Acasă Sport Florin Acsinte a semnat cu Pandurii și se gândește la națională

Florin Acsinte a semnat cu Pandurii și se gândește la națională

Florin Acsinte e bucuros că a semnat cu Pandurii (Foto: panduriics.ro)
Florin Acsinte e bucuros că a semnat cu Pandurii (Foto: panduriics.ro)
Florin Acsinte e bucuros că a semnat cu Pandurii (Foto: panduriics.ro)

Conducerea grupării Pandurii Târgu Jiu nu a stat prea mult pe gânduri și a găsit înlocuitor pentru Marko Momcilovic, fundaș vândut la Steaua pentru 250.000 de euro. Gorjenii au ajuns ieri la un acord cu oficialii lui FC Botoșani pentru transferul apărătorului stânga Florin Acsinte. „Căpitanul echipei FC Botoşani a semnat un contract valabil doi ani şi jumătate“, a anunţat site-ul oficial al pandurilor.
Fundaşul stânga de 28 de ani a jucat doar la Botoşani în ultimii 11 ani, cu excepţia unei perioade de șase luni în care a fost împrumutat la Dinamo, şi a adunat peste 350 de meciuri în toate competiţiile.
Acsinte consideră că a făcut un pas înainte prin acest transfer la Pandurii şi se bucură că una dintre echipele de top din Liga I a fost interesată să îl transfere.
„Am făcut un pas înainte în carieră, iar la Pandurii nu e vorba de bani, ci mai ales de faptul că am ocazia să joc în cupele europene şi să intru şi în vederile selecţionerului. Mă bucur mult că o echipă așa mare precum Pandurii m-a dorit atât de mult. Îmi doresc să reușim să îndeplinim obiectivul impus de conducere. Țin să le mulțumesc celor de la FC Botoșani pentru acești ani minunați și nu în ultimul rând vreau să le mulțumesc suporterilor care au fost alături de mine și de echipă. Le urez mult succes și sper să îndeplinească obiectivul“, a declarat Florin Acsinte la despărţirea de fosta sa echipă.

Au plecat în Spania

Pandurii Târgu Jiu a plecat ieri spre Spania, urmând ca timp de 18 zile să asude într-un cantonament în regiunea Cadiz, la Chiclana de la Frontera. În cadrul acestui stagiu de pregătire, gorjenii vor susține patru jocuri de verificare cu adversari foarte puternici, fiind vorba despre Karlsruher SC (21 ianuarie), Munchen 1860 (23 ianuarie), Sparta Praga (27 ianuarie) şi Dinamo Moscova (30 ianuarie).
Lotul gorjenilor cuprinde următorii jucători: Pedro Mingote, Răzvan Stanca, David Lazar, Florin Acsinet, Marian Pleaşcă, Bogdan Unguruşan, Erico Da Silva, Constantin Grecu, Nikola Vasiljevic, Vasco Fernandes, Cristian Săpunaru, Viorel Nicoară, Dan Nistor, Mihai Răduţ, Andrei Piţian, Filip Mrzljac, Alexandru Ciucur, Valentin Munteanu, Ioan Hora, Rodemis Trifu, Lukas Droppa, Carlos da Silva Wellington, Andrei Şendroiu, Răzvan Negrescu şi Carlo Erdei.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version