Acasă Sport ITF: Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu

ITF: Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu

Depistată pozitiv, jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu până la rezolvarea cazului său, anunţă Federaţia Internaţională de Tenis.

Potrivit ITF, proba a fost analizată de un laborator acreditat, fiind pozitivă la melodonium, substanţă interzisă din acest an. În vârstă de 28 de ani, fosta lideră WTA, a explicat că în luna  decembrie, a primit o scrisoare de la Agenţia Mondială Antidoping cu lista medicamentelor interzise, dar că nu s-a uitat pe document.

De la 1 ianuarie, meldonium – o substanţă regăsită în medicamentul pe care îl folosea încă din 2006 – a devenit interzisă, dar ea a continuat să-l folosească.

Sportiva rusă a declarat că era foarte des bolnavă, având o deficiență de magneziu, iar în familia sa existau mai multe cazuri de diabet.

Jucătoarea de tenis a recunoscut că a comis o mare greșeală, dar spune că nu vrea să-și încheie cariera în acest mod.

Maria Șarapova speră să i se mai acorde o șansă, precizînd însă că nu se retrage definitiv.

Mildronat, medicamentul luat de Maria Şarapova, este folosit în tratarea anginei pectorale şi a infarctului miocardic, dar şi în cazul micşorării capacităţii de muncă şi în cel al unui efort fizic sporit.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version