11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRotaru cere, Becali ține portofelul ascuns

Rotaru cere, Becali ține portofelul ascuns

Momcilovic (în roşu) a semnat cu Steaua, Ivan l-ar putea urma (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Momcilovic (în roşu) a semnat cu Steaua, Ivan l-ar putea urma (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Dar fotbaliștii, cât costă fotbaliștii? Nebunia declanșată în perioada de mercato de către Gigi Becali cu privire la transferurile Stelei e departe de a se încheia. Patronul campioanei negociază cu toți fotbaliștii valoroși din campionatul intern și vehiculează multe milioane de euro pe la tv. Când îi cumpără, când nu mai sunt ai Stelei! Din jocul nesfârșit al lui Gigi Becali, care promitea după ieșirea din pușcărie că va sta departe de camerele de filmat, face parte și CS Universitatea Craiova, care are patru jucători interesanți de oferit pieței: Andrei Ivan, Alexandru Mateiu, Bogdan Vătăjelu și Nicușor Bancu.

Prețul corect este prea piperat pentru latifundiarul din Pipera

Gigi Becali a înaintat mai multe oferte pentru cei patru fotbaliști ai CS Universitatea Craiova în această iarnă. Prima a fost de 2.500.000 de euro, iar oficialii Craiovei au râs. „Dacă un jucător are o cotă de transfer, pentru Steaua suma e cu cel puțin 25% mai mare“, afirma acționarul Mihai Rotaru, într-un interviu pentru GdS.
La scurt timp, sport.es a scris că Barcelona este interesată de Andrei Ivan și că este dispusă să achite 4.000.000 de euro, dar după o perioadă de probă de șase luni, iar asta i-a determinat pe steliști să regândească oferta pentru „pachetul“ de jucători ai Craiovei. Steaua a licitat din nou, ajungând la 3.000.000 de euro și la doar câteva zile Becali a spus public că oferă 3.600.000, însă oltenii nu au cedat nici așa.
Sunt voci care susțin că finanțatorii de la CSU ar fi dispuși să-i lase pe Ivan, Mateiu, Vătăjelu și Bancu pentru 4.000.000 de euro, pentru că din această sumă vor „pleca“ bani și spre echipele de la care au fost cumpărați cei patru, pentru că acestea și-ar fi stipulat în contracte procente de până la 25% din următorul transfer. Din banii Stelei, o parte ar trebui direcționați către Sporting Piteşti, pentru Andrei Ivan, FC Olt Slatina – pentru Nicuşor Bancu, Metalul Reşiţa – pentru Bogdan Vătăjelu, şi FC Braşov – pentru Alexandru Mateiu.
Pretențiile finanțatorilor de la CS Universitatea Craiova au fost considerate exagerate de patronul Stelei, motiv pentru care negocierile au intrat de ieri în impas.

Oficialii craioveni vin cu un alt scenariu

Conducerea CS Universitatea Craiova a emis ieri seară un comunicat în care a prezentat varianta sa în privinţa tratativelor cu Steaua pentru jucătorii Ivan, Mateiu, Vătăjelu şi Bancu.
„În ultimele zile au existat mai multe oferte verbale făcute CS Universitatea Craiova de domnul Gheorghe Becali pentru transferul a patru jucători la echipa pe care o deţine. Discuţiile s-au purtat între Domnia Sa şi Felix Grigore. Promovarea şi vânzarea de jucători intră în politica clubului Universitatea Craiova, dovadă în acest sens fiind cele peste 1,5 milioane euro investite în Centrul de copii şi juniori a clubului. Drept urmare, întotdeauna vom fi deschişi către orice club interesat. Pentru a încheia tranzacţia era necesară îndeplinirea a trei condiţii: negocierea şi acceptarea preţului, rezilierea de către clubul lui Gheorghe Becali a contractelor jucătorilor Tade, Tahar, Alcenat şi Breveld, şi legitimarea acestora de către Universitatea Craiova din postura de jucători liberi de contract, precum şi acceptul jucătorilor Universității pentru realizarea transferului. În acest moment, discuţiile s-au încheiat, părţile neajungând la un consens. Este important de știut că cel mai mult a contat faptul că jucătorii nu au dorit acest transfer. Mai mult, unul dintre ei a spus: «Eu de la Craiova nu plec, aici am jucat bine, aici sunt iubit de suporteri». În cursul săptămânii viitoare Universitatea Craiova îşi va prezenta bilanţul ultimilor doi ani, precum şi strategia pentru următorii doi ani“, se arată în comunicatul CSU.

Vătăjelu, blocat de Momcilovic

La scurt timp după ce Steaua a anunțat că „îngheață“ tratativele cu CS Universitatea Craiova, Gigi Becali a anunțat ieri transferul lui Marko Momcilovic, de la Pandurii, el fiind considerat înlocuitorul perfect pentru Guilherme. Clubul din Târgu Jiu și-a cedat fundașul stânga pentru 250.000 de euro, iar Momcilovic va primi 100.000 de euro la semnătură şi va avea un salariu lunar de 10.000 de euro.
Acest transfer îi dă peste cap planurile lui Mihai Rotaru, pentru că Momcilovic a concurat pentru postul de la Steaua cu Bogdan Vătăjelu și e clar că șansele echipei CS Universitatea Craiova de a încasa suma dorită sunt infime. Vătăjelu mai are o ofertă din partea celor de la Lech Poznan, dar, de asemenea, prima propunere financiară a polonezilor nu i-a satisfăcut pe finanțatorii grupării din Bănie, care vor să asigure practic bugetul echipei pentru 2017 din aceste vânzări de jucători și din drepturile tv.

Craioveanu face lobby pentru Ivan în Spania

În „replică“ pentru Gigi Becali, directorul de imagine al CS Universitatea, Gheorghe Craioveanu, a apărut în presa catalană și a spus că FC Barcelona are prioritate la Andrei Ivan, considerând că atacantul de 19 ani ar face față cu brio în Spania.
„Am vorbit cu Gerard, antrenorul filialei Barcelonei. Dosarul lui Ivan e pe biroul său şi crede că este un fotbalist interesant pentru viitorul clubului. Este un jucător care se potriveşte foarte bine stilului Barcei, deoarece ştie să joace unu contra unu şi este foarte rapid. Dacă va lucra la nivel combinativ, ar putea fi un fotbalist important pentru ei. Este un jucător foarte bun şi are un mare viitor în faţă pentru că va învăţa, cu siguranţă“, a declarat Craioveanu.
La rândul său, Andrei Ivan a afirmat că speră să joace în străinătate, dar nu-i displace nici ideea transferului la Steaua: „Vreau să plec în străinătate. Am văzut și eu știrea în ziarul Barcelonei. Să sperăm că se face un transfer să plec în străinătate și nu în țară. La Steaua ar fi un pas important, dar nu vreau să mai vorbesc despre echipele din România“, a declarat Andrei Ivan.

Alb-albaștrii au început să asude în Antalya

Jucătorii Craiovei au scăpat de presiunea transferurilor din țară, delegația oltenilor ajungând ieri, la prânz, în Antalya. Alb-albaștrii au fost cazați pentru 12 zile la Resortul „Papillon“, iar după-amiază au susținut deja primul antrenament din cantonament.
Lotul alb-albastru este format din 23 de jucători: Cătălin Straton, Laurențiu Popescu, Andrei Vlad, Sebastian Achim, Stephane Acka, Kay, Bogdan Vătăjelu, Apostol Popov, Andrei Dumitraș, Silviu Izvoranu, Valentin Iliev, Raul Hreniuc, Alexandru Mateiu, Nicușor Bancu, Alexandru Băluță, Madson, Simon Măzărache, Hristo Zlatinski, Cosmin Ciocoteală, Robert Petre, Andrei Ivan, Andrei Hergheligiu, Andrei Burlacu.
Atacantul Nuno Rocha va sosi în perioada imediat următoare în cantonamentul Craiovei.
„Rocha are niște probleme de familie și întârzie o zi sau două. Nu va face probleme, ca data trecută“, a explicat impresarul jucătorului african, Marcel Popescu, pentru GdS.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS