16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci de poveste, cu multe lacrimi

Meci de poveste, cu multe lacrimi

Dana Băbeanu (nr. 18 albastru) şi colegele sale au obţinut o victorie dramatică (Foto: Lucian Anghel)
Dana Băbeanu (nr. 18 albastru) şi colegele sale au obţinut o victorie dramatică (Foto: Lucian Anghel)

Handbalistele de la SCM Craiova au câştigat meciul cu U Alexandrion Cluj, graţie golului înscris de Cristina Florica, la ultima fază a meciului. Au curs lacrimi de bucurie, ale jucătoarelor de la SCM, de tristeţe – vedeta clujencelor Cristina Laslo oprindu-se cu greu din plâns, dar şi de durere, craioveanca Şelaru Carmen suferind o fractură la braţ.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obţinut sâmbătă a noua victorie din acest sezon. Elevele Simonei Gogârlă s-au impus cu scorul de 30-29 (16-13) în disputa de pe teren propriu cu U Alexandrion Cluj, contând pentru etapa a 19-a din Liga Naţională. Golul victoriei a fost înscris de Cristina Florica, la ultima fază a meciului, cu două secunde înainte de final.
Ardelencele au început jocul bine, au condus cu 2-0, apoi 3-1, dar gazdele au egalat (3-3, minutul 8), după care au preluat iniţiativa. În minutul 24, SCM avea şase goluri avans (14-8), iar la pauză diferenţa a rămas de doar trei goluri (16-13). Scenariul a fost identic şi la reluarea meciului. Oltencele şi-au ținut la distanţă adversarele, iar în minutul 38 refăcuseră din nou diferenţa de şase goluri (22-16). Au urmat trei reuşite consecutive ale clujencelor, conduse de pe bancă de Carmen Amariei, iar în minutul 51 s-au apropiat la un singur gol (27-26).
Finalul de meci a fost dramatic. U Alexandrion Cluj a egalat când mai era aproximativ un minut până la final, însă Craiova a avut ultimul atac. Cu două secunde înainte de fluierul final, Cristina Florica, cu o aruncare de pe extremă, a adus victoria oltencelor.

Gogârlă: Plâng de bucurie!

„A fost un meci nebun, pentru că aşa ni l-am făcut noi. Am avut de două ori şase goluri avantaj şi nici nu am ştiut să gestionăm momentele în care am fost în superioritate numerică. Ne-a lipsit mult constanţa în joc“, a spus după meci, cu lacrimi în ochi, antrenoarea gazdelor, Simona Gogârlă. „Plâng de bucurie! A fost cea mai grea victorie, trăită cu maximă intensitate. Pe final, simţeam că nu mai am aer, strigam la fete cât puteam, dar ele nu mă auzeau, din cauza zgomotului din tribune. Felicit fetele, au pus suflet. Cristina Florica a jucat extraordinar azi“, a completat fosta internaţională.
Lacrimi de bucurie au curs şi pe obrajii jucătoarelor craiovene. „Ne-am făcut singure meciul greu, dar este bine că am obţinut cele trei puncte. Am făcut nişte greşeli neforţate şi adversarele s-au apropiat de noi. Am crezut în victorie până la final“, a concluzionat Dana Băbeanu, principala marcatoare a echipei oltene în meciul cu U Cluj, cu opt goluri.
De partea cealaltă, lidera echipei ardelene, Cristina Laslo, autoare a 12 goluri, abia se putea stăpâni din plâns la finalul jocului. Cristina a trimis mingea în bară la ultimul atac al echipei sale, când scorul era egal, 29-29. „Ne-am aşteptat la un meci foarte greu, cred că meritam un egal. Am venit pentru cele trei puncte, trebuia să ne luăm revanşa după eşecul din tur. Cine a făcut mai puţine greşeli a câştigat meciul“, a spus fosta campioană mondială de junioare.

Amariei: Elevele mele sunt adevărate spartane

Antrenoarea Carmen Amariei şi-a felicitat elevele pentru dăruire şi a adăugat că nu luase în calcul o victorie în Bănie, mult mai important fiind pentru echipa sa meciul de runda viitoare cu Rapid Bucureşti. „Orice meci pentru noi înseamnă luptă, devotament, angajament, încredere, să ne autodepăşim. Fetele plângeau pentru că au muncit, şi-au dorit să luăm măcar un punct. Golul Cristinei Florica a fost o întâmplare, o greşeală enormă din partea portarului nostru, care a făcut o mişcare pe care nu trebuia să o facă, pentru că pe altundeva nu avea pe unde să intre mingea respectivă.
Normal că fetele suferă, este un moment dificil pentru mine, trebuie să le remontez, deoarece vom avea un meci foarte greu acasă cu Rapidul. Pentru noi, jocul de la Craiova a fost unul de pregătire pentru ceea ce urmează, pentru că în calculele mele nu am pus cele trei puncte de pe terenul Craiovei, însă cred că puteam face un rezultat mare. Tabela spune una, dar eu pot spune că echipa mea a învins, suntem nişte luptătoare şi sunt mândră de fete.
Plânsul după meciul de azi e frustrarea, pentru că în ciuda muncii nu am luat nici un punct. Eu le felicit, sunt adevărate spartane“, a fost declaraţia lui Carmen Amariei.
Pentru SCM au evoluat: Petrescu, Paşca – Horobeţ (2), Şelaru, Georgescu, Zivkovic (5), Gavrilă (4), Landre, Andrei, Băbeanu (8), Florica (5), Iovănescu (4), Cioaric (2).

Carmen Şelaru, fractură la umăr

vlcsnap-2016-02-15-10h29m55s224

Bucuria victoriei pentru craiovence a fost umbrită de accidentarea destul de serioasă a jucătoarei craiovene Carmen Şelaru, cu un sfert de oră înainte de finalul meciului. După un contact cu o adversară, Carmen s-a prăbuşit pe parchet şi a urlat de durere. Medicii au intervenit imediat, iar după ce i-au imobilizat umărul drept au trimis-o la spital. „Avea osul ieşit, arăta groaznic. Este o pierdere mare pentru noi, este om de bază în apărare şi atac“, a spus antrenoarea Gogârlă. „Mi s-a făcut rău instantaneu. Sper să nu fie o accidentare care să o ţină departe. Mi-este tare dragă, ca toate fetele cu care am lucrat la Craiova“, a completat-o Carmen Amariei, antrenoare care în urmă cu două sezoane a pregătit echipa SCM Craiova.
Carmen Şelaru are o atelă gipsată şi în urma unui RMN se va stabili dacă va avea nevoie de operaţie.
SCM Craiova a acumulat 29 de puncte şi ocupă locul şapte, urmând ca runda următoare să întâlnească, în deplasare, formaţia de pe locul şase, CSM Ploieşti (30 puncte).

Galerie foto realizată de Lucian Anghel:

IMG_7451

IMG_7449

IMG_7445

IMG_7438

 

IMG_7424

IMG_7411

IMG_7409

IMG_7405

 

IMG_7433

IMG_7399

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS