16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAm pierdut calificarea, dar am câștigat o echipă

Am pierdut calificarea, dar am câștigat o echipă

Echipa masculină de baschet SCM Craiova a ratat joi o calificare istorică în semifinalele Cupei României. Craiovenii au câștigat meciul retur cu BC Mureș, cu scorul de 94-76, dar au ratat la mustaţă accederea în Final Four-ul Cupei, după ce în tur au fost învinşi cu 89-70. Scorul general a fost 165-164 pentru „tigrii“ din Târgu Mureș, care se descurcă bine și în campionat, aflându-se pe locul doi, la egalitate de puncte cu liderul CSM Oradea.
Cu doi jucători noi, Pantic și Hargrove, aduși pentru a-i înlocui pe accidentații Djurasovic, Micic și Bozovic, echipa din Bănie a jucat extraordinar, pe alocuri încântător. Baschetbaliștii olteni au evoluat cu determinare, ca o adevărată echipă care a demonstrat că are potențial să facă performanță în acest sezon din Liga Națională. Cătălin Burlacu, care anul acesta va împlini 39 de ani, a avut o prestație impresionantă. A fost principalul marcator al meciului, cu 25 de puncte, la care a adăugat patru pase decisive și două recuperări, și-a asumat rolul de lider și a fost aproape să-și califice echipa în semifinale, dar aruncarea sa din ultimele secunde a refuzat să intre în coș.
Chiar dacă echipa sa a recuperat un deficit uriaș, de 19 puncte, iar el a avut o evoluție sclipitoare, la finalul meciului Cătălin Burlacu era dezamăgit de ratarea calificării: „Dacă ar fi să vorbim despre confruntările cu BC Mureș, nu despre meciul retur ar fi mult de vorbit, ci despre partida tur. Ne pare nespus de rău, pentru că noi am crezut în calificare chiar și după acea înfrângere usturătoare. Am încercat să remontăm diferența, chiar am reușit, pe parcursul a mai multor minute, în sferturile trei și patru, însă pe final nu am avut puterea să trecem această barieră de 19 puncte și, din păcate, am ratat accederea în Final Four“.
Și Darius Hargrove, care se alăturase echipei cu o zi în urmă, a făcut un joc mare, fiind al doilea marcator al echipei, cu 17 puncte, din care cinci aruncări de la trei puncte. Venirea sa aduce plus valoare formației antrenate de cuplul de tehnicieni Oliver Popovic – Vladimir Vuksanovic.
Celălalt nou-venit, Pantic, a marcat zece puncte, la care se adaugă patru recuperări și o pasă decisivă. Cătălin Burlacu a menționat că Hargrove și Pantic au avut o evoluție foarte bună, în condițiile în care se alăturaseră lotului în urmă cu puțin timp. „S-au descurcat foarte bine, sunt jucători profesioniști și știu să-și facă treaba bine, așa cum se așteaptă de la ei. Nu au avut timp să învețe nici o schemă“, a explicat căpitanul oltenilor.
Alt veteran din lot, Bogdan Popescu, a părăsit terenul în lacrimi. „Pope“ a fost cel mai eficient jucător al oltenilor, terminând meciul în double-double, cu 12 puncte, zece recuperări, plus trei pase decisive.
Acum că au încheiat socotelile cu Cupa României, jucătorii de la SCM-U Craiova se concentrează pe Liga Națională, iar duminică țintesc o nouă victorie în partida din deplasare cu Gaz Metan Mediaș. Meciul din cadrul etapei a 16-a va începe la ora 18.00 și nu va fi televizat. Craiovenii au 24 de puncte, în timp ce adversara lor ocupă ultimul loc în campionat, cu doar 17 puncte. După această confruntare, pentru Burlacu și colegii săi va veni derbiul cu Dinamo, programat pe 24 ianuarie, în Polivalenta craioveană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS