9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurlacu visează, „maximii“ îl încurajează

Burlacu visează, „maximii“ îl încurajează

Andrei Burlacu (la minge) a avut evoluţii bunicele la echipa a doua, iar acum îşi doreşte să confirme aşteptările oficialilor CSU (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Burlacu (la minge) a avut evoluţii bunicele la echipa a doua, iar acum îşi doreşte să confirme aşteptările oficialilor CSU (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Andrei Burlacu, unul dintre juniorii promovați în această iarnă de la echipa secundă la prima formație a CS Universitatea Craiova, vrea să profite din plin de șansa ivită. Aflat în Antalya sub comanda lui Daniel Mogoșanu și Victor Naicu, atacantul născut în Botoșani în 1997 a povestit cum a ajuns în Bănie, ce înseamnă pentru el culorile alb-albastre și cine îi este idol.
„Am început fotbalul în 2006, la CSS Botoșani. Am ajuns la juniorii B ai clubului și ne-am calificat în primele opt echipe din țară. La acel turneu am fost remarcat de domnul Nae Ungureanu, iar de atunci a început povestea frumoasă cu CS Universitatea. Nu prea mă mai simt sută la sută moldovean, m-am oltenizat. Cel mai mult îmi lipsește familia. Dar antrenându-mă în fiecare zi mai uit de dorul de casă și sunt cu gândul doar la fotbal. Când am ajuns în Bănie, cei din Craiova Maxima mi-au fost profesori, de la ei am învățat foarte multe. Vă dați seama ce senzație a fost pentru mine când am dat prima dată mâna cu Nae Ungureanu, îl văzusem prin ziare sau citisem articole despre dânsul pe internet. La fel,
nu-mi imaginasem vreodată că o să ajung să-i cunosc pe Emil Săndoi, Sorin Cârțu, Nae Ungureanu sau Gheorghiță Geolgău, care sunt idoli în Craiova și fotbaliști imenși“, a spus Andrei Burlacu, pentru site-ul oficial al clubului.
„Din fotbalul actual nu am vreun idol. Mi-a plăcut foarte tare Gheorghiță Geolgău. Dânsul este idolul meu. L-am urmărit pe youtube și consider că a fost un jucător senzațional. Nu vreau să par lipsit de modestie, dar îmi doresc foarte tare să-i calc pe urme, iar stilul meu de joc sper că se aseamănă cu al dânsului“, a completat tânărul jucător.

„Trebuie să muncesc mai mult“

Andrei Burlacu nu a uitat nici acum meciul în care a debutat în Liga I, CSMS Iași – CSU Craiova 1-0, și speră să evolueze mai mult în 2016 și să bifeze cât mai curând primul gol într-un meci oficial pentru gruparea din Bănie.
„A fost o experiență de neuitat la Iași. Băieții m-au ajutat, m-au încurajat, iar acum, că am fost cooptat în lot și în cel de-al doilea stagiu al echipei, sper la cât mai multe meciuri în tricoul Universității și, de ce nu, să ajut echipa prin goluri și prin evoluții bune. Sunt mulți jucători care îmi dau încredere, chiar dacă uneori mai greșesc. Dumitraș pot să spun că m-a luat sub aripa lui și îmi supraveghează pașii în carieră. Este un avantaj faptul că am lucrat împreună cu Daniel Mogoșanu un an și jumătate la echipa a doua a clubului. Dar aici este alt nivel, alte cerințe, trebuie să muncesc mai mult. Ușor-ușor ne vom ajuta reciproc. Trebuie să creștem în evoluții și în carieră. Îmi doresc să am prestații bune la prima echipă, de ce nu să marchez câteva goluri în Liga I. Important este să începem cu dreptul în prima rundă, să aducem o victorie Băniei“, a spus Burlacu.
Întrebat care sunt calitățile sale, Andrei Burlacu a răspuns prompt: „Faptul că iubesc aceste culori, joc cu sufletul pentru Craiova. În plus, viteza și atitudinea sunt cele mai importante calități pe care suporterii olteni le cer de la un jucător“.

Ungureanu: Este un jucător complet

Nae Ungureanu a făcut o scurtă caracterizare a lui Andrei Burlacu pentru GdS, considerând că poate deveni un fotbalist de bază la CSU dacă dă dovadă de seriozitate.
„Pe Burlacu l-am remarcat la Constanța, în timpul unui turneu zonal. Și lui Hagi îi plăcuse și îl voia și l-am luat practic din curtea Academiei, l-am deturnat către Craiova. Este un jucător de mare perspectivă. De când a venit la Craiova a trecut printr-o perioadă de accidentări, a fost puțin debusolat, dar acum cred că este pe drumul cel bun. Poate să facă față Ligii I și în momentul ăsta, pentru că are cam aceleași calități pe care le are și Ivan: fantezie în joc, viteză de reacție foarte bună, lovește cu ambele picioare. Este un jucător complet, dar totul depinde numai de el, contează cât este de serios și cum se antrenează“, a explicat Nae Ungureanu, pentru GdS.

Geolgău: Am încredere în el

Gheorghiță Geolgău a declarat că se simte flatat de declarațiile lui Andrei Burlacu și speră ca acesta să-și vadă visul împlinit. „Mă flatează ce spune Andrei despre mine. I-am și trimis un mesaj pe tema asta. El nu ne-a prins jucând, dar am fost alături de el cu sfaturi atunci când a traversat o perioadă mai puțin fastă și probabil de aia i-am rămas la suflet. Meritul venirii sale aici îl are Nae Ungureanu, iar eu am insistat să-l aducă fără să-l văd, pentru că mă bazez pe ochiul lui Nae, un om cu multă experiență. Dintre copiii ăia veniți din alte părți, născuți în 1997, mi-a plăcut mult de tot în prima parte. În 2014 a fost unul dintre cei mai buni jucători ai noștri de la echipa de juniori A. A avut o perioadă mai proastă apoi, se accidenta des și era trist, dar am stat de vorbă mai mult cu el și l-am îmbărbătat mereu. Am încredere în el“, a declarat Geolgău, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS