11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa de baschet, decimată de accidentări

Echipa de baschet, decimată de accidentări

Formația masculină de baschet SCM-U Craiova are probleme importante de lot, după ce jucătorii Djordje Micic și Bozo Djurasovic au suferit accidentări serioase în meciul de duminică seară, din deplasare, cu BC Mureș Târgu Mureș, din sferturile de finală ale Cupei României, manșa tur, pierdut de olteni la o diferență de 19 puncte (scor 89-70).
Pe lângă Micic, care are ruptură musculară, și Djurasovic (ruptură de menisc la genunchiul drept) și Milivoje Bozovic (problemă la genunchi) este indisponibil momentan, iar pentru confruntările următoare, antrenorii Oliver Popovic și Vladimir Vuksanovic vor avea la dispoziție doar trei străini, americanii Travis Bureau și Aaron Johnson și sârbul Radenko Pilcevic.
Partida de la Târgu Mureș a fost echilibrată în prima jumătate, iar la pauză gazdele conduceau cu scorul de 46-41. La reluare, echipa craioveană a resimțit accidentările lui Micic și Djurasovic și a pierdut fără drept de apel sfertul al treilea, cu scorul de 23-9. Ecartul de 19 puncte înregistrat după 30 de minute s-a păstrat și la final. Mureșenii au marcat nu mai puțin de 51 de puncte din spatele semicercului.
Pentru SCM-U Craiova au evoluat: Johnson (10 puncte, 11 pase decisive), Djurasovic (2p), Micic, Burlacu (8), Popescu (13), Pilcevic (24), Bureau (8p, 14 recuperări), Negoiţescu (5), Ciotlăuş, Damian, Stănescu.
Meciul retur este programat joi, de la ora 17.15, iar SCM-U Craiova mai are șanse minime să se califice în semifinalele Cupei României, lucru punctat și de antrenorul secund al oltenilor, Vladimir Vuksanovic, care s-a arătat îngrijorat din cauza problemelor medicale ale celor trei jucători. „Consider că pentru noi Cupa României se încheie în această fază. Ne îngrijorează că pe parcursul meciului doi dintre jucătorii noștri s-au accidentat destul de grav. Am rămas cu doar trei jucători străini și nu putem să ne mai gândim la calificarea în faza următoare a Cupei, mai ales că avem de recuperat un deficit de 19 puncte“, a spus Vuksanovic, citat de Totalbaschet.
Directorul clubului SCM, Marius Barcan, a menționat pentru GdS că echipa masculină de baschet traversează o perioadă dificilă: „Am suferit pierderi importante în lot, tocmai acum când este o perioadă încărcată, cu multe meciuri. Cred că accidentările celor doi baschetbaliști au contat în economia jocului, i-au afectat și pe ceilalți coechipieri. Nu este ușor să stai pe bancă și să auzi cum colegul tău urlă de durere. Este greu să meargă mai departe în Cupă, se vor concentra pe campionat. Ne dorim două victorii în următoarele două meciuri, cu Dinamo și Mediaș, apoi să realizăm obiectivul, calificarea în play-off“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS