14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBoxul craiovean, mai sărac fără maestrul Constantin Buzduceanu

Boxul craiovean, mai sărac fără maestrul Constantin Buzduceanu

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Boxul craiovean este în doliu. Antrenorul emerit Constantin Buzduceanu (foto) s-a stins din viață, sâmbătă seară, la vârsta de 61 de ani, după o grea suferință. Omul care l-a descoperit pe campionul mondial la juniori, Sorin „Pantera“ Tănasie, a pierdut meciul cu viața. Costică Buzduceanu activa de mulți ani ca antrenor la CSM Craiova, iar de-a lungul timpului a șlefuit mai multe talente și a scos campioni.
„Este o mare pierdere! Dânsul m-a învățat ABC-ul boxului. M-am apucat de box în 1990, împreună cu mai mulți colegi de la Școala nr. 34. Nea Costică a văzut în mine un talent și făceam antrenamente suplimentare, sâmbăta, duminica, chiar și în vacanțe. În 1995 am obținut primul titlu de campion național, apoi au venit altele și aurul la mondialele de juniori în 1998. M-a învățat să fiu disciplinat și să muncesc mult“, a spus ieri, pentru GdS, Sorin Tănasie.

În 1998, cu Constantin Buzduceanu în colțul ringului, Sorin Tănasie devenea campion  mondial la juniori
În 1998, cu Constantin Buzduceanu în colțul ringului, Sorin Tănasie devenea campion mondial la juniori

Pentru performanțele sale, maestrul Buzduceanu fusese propus anul trecut consiliului local în vederea acordării titlului de cetățean de onoare al Craiovei, dar propunerea consilierului local Andrei Nanu nu s-a materializat.

Palmaresul lui Costică Buzduceanu

Ca sportiv: locul cinci la Campionatul European de tineret (1973), locul I la turneele internaţionale de la Halle şi Alger, medalie de argint la Spartachiada Militară (Bulgaria), locul trei la Spartachiada Militară (Cuba), bronz la Campionatul naţional pentru seniori (1975), bronz la Turneul Armatelor Prietene (Budapesta) şi Cupa „Cel mai popular boxer“, de două ori medaliat cu argint la „Centura de aur“, vicecampion naţional (1977). Între 1973 şi 1978 a fost component al loturilor naţionale de juniori, apoi seniori.
Ca antrenor: a scos şase campioni naţionali la juniori, a obţinut nouă medalii la campionatele naţionale de juniori, patru titluri naţionale la seniori (prin Sorin Tănasie), locul I la „Centura de Aur“ (2000, 2001), bronz la Campionatele Europene (Rusia), locul I la turnee internaţionale în Rusia, Finlanda, Bulgaria şi Cehia, titlul de campion mondial (1998-Tănasie), titlul de campion naţional la profesionişti (2003-2006), campion european profesionişti (2007-Tănasie). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS