16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, ciuca bătăilor

CSU, ciuca bătăilor

Mădălin Ciucă (stânga), fostul căpitan al defunctei FC Universitatea Craiova, a marcat unicul gol al meciului, iar Bawab şi colegii săi nu-şi revin (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Mădălin Ciucă (stânga), fostul căpitan al defunctei FC Universitatea Craiova, a marcat unicul gol al meciului, iar Bawab şi colegii săi nu-şi revin (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a făcut o nouă partidă slabă şi a pierdut cu 1-0 sâmbătă, pe stadionul „Emil Alexandrescu“, cu CSMS Iaşi, înfrângere care a spulberat puţinele şanse de a prinde play-off-ul. „Călăul“ grupării din Bănie a fost Mădălin Ciucă, fostul căpitan al defunctei FC Universitatea Craiova, acesta înscriind cu un şut de la opt metri, de lângă Andrei Ivan, în urma unei centrări venite dintr-un corner de pe dreapta, de la Gheorghe Vasile.
Singurul lucru pozitiv al oltenilor a fost că în acest meci a debutat tânărul atacant Andrei Burlacu, evoluţia sa fiind însă în nota echipei.
CSMS Iaşi: Grahovac – I. Voicu, Frăsinescu, Ciucă, Ţigănaşu – V. Gheorghe, Creţu (’86, Enescu), Mitic, Piccioni (’72, Bădic) – Onduku (’52, Bosoi) – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Izvoranu (’76, Dumitraş), Iliev, Vătăjelu – Ivan, Mateiu, Madson (’84, Burlacu), Bancu – Nuno Rocha, Bawab (’75, Hergheligiu). Antrenor: Emil Săndoi.
Cartonaşe galbene: Voicu / Madson, Mateiu, Rocha, Bancu.
Au arbitrat: Ov. Haţegan – S. Gheorghe, V. Avram; R. Dumitru.
În urma acestestui rezultat, CS Universitatea Craiova încheie anul 2015 pe locul opt.

Săndoi: Este compromis play-off-ul

Antrenorul principal al CSU Craiova, Emil Săndoi, a explicat cu greu eşecul şi a recunoscut că şi-a luat gândul de la play-off.
„Am început destul de ezitant, asta şi datorită faptului că am avut mulţi suspendaţi şi jucători accidentaţi. Era normal, pe undeva, să începem ezitant, pentru că Izvoranu vine după trei luni şi jumătate în care nu a jucat absolut deloc, Acka şi Popov, ceilalţi doi fundaşi centrali, sunt accidentaţi, iar Kay, Zlatinski şi Băluţă au fost suspendaţi. După 20 de minute în care Iaşiul a dominat, am echilibrat duelul, jocul a fost deschis, iar în repriza a doua cred că ne-am impus ritmul. Cred că noi am controlat jocul în cea mai mare parte a lui, am şi ratat o ocazie clară de singur cu portarul şi, dacă am fi reuşit să înscriem acolo, probabil că altul ar fi fost rezultatul final. Din nefericire pentru noi, la prima greşeală de marcaj pe care am făcut-o la o fază fixă am primit gol. Am încercat să revenim, am mai introdus câţiva jucători proaspeţi, dar nici ei nu aveau minute foarte multe jucate în acest campionat. Este compromis play-off-ul. Au fost foarte multe şocuri la echipă şi am încercat să le reglăm. În afară de şocul accidentărilor, al suspendărilor, au mai fost şi alte şocuri mai importante, cu care băieţii nu erau obişnuiţi. S-au trezit într-o stare de nesiguranţă. Am purtat multe discuţii cu jucătorii, dar, din păcate, am fost şi total lipsiţi de şansă în această perioadă“, a declarat Săndoi.
Întrebat despre plecarea de la CS Universitatea, Emil Săndoi a spus: „Nu este absolut nici o problemă dacă voi pleca. Odată cu instalarea mea şi a lui Sorin Cârţu am spus că ne-am făcut datoria ca jucători şi ca antrenori la acest club şi că o să ne-o facem şi de data asta. Că atât s-a putut în sezonul ăsta, asta este situaţia“.

Bălgrădean: Cu două şuturi la poartă nu ştiu dacă poţi să ai pretenţii

Căpitanul formaţiei CS Universitatea Craiova, portarul Cristian Bălgrădean, a recunoscut că nici în acest meci evoluţia nu a fost de aplaudat.
„Nu ştiu dacă meritam în seara asta un punct. Cu două şuturi la poartă, nu ştiu dacă poţi să ai pretenţii la mai mult. Sunt multe explicaţii de dat, dar nu acum. Am spus adio la play-off, pentru că suntem la cinci puncte de ASA, care nici nu a jucat acum, şi la cinci de Iaşi. Probabil că avem un blocaj psihic şi nu putem să trecem peste această pasă proastă. Normal că ne-au afectat şi problemele legate de patron şi sperăm să se rezolve cât mai repede. Trebuie să jucăm ce mai avem de jucat şi să facem cât mai multe puncte şi vom vedea ce se va întâmpla pe parcurs“, a declarat Bălgrădean, recunoscând că echipa nu a primit încă salariul pe luna noiembrie: „Pe 15 luna asta trebuia să ne intre salariul, deci avem o întârziere pe o lună“.

Napoli şi Ciucă, fericiţi

Din tabăra ieşenilor, Nicolo Napoli, un antrenor foarte iubit în Oltenia, a spus că se bucură pentru succesul înregistrat şi că îşi doreşte o participare în play-off.
„Ne pare rău că am pierdut în sferturile Cupei României, dar acum am jucat mai bine şi am câştigat în faţa celor de la CSU Craiova şi sunt fericit. Sunt mulţumit că avem 32 de puncte şi că încheiem cu o victorie anul 2015. Sperăm să realizăm lucruri frumoase şi în 2016“, a declarat Nicolo Napoli.
Şi autorul golului lui CSMS Iaşi, craioveanul Mădălin Ciucă, a spus că se bucură mult pentru victorie: „Mă bucur că am marcat şi că am câştigat în faţa unei contracandidate la play-off. Suntem fericiţi, pentru că am încheiat un an cu bine şi asta e tot ce contează. Cred că ar fi un miracol să jucăm în play-off, pentru că bugetul clubului este cel mai mic din Liga I“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS