12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSilviu Bogdan, solitar la şefia AJF

Silviu Bogdan, solitar la şefia AJF

La două zile după ce Fănel Văduva și-a anunțat dorința de a candida și a prezentat platforma-program privind fotbalul județean, ieri a venit rândul lui Silviu Bogdan, președintele în exercițiu al AJF Dolj, să-și facă publice intențiile la un nou mandat pe următorii patru ani. Silviu Bogdan, care nu a dorit să răspundă acuzelor rivalului său, a emis un comunicat cu titlul „Plan de dezvoltare al fotbalului la nivelul județului Dolj în perioada 2016-2020“, în care și-a prezentat proiectul cu ajutorul căruia speră să recâștige șefia forului.
La capitolul unu se „vorbește“ despre legislație, menționându-se că „întreaga activitate a AJF Dolj se desfăşoară având drept suport Statutul și regulamentele FRF, Legea sportului“. Se anunță că „până la 30.06.2016 AJF Dolj va organiza Adunarea Generală cu membri afiliaţi pentru a aproba Statutul Cadru al Asociaţiilor Judeţene de Fotbal (cu completările necesare)“. Se vrea „promovarea unor acte normative vizând asigurarea unui climat de sportivitate, lipsa violenţei şi discriminării“ și „continuarea colaborării cu autorităţile publice locale“. În proiect se dorește și „alcătuirea şi depunerea unor proiecte de dezvoltare a fotbalului, pentru ca membrii afiliaţi să poată beneficia de materiale şi instalaţii specifice desfăşurării activităţii fotbalistice în bune condiţii“. În acest sens stă și un act doveditor potrivit căruia AJF Dolj a înaintat deja cerere de finanțare către consiliul județean.

Ar putea apărea un campionat de old-boys

Capitolele doi, trei și patru se referă strict la competițiile sportive.
La seniori se dorește, printre altele, reorganizarea sistemului competiţional: Liga a IV-a cu 12-14 echipe (play-off, play-out), Liga a V-a cu 4-6 serii formate din 14-16 echipe (cu distanţe acceptabile între localităţi), organizarea Cupei României, Cupei Ligii, turnee memoriale, dar și unui campionat de old-boys pe zone geografice ale judeţului.
La fotbalul juvenil și-a propus să crească numărul practicanților, atât băieți, cât și fete și organizarea în continuare a întrecerilor deja existente pe plan județean, plus cele naționale Cupa „Gheorghe Hagi“, „Gheorghe Ola“, „Gheorghe Ene“, dar și Interliga Naţională. În planul lui Silviu Bogdan mai intră „constituirea selecţionatelor judeţene de juniori băieţi şi fete“ și „organizarea de meciuri caritabile pentru copiii cu dizabilităţi şi probleme medicale grave, cu participarea unor foşti mari fotbalişti ai ţării“.
Președintele în exercițiu al AJF Dolj va da importanță și fotbalului în sală, propunându-și organizarea unui campionat și pregătirea de antrenori specializaţi pentru această ramură.

Se dorește dezvoltarea tehnică și marketingul

Silviu Bogdan și-a propus să organizeze cu sprijinul Comisiei tehnice a FRF cursurile de pregătire în vederea obţinerii licenţei C UEFA pentru toţi antrenorii care activează în campionatul judeţean, o contribuţie cu punctaj la susţinerea examenului pentru Licenţa B, pe care și-ar dori să-l „mute“ la Craiova. Promite să vină în sprijinul antrenorilor doritori cu materiale bibliografice pentru aprofundarea cunoştinţelor teoretico-metodice şi practice, în calcule fiind luate și cursuri de dezvoltare pentru arbitri. Se vrea „selectarea, formarea şi validarea de către Comitetul Executiv al AJF a unui corp de arbitri şi observatori competenţi“.
Silviu Bogdan a anunțat că se vrea îmbunătățirea marketingului și a comunicării, cu ajutorul mass-media, dar și crearea unor comisii de specialitate profesioniste.
„Acest program de măsuri nu va putea fi pus în practică fără sprijinul, implicarea şi colaborarea tuturor membrilor afiliaţi din judeţul Dolj, al dumneavoastră, cei pasionaţi de sportul rege. Consider că împreună cu viitorii membri ai Comitetului Executiv al AJF, şi bineînţeles, cu ajutorul şi implicarea dumneavoastră, vom putea aduce un suflu nou mişcării fotbalistice din judeţul Dolj“, este mesajul de încheiere al lui Silviu Bogdan.
Alegerile de la AJF Dolj vor avea loc mâine, de la ora 11.00, în cadrul Adunării Generale Ordinare, găzduită de amfiteatrul Facultății de Mecanică din Craiova.

Fănel Văduva a ieșit din „joc“

Membrii Comitetului Executiv al AJF Dolj au decis ieri-seară, după lungi dezbateri, să-i respingă dreptul de participare la alegerile pentru șefia forului fotbalistic lui Fănel Văduva, după contestația depusă de către Silviu Bogdan privind lipsa celor patru ani într-o funcție de președinte al unui club de fotbal. Ca atare, Silviu Bogdan a rămas singur în cursa pentru președinția AJF Dolj, în timp ce Fănel Văduva se va adresa justiției, conform spuselor apropiaților. Contactat telefonic, Fănel Văduva nu a răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS