6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - FIFA a confirmat cele cinci candidaturi la alegerile pentru președinția sa, din 26 februarie

Fotbal – FIFA a confirmat cele cinci candidaturi la alegerile pentru președinția sa, din 26 februarie

fifa-logo-black

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a confirmat astăzi cele cinci candidaturi depuse de șeicul Salman, Prințul Ali, Gianni Infantino, Jerome Champagne și Tokyo Sexwale, cu o lună înainte de alegerile pentru președinția forului mondial, prevăzute pe 26 februarie la Zurich, informează AFP, citată de Agerpres. Reprezentanții celor 209 federații afiliate la FIFA vor alege pe 26 februarie succesorul lui Joseph Blatter, suspendat 8 ani pe 21 decembrie de către Comisia de Etică a FIFA.
Comisia electorală a admis oficial cele cinci candidaturi: șeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain, 50 ani, președintele Confederației asiatice, omul de afaceri sud-african Tokyo Sexwale, 62 ani, prințul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei, 40 ani, fost vicepreședinte al FIFA, francezul Jerome Champagne, 57 ani, fost secretar general adjunct al FIFA, și italo-elvețianul Gianni Infantino, 45 ani, secretar general UEFA.
Cele cinci candidaturi au fost deja validate în luna noiembrie în urma unei anchete de integritate condusă de Comisia de Etică a FIFA.
Michel Platini, președintele UEFA, s-a retras din cursă la începutul lunii ianuarie, din cauză că nu avea timpul necesar pentru a epuiza recursurile angajate împotriva suspendării de 8 ani din fotbal dictată de Comisia de Etică. Francezul a fost suspendat din cauza unei plăți de 1,8 milioane euro primite de la Joseph Blatter în 2011, pentru servicii de consultanță derulate între 1999 și 2002.
La 30 mai 2015, Blatter a fost reales în fruntea FIFA, dar și-a anunțat demisia după câteva zile, FIFA căzând în cea mai neagră perioadă din existența sa, după ce zeci de actuali și foști oficiali au fost reținuți sau anchetați pentru diverse fapte de corupție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS