuda kilogramelor în plus pe care le are (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dorel Stoica (la minge) a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, în ciuda kilogramelor în plus pe care le are (Foto: Alexandru Vîrtosu)

La sfârșitul săptămânii trecute s-a reluat și fotbalul județean, etapa a 17-a din Liga a IV-a Dolj programând și derbiul Tractorul Cetate (locul 1) – Viitorul Cârcea (locul 2), care a avut de toate: goluri, penalti, cartonașe și fotbal de calitate.
Agitație mare la Cetate, femeile nu mai pridideau cu împărțitul pomenilor că doar era sâmbăta morților, iar bărbații și-au făcut curaj cu câteva păhărele, și cum vremea era superbă au luat drumul stadionului, mai ales că din valea în care se găsește arena răsuna „Oltenia Eterna Terra Nova“ și alte cântece mobilizatoare pentru derbi.

Pe teren, într-un colț, antrenorul-jucător Dorel Stoica și-a scos din timp elevii la încălzire și a transpirat alături de ei.

_DSC0004

De partea cealaltă, tehnicianul Ionuț Țiclea își pregătea și el fotbaliștii, vizând un rezultat pozitiv.

_DSC0003

Cum meciul era foarte important, AJF Dolj a delegat o brigadă cu arbitri experimentați, formată din ecusonul UEFA Sebastian Colțescu și asistenții Pompiliu Barbu și Cristi Ilinca.

_DSC0008

În plus, la fața locului au fost prezenți și președintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, și secretarul Aurel Barbu, care s-au amestecat în mulțime.

Gazdele au controlat prima repriză

După încălzire, Colțescu a rechemat echipele la margine, apoi, împreună cu asistenții săi și toți componenții combatantelor, au mers spre mijlocul terenului pe imnul Ligii Campionilor, un lucru obișnuit la Cetate, dovadă stând faptul că spectatorii îl știau și-l fredonau. După salutul obișnuit, s-a oprit muzica, s-a auzit un „Hai Tractorul“ din tribune și meciul a pornit.

_DSC0014
Așa cum era de așteptat, gazdele au avut mai mult inițiativa și au dominat prima repriză. Dorel Stoica, vizibil incomodat de kilogramele în plus, și-a dirijat excelent elevii, pasându-le util la foarte multe faze. Fostul component al FC Universitatea a stat și la originea primului gol, a executat bine o lovitură liberă din afara careului mare, portarul Dragomir a respins cu dificultate în față, iar Jilcu a fost pe fază și a reluat în poartă de la trei metri (‘25, 1-0).

_DSC0051
Dorel Stoica și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. Severineanul de 37 de ani a stabilit rezultatul pauzei, a transformat perfect o lovitură liberă de la 18 metri (‘44, 2-0) și a primit cu drag îmbrățișările tinerilor săi colegi, mulțumindu-le totodată celor din tribune pentru aplauze.

_DSC0050

Cârcea a pus probleme în partea secundă

La reluare, Viitorul Cârcea a ieșit mai mult la joc, neavând ce pierde. Oaspeții au reușit să reducă din handicap în minutul 70, după ce Colțescu a indicat punctul cu var la o intrare asupra lui Marian Niță. Lovitura de pedeapsă și-a asumat-o căpitanul cârcenilor, Adrian Pârvu, șutul său a fost respins de portarul Pițică, însă mingea a sărit la Mădălin Poenaru, care a reluat de la câțiva metri (2-1).

_DSC0083

Imediat s-a lăsat cu galbene, pentru că jucătorii gazdă au reproșat brigăzii că autorul golului era intrat în careu în momentul executării penaltiului, dar Sebastian Colțescu a arătat cu fermitate centrul terenului.

_DSC0084
Simțind pericolul, Dorel Stoica și-a „trezit“ elevii cu câteva urlete și aceștia au rezolvat destinația punctelor la scurt timp, marcând prin Costinel Stanciu, cu un șut de la trei metri (‘73, 3-1).

_DSC0086
Cetate: Vasile Pițică – Alex Dodoacă, Eugen Rioșanu, Ionuț Ilie, Ionel Răceanu – Dorel Stoica, Cătălin Brebenel – Alin Sârbu (‘66, Cătălin Poenaru), Costinel Stanciu, Răzvan Mihart (‘53, Ionuț Manda) – Ionel Jilcu (‘75, Laurențiu Prundeanu). Antrenor: Dorel Stoica.
Cârcea: Aramis Dragomir – Ionuț Nuță, Claudiu Mirea, Adrian Pârvu (‘77, Ionuț Trancă), Marius Stănia – Marian Niță, Sorin Crângoiu, Bogdan Chirea, Ștefan Stuparu (‘63, Mădălin Poenaru) – George Buciuman (‘46, Ionuț Dumitrașcu), Ionuț Dicu (‘80, Aurel Chirea). Antrenor: Ionuț Țiclea.
Cartonașe galbene: Pițică, Dodoacă, Stoica / B. Chirea.
Au arbitrat: Sebastian Colțescu – Pompiliu Barbu, Cristi Ilinca.
Observatori: Orlando Pădureanu, Horațiu Stănescu.

„Avem o echipă foarte bună“

În urma acestui succes, Tractorul Cetate s-a distanțat față de urmăritoarele sale și pare favorită la ocuparea primei poziții, care duce la barajul de promovare, obiectiv ce poate fi îndeplinit în opinia antrenorului-jucător Dorel Stoica.

_DSC0035
„Am făcut un joc foarte bun și vreau să le mulțumesc băieților pentru atitudinea din teren. Astăzi (sâmbătă – n.r.) și-au demonstrat valoarea. Cred că avem o echipă foarte bună. Am obținut o victorie mare, care ne-a distanțat de principala urmăritoare, Viitorul Cârcea, suntem acolo unde ne-am dorit și sper să o ținem în continuare tot așa și să înregistrăm victorii după victorii. Este adevărat că am ceva kilograme în plus, dar trebuie să pun mâna la muncă și să ajung la greutatea optimă. Este greu pe bancă, mi-e greu să fiu antrenor și de aceea cât pot să mai joc o voi face. Dacă vom promova, voi continua să joc și în Liga a III-a. Am găsit oameni deosebiți la Cetate, care își doresc promovarea, și le mulțumesc pe această cale“, a declarat Dorel Stoica, pentru GdS.
Un alt fost fotbalist al FC Universitatea, Eugen Rioșanu, se bucură că poate să-și stingă setea de fotbal la Tractorul Cetate, pentru că de ceva vreme și-a găsit un serviciu stabil, ce nu are legătură cu sportul.

_DSC0057
„Aș vrea să le mulțumesc spectatorilor în primul rând, pentru că au fost într-un număr foarte mare și ne-au susținut de la început și până la sfârșit. Despre joc, cred că am dominat la toate capitolele. Acum așteptăm următorul meci și o să ne pregătim bine pentru el. Majoritatea jucăm de plăcere, avem servicii și aici ne mai recreăm. Cred că bătălia pentru locul întâi se va duce până la final, dar faptul că suntem pe primul loc mă bucură și cred că merităm să fim acolo“, a punctat Eugen Rioșanu.

Ionel Chirea: Au fost mai buni

De partea cealaltă, Viitorul Cârcea a „căzut“ pe locul patru după acest insucces, dar delegatul Ionel Chirea, care a fost fair-play și a recunoscut înfrângerea, a precizat că mai sunt multe meciuri de disputat atât în campionatul regulat, cât și în play-off, și că elevii lui Ionuț Țiclea pot câștiga titlul în Dolj.

_DSC0073
„A fost un meci frumos, disputat, dar, din păcate, noi am jucat un fotbal bun doar în repriza a doua. Cetate are o echipă bună, compactă, iar Dorel Stoica este un profesionist, un meseriaș, și le face treaba. Aleargă o jumătate de kilometru pe meci, dar dă patru goluri din trei ocazii. Au fost mai buni și au câștigat. Mai sunt însă jocuri destule de disputat, iar diferența de puncte între primele șase clasate este destul de mică. Între noi și Cetate sunt acum șase puncte, se vor împărți la doi în play-off și rămân trei, deci nu se știe până la sfârșitul campionatului ce se poate întâmpla“, a afirmat Ionel Chirea, pentru GdS.

Silviu Bogdan: Campionatul este lung și orice este posibil

Președintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, s-a arătat încântat de nivelul fotbalistic arătat de cele două echipe și consideră că este mult prea devreme să se vorbească de cine va câștiga campionatul în Dolj.

_DSC0097
„A fost un joc bun, de calitate, apreciat de oamenii din Cetate, care au venit în număr mare la stadion (peste 300 de inși – n.r.). S-au întâlnit două echipe care își merită locurile din clasament și a ieșit o partidă disputată, frumoasă. Atmosfera a fost plăcută, a răsunat imnul Craiovei și cel al Ligii Campionilor, vremea a fost frumoasă și așa ar trebui să se dispute toate meciurile în Liga a IV-a de la noi. Campionatul este lung și orice este posibil. Titlul îl va câștiga echipa mai bine organizată din punct de vedere tehnic, care se va pregăti zilnic. Oricum, eu cred că cine va câștiga campionatul se va impune și în barajul de promovare, pentru că avem formații valoroase“, a subliniat Silviu Bogdan, pentru GdS.

Liga a IV-a Dolj

Etapa a 17-a: Luceafărul Craiova – Recolta Ostroveni 0-4, Sic Pan Unirea – Ştiinţa Malu Mare 5-2, Metropolitan Işalniţa – Unirea Leamna 6-1, Tractorul Cetate – Viitorul Cârcea 3-1, Progresul Segarcea – Dunărea Calafat 0-2, Dunărea Bistreţ – Danubius Bechet 1-1.
Clasament: 1. Tractorul Cetate 42 puncte (golaveraj 47-20), 2. Recolta Ostroveni 38 (50-25), 3. Dunărea Calafat 37 (49-19), 4. Viitorul Cârcea 36 (67-29), 5. Danubius Bechet 36 (44-19), 6. Dunărea Bistreț 28 (58-31), 7. Progresul Segarcea 25 (26-31), 8. Sic Pan Unirea 20 (41-46), 9. Metropolitan Ișalnița 15 (41-42), 10. Unirea Leamna 10 (28-68), 11. Luceafărul Craiova 7 (16-71), 12. Știința Malu Mare 1 (24-90).

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0002

_DSC0011

_DSC0028

_DSC0031

_DSC0033

_DSC0034

_DSC0036

_DSC0037

_DSC0038

_DSC0039

_DSC0041

_DSC0042

_DSC0043

_DSC0044

_DSC0045

_DSC0046

_DSC0048

_DSC0049

_DSC0052

_DSC0053

_DSC0055

_DSC0058

_DSC0059

_DSC0060

_DSC0061

_DSC0062

_DSC0063

_DSC0064

_DSC0065

_DSC0067

_DSC0068

_DSC0069

_DSC0072

_DSC0074

_DSC0075

_DSC0076

_DSC0077

_DSC0078

_DSC0079

_DSC0080

_DSC0081

_DSC0088

_DSC0090

_DSC0092

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS