16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM, la a zecea victorie în campionat

SCM, la a zecea victorie în campionat

Laurise Landre a prins poftă de gol în partea a doua a reprizei secunde (Foto: Claudiu Tudor)
Laurise Landre a prins poftă de gol în partea a doua a reprizei secunde (Foto: Claudiu Tudor)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova și-a confirmat statutul de favorită în disputa cu Unirea Slobozia de sâmbată, elevele Simonei Gogârlă impunându-se în Polivalenta din Bănie cu scorul de 30-26 (14-11), în etapa a 21-a din Liga Naţională.
Handbalistele Simonei Gogârlă au avut un start de meci ca din pușcă. Au condus cu 6-1 în minutul 10, apoi cu 12-4 (minutul 20), dar la pauză Dana Băbeanu și colegele sale mai aveau doar trei goluri avans.
Unirea Slobozia, formația pregătită de fosta handbalistă craioveană Victorina Bora, s-a apropiat și mai amenințător după reluarea partidei, iar în minutul 41 au reușit să egaleze (scor 16-16). S-a mers cap la cap până la scorul de 19-19, apoi jucătoarele echipei gazdă au reușit să se desprindă și să obțină o victorie fără emoții, a zecea din acest sezon.

Landre, cinci goluri în 15 minute

Laurise Landre, franțuzoaica de la SCM, a reușit să marcheze cinci goluri, dintre care trei consecutive în ultimul sfert de oră al partidei. Principalele marcatoare din formația olteană au fost Zivkovic și Băbeanu, fiecare cu câte șase goluri, celelalte marcatoare fiind: Florica (4), Cioaric (4), Iovănescu (2), Andrei (2), Horobeț (1). Au mai jucat Pașca, Petrescu (portari), Gavrilă și Georgescu. De partea cealaltă, principala marcatoare a echipei din Slobozia a fost Enescu, autoare a zece goluri, care a fost eliminată pe final de meci. „Enescu este o jucătoare foarte bună, am avut-o la Ploiești un an, îmi place de ea. Este o jucătoare tehnică şi ține echipa în spate. În momentul în care a fost eliminată, s-au încurcat și nu le-a mai ieșit jocul cum au vrut“, a spus antrenoarea oltencelor, Simona Gogârlă.
Cât despre evoluția echipei sale, Gogârlă a spus că nu-și explică căderea în joc a echipei sale: „Am început meciul foarte bine, chiar am avut un avantaj de opt goluri, apoi a venit o cădere pe care nu mi-o explic. Probabil aveam siguranța că vom câștiga, iar relaxarea ne-a costat. Felicit fetele pentru victorie și publicul, care ne-a susținut indiferent de scor“. SCM Craiova rămâne pe locul șapte în clasament, cu 32 de puncte, la fel ca echipa de pe locul opt, HC Zalău, și la patru puncte în spatele formației de pe locul șase, CSM Ploiești.

Se întrerupe campionatul

Liga Națională feminină se va întrerupe până pe 26 martie, pentru acțiunile naționalei României, meciurile cu Norvegia din preliminariile Campionatului European 2016 (9 martie – tur, Cluj şi 13 martie – retur, deplasare) şi turneul preolimpic de la Aarhus cu Danemarca, Uruguay şi Muntenegru (18-20 martie). De la SCM Craiova nu a fost convocată nici o jucătoare. Următorul meci pentru echipa antrenată de Simona Gogârlă va fi pe terenul campioanei CSM Bucureşti.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS