12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtacanţii Craiovei, ineficienţi în 2015

Atacanţii Craiovei, ineficienţi în 2015

Costin Curelea (la minge) a dezamăgit total în prima parte a acestui campionat (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Costin Curelea (la minge) a dezamăgit total în prima parte a acestui campionat (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a suferit din plin în acest sezon competițional din cauza atacanților, ineficiența acestora conducând la pierderea a numeroase puncte, în special în jocurile de pe teren propriu și, implicit, la ratarea obiectivului: accederea în play-off-ul Ligii I. Subiectul acesta a născut numeroase controverse, inclusiv în sânul echipei, nu numai în rândul suporterilor. Antrenorii Sorin Cârțu și Emil Săndoi au cerut cu insistență aducerea a doi atacați veritabili în vară, ca să se poată bate pentru podium, dar finanțatorii au zis că echipa merge și așa, cu pretextul că vor „exploda“ Hergheligiu și Ivan și că Bawab și Curelea au experiența necesară astfel încât să aducă bucuria în tribune. Se pare că s-au înșelat, pentru că gruparea din Bănie se regăsește abia pe poziția a noua în topul golurilor înscrise în cele 23 de etape, având doar 23 de reușite, cu mult sub echipele care se situează în prima parte a ierarhiei. Iată cum arată „tabloul“ cu reușitele participantelor din Liga I: 1. Astra Giurgiu 38 goluri, 2. FC Viitorul 45, 3. Steaua București 31, 4. Pandurii Târgu Jiu 30, 5. FC Botoșani 30, 6. Dinamo București 30, 7. CFR Cluj 27, 8. ASA Târgu Mureș 26, 9. CS Universitatea Craiova 23, 10. ACS Poli Timișoara 21, 11. Concordia Chiajna 21, 12. FC Voluntari 21, 13. CSMS Iași 18, 14. Petrolul Ploiești 16.

Hora a marcat cât Rocha, Ivan, Bawab și Curelea la un loc

Analizând situația în amănunt, constatăm că din totalul de 23 de goluri, doar 12 reușite aparțin atacanților, adică exact cât a marcat golgheterul Ligii I, Ioan Hora, de la „sora“ Pandurii Târgu Jiu. În topul marcatorilor Craiovei se regăsesc „vârfurile“ Nuno Rocha și Andrei Ivan, ambii cu câte patru reușite, urmați de fundașul Bogdan Vătăjelu și atacantul Thaer Bawab, cu câte trei, mijlocașii Alexandru Băluță și Nicușor Bancu, fiecare cu câte două goluri, lista completându-se cu jucătorii care au înscris o dată: mijlocașii Alexandru Mateiu și Hristo Zlatinski, atacantul Costin Curelea și fundașul Kay. De menționat că formația CS Universitatea Craiova a beneficiat și de un autogol, autor Costa, în meciul de pe teren propriu cu ASA Târgu Mureș, încheiat 1-1.
Iată care sunt performerii Ligii I în materie de goluri înscrise: locul I, 12 reușite – Ioan Hora (Pandurii); locul II, 11 reușite – Cristian Lopez (CFR Cluj); locul III, 8 reușite: Nicolae Stanciu (Steaua), Harlem Eddy Gnohere (Dinamo), Denis Alibec (Astra), Constantin Budescu (Astra), Florin Tănase (FC Viitorul), Florin Cernat 8 (FC Viitorul).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS