14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjul a ajuns ruşinea Europei sportive

Gorjul a ajuns ruşinea Europei sportive

Echipa de baschet Energia este într-o situaţie dificilă (Foto: csenergia.ro)
Echipa de baschet Energia este într-o situaţie dificilă (Foto: csenergia.ro)

Liga de baschet din Lituania a anunţat autorităţile din Gorj că este dispusă să trimită jucători plătiţi la Târgu Jiu pentru a evolua pentru echipa de baschet Energia. Clubul de baschet şi handbal a ajuns într-o situaţie dificilă, după ce ministrul energiei, Victor Grigorescu, a anunţat sistarea finanţării pentru echipele de fotbal, baschet şi handbal din Gorj. Cei mai buni baschetbalişti de la Energia şi antrenorul cipriot au plecat deja de la echipă, iar clubul şi autorităţile nu numai că nu au jucători cu experienţă, dar nici bani să organizeze meciul internaţional în care este angrenată echipa locală de baschet. Astfel, oficialii Ligii de Baschet din Lituania au anunţat că vor trimite, la meci, jucători plătiţi care să evolueze pentru Energia în competiţiile din FIBA Europe Cup. Ion Călinoiu, reprezentantul Consiliului Judeţean în AGA a Clubului Energia, susţine că a rămas uimit de solidaritatea de care lituanienii au dat dovadă, dar spune că întreg judeţul s-a făcut de râs din cauza sistării finanţării pentru baschet, handbal şi fotbal.

E nevoie de un protocol

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, instituţie care, de asemenea, contribuie la finanţarea sportului din judeţ, a declarat că este necesar un protocol pentru ca oferta lituanienilor să se materializeze. „Îşi manifestă deschiderea de a trimite jucători cărora să le plătească salariile ca să putem participa cu echipa de baschet în cupele europene. Cel care fructifică bogăţiile judeţului Gorj nu susţine activitatea sportivă, care este şi în beneficiul locuitorilor judeţului. O să le mulţumesc pe cale oficială celor din Lituania pentru această lecţie de solidaritate. Preşedintele Ligii de baschet din Lituania ne propune să ne trimită o echipă întreagă pentru a putea participa în competiţia în care evoluăm la nivel european şi în care nu mai putem să ne prezentăm pentru că ne-au plecat jucătorii. O să le plătească salariile. O să fie legală toată treaba aceasta. În baza unui protocol, să plătim cheltuieli minime de comision şi aşa mai departe. Uite o lecţie de solidaritate internaţională în lumea asta! Nu ne facem de râs pe plan internaţional. De ce vor să distrugă şi baschetul, şi handbalul, dacă interesul lor este fotbalul? Vin să ne dea lecţii, dar cine suferă până la urmă, pentru că Energia reprezintă România pe plan internaţional şi CEO este al României“, a spus Ion Călinoiu

Meci cu ucrainenii

Mâine, Energia Târgu Jiu primeşte vizita echipei Khimik din Ucraina în meciul trei din FIBA Europe Cup, gorjenii fiind organizatorii competiţiei. Lipsa banilor, dar şi echipa incompletă ar putea duce la amendarea clubului Energia, precum şi la pierderea partidei de către gorjeni. „Miercuri (mâine – n.r.) avem acest meci internaţional şi există riscul să nu ne prezentăm. Oamenii aceştia au venit cu propunerea de solidaritate. Noi nu putem să dăm 5.000 de lei clubului Energia de baschet să plătească arbitri, să plătească drumul şi Liga de baschet. Trebuie să plătim chirie şi tot ce înseamnă organizarea jocului la Piteşti, transportul de la Otopeni şi aşa mai departe. Cheltuielile astea se adună şi am o notă de fundamentare pe care clubul a înaintat-o domnului Ciobotărică şi m-am rugat de acesta să îi sprijine. Mi-a spus să îi trimit această evaluare cu privire la cheltuieli. I-am mulţumit şi să vedem dacă dă banii. Dacă nu, trebuie să găsim o soluţie, să ne prezentăm la meciuri, să avem şi noi onoare“, a mai spus Ion Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS