Acasă Sport „Școlarii“ au încheiat cantonamentele

„Școlarii“ au încheiat cantonamentele

Juniorii de la „Hanul Doctorului” (în alb) vor trece la îmbunătățirea relațiilor de joc (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Juniorii de la „Hanul Doctorului” (în alb) vor trece la îmbunătățirea relațiilor de joc (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Juniorii de la „Hanul Doctorului” (în alb) vor trece la îmbunătățirea relațiilor de joc (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu“, Paul Răducan, s-a declarat mulțumit de modul în care a decurs pregătirea din această iarnă, punctând că toate grupele de juniori au atins nivelul fizic dorit în cantonamentele susținute.
„Pentru multe din grupele noastre tocmai s-au încheiat stagiile montane, unde au avut ca temă acumulările fizice. Spre finalul cantonamentelor am fost și eu prezent, pentru că am dorit să văd exact cum se prezintă fiecare individ. Am urmărit la Herculane juniorii C și D și am ajuns și în Serbia, la Kladovo, unde s-au pregătit republicanii A, iar concluzia este că s-a muncit bine. Mâine (sâmbătă – n.r.) vor încheia stagiul montan și juniorii B. Ei au transpirat la Horezu și săptămâna viitoare îi vom testa din nou, ca să știm exact unde se află cu pregătirea, pentru că mai este aproximativ o lună până la startul returului și trebuie să trecem la capitolul următor, mă refer la partea tehnico-tactică“, a spus Paul Răducan, pentru GdS.

Vor mai fi cooptați doi antrenori

Conducătorul grupării de la „Hanul Doctorului“ a mărturisit însă că se gândește la o reorganizare la nivel de staff tehnic, deoarece intenționează să implementeze din această iarnă un nou proces de antrenamente tehnico-tactice, ce presupune o atenție sporită pentru fiecare copil, cadet și junior.
„La partea cu mingea, lucrurile se vor complica un pic, pentru că avem deja foarte mulți juniori și sunt discuții să mai vină câțiva din afară. În plus, eu vreau să fac un cliclu de pregătire de cinci ani, cum era odată, dar cu teme actualizate, ce implică foarte mult o atenție sporită pentru fiecare elev. Asta mă determină să reorganizez staff-ul tehnic. Ca idee, juniorii A și B rămân sub aceeași conducere tehnică, apoi vreau ca fiecare antrenor să aibă câte două grupe, nu mai multe, și am hotărât să mai aduc unul sau chiar doi tehnicieni cu experiență în fotbalul juvenil. Mă gândesc deja la posibilii antrenori, iar o decizie în privința asta o voi lua până la sfârșitul săptămânii viitoare“, a menționat Paul Răducan.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version