12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMogoșanu: Am studiat Petrolul, știm la ce să ne așteptăm (galerie foto)

Mogoșanu: Am studiat Petrolul, știm la ce să ne așteptăm (galerie foto)

Victor Naicu şi Daniel Mogoşanu vor începe de astăzi să implementeze tactica de joc pentru disputa cu Petrolul (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Victor Naicu şi Daniel Mogoşanu vor începe de astăzi să implementeze tactica de joc pentru disputa cu Petrolul (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova și-a reluat ieri-dimineață antrenamentele în Bănie, iar impactul cu terenul stadionului „Extensiv“ nu a fost pe placul majorității, ținând cont de condițiile de pregătire de care au beneficiat fotbaliștii în cele două stagii din Antalya. „Ce dor îmi era de Extensiv, de terenul ăsta moale și denivelat, nici nu îți închipui“, a spus Silviu Izvoranu, primul jucător ieșit de pe tunel.
La vederea îngrijitorilor bazei, antrenorul principal Victor Naicu nu a ezitat să-i întrebe când va fi tasat terenul și adus la parametrii optimi, iar răspunsul i-a luminat imediat chipul. „Dacă mâine (astăzi – n.r.) va fi compactat, atunci e perfect. Poate se mai și zvântă până duminică, pentru că avem mare nevoie de un teren bun, ca să combinăm fără probleme și să câștigăm meciul cu Petrolul“, a afirmat Victor Naicu.

Edi Dina și Ionuț Florea au „urcat“ la prima echipă

Pe dreptunghiul verde și-au făcut apariția rând pe rând și ceilalți jucători de câmp ai grupării alb-albastre, iar după aproximativ zece minute au sosit și portarii. La prima ședință a săptămânii au luat parte alți doi jucători de la echipa secundă, fiind vorba despre Eduard Dina, care a semnat săptămâna trecută cu CSU un contract valabil până la finalul sezonului, cu drept de prelungire, și Ionuț Florea, care s-a remarcat la ultimele jocuri susținute de „satelit“ în Liga a III-a, sub comanda lui Daniel Mogoșanu.

Ionuț Florea (stânga) și Edi Dina au format o pereche la exercițiile cu mingea (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Ionuț Florea (stânga) și Edi Dina au format o pereche la exercițiile cu mingea (Foto: Alexandru Vîrtosu)

La capitolul absenți, dar motivați, și-au trecut numele cei trei jucători care au fost la națională, Bogdan Vătăjelu, Alexandru Mateiu și Andrei Ivan, ei urmând să intre de astăzi în „pâine“, și Alexandru Băluță, care s-a ales cu o conjunctivită la revenirea din Antalya. „A scos capul pe geamul avionului și l-a tras curentul“, a glumit Daniel Mogoșanu, fiind convins că lucrurile vor reveni la normal foarte curând în ceea ce-l privește pe mijlocașul craiovean.
Lotul prezent la ședința de ieri i-a cuprins pe următorii: Cătălin Straton, Laurențiu Popescu, Andrei Vlad – portari; Sebastian Achim, Andrei Dumitraș, Raul Hreniuc, Apostol Popov, Valentin Iliev, Kay, Silviu Izvoranu, Stephane Acka, Edi Dina – fundași, Hristo Zlatinski, Ionuț Florea, Nicușor Bancu, Robert Petre, Cosmin Ciocoteală, Madson, Nuno Rocha – mijlocași, Andrei Hergheligiu, Simon Măzărache, Andrei Burlacu.

Comanda, la Blejan

Așa cum era de așteptat, primul antrenament al săptămânii, după trei zile de pauză, a fost unul de revenire la efort și a fost comandat în cea mai mare măsură de preparatorul Cornel Blejan. Pe lângă cele aproximativ 20 de minute de alergări, de încălzire, alb-albaștrii au combinat elementele fizice, folosind cu TRX-ul, cu cele cu mingea, aici apărând în peisaj numeroase circuite, cu teme diferite.

Cornel Blejan a fost cu ochii pe jucători tot timpul
Cornel Blejan a fost cu ochii pe jucători tot timpul

De mâine însă se va trece la partea tactică, alb-albaștrii urmând să asude pe terenul sintetic de la noua bază sportivă construită lângă aeroport. În programul de pregătire al CSU figurează astăzi un antrenament de la ora 15.30, mâine două ședințe, de la 10.30 și 16.00, joi și vineri câte o singură lecție, de la 15.30, iar „retușurile“ de dinaintea disputei cu Petrolul Ploiești vor fi făcute sâmbătă, de la ora 11.00.

Staff-ul tehnic și-a făcut temele

Întrebat despre prima partidă oficială din 2016, programată duminică, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv“, contra Petrolului Ploiești, din cadrul etapei a 24-a a Ligii I, directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu, a afirmat că el și Victor Naicu i-au studiat foarte bine pe „lupii galbeni“ și că de astăzi o să le prezinte și jucătorilor datele culese.

Daniel Mogoșanu este optimist în privința deznodământului din meciul cu Petrolul
Daniel Mogoșanu este optimist în privința deznodământului din meciul cu Petrolul

„Am studiat Petrolul, știm la ce să ne așteptăm. Au nouă jucători noi, toți cu experiență, și asta înseamnă suflu nou la echipă și dorință de afirmare. Avem toate datele despre ei, atât individual, cât și ca echipă, iar de mâine (astăzi – n.r.) o să le prezentăm și băieților. Avem soluții pentru tot și este foarte important pentru moral să începem cu o victorie. Eu sunt optimist și aștept cu încredere meciul cu Petrolul“, a declarat Daniel Mogoșanu, pentru GdS.
Oficialii CS Universitatea Craiova au stabilit ieri prețurile biletelor pentru partida cu Petrolul Ploiești, după cum urmează: peluză – 5 lei, tribuna 2 – 10 lei, tribuna 1 – 15 lei și tribuna 0 – 25 lei. Tichetele pot fi comandate on-line, accesând site-ul www.biletecsuc.ro, sau procurate de la magazinul clubului situat în zona English Park ori de la casele de bilete de la stadionul „Extensiv” în zilele de sâmbătă și duminică, începând cu ora 10.00.

„Satelitul“ CSU, amical cu Ostroveni

Echipa secundă a CS Universitatea Craiova susține astăzi al treilea joc amical din 2016, urmând să întâlnească de la ora 15.30, la Făcăi, formația Recolta Ostroveni, ocupanta locului patru în Liga a IV-a Dolj. În primele două jocuri-test, „satelitul“ grupării alb-albastre, pregătit în această perioadă de Bogdan Vrăjitoarea, Alin Gavrilă și Tibi Lung, a pierdut cu 4-0 în fața lui ACS Podari și s-a impus cu 2-1 în disputa cu gorjenii de la Gilortul Târgu Cărbunești.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0015

_DSC0021

_DSC0025

_DSC0026

_DSC0027

_DSC0029

_DSC0031

_DSC0033

_DSC0036

_DSC0039

_DSC0052

_DSC0053

_DSC0062

_DSC0063

_DSC0068

_DSC0072

_DSC0073

_DSC0077

_DSC0080

_DSC0085

_DSC0103

_DSC0105

_DSC0107

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS