17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGala aniversară a sportului școlar doljean, la Centrul Multifuncțional

Gala aniversară a sportului școlar doljean, la Centrul Multifuncțional

Ediția a 20-a a Galei Sportului Școlar Doljean se va desfășura miercuri, 23 decembrie, de la ora 11.00, la Centrul Multifuncțional din Bănie.
Organizatorii, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), au anunțat într-o conferință de presă desfășurată vineri că vor fi premiați 32 de elevi sportivi și 17 profesori antrenori. Fondurile vin de la Consiliul Județean, care a dat 50.000 de lei, iar premiile vor fi suplimentate cu ajutorul sponsorilor.
„Suntem foarte mândri că avem ce premia. Așteptăm cu nerăbare ziua de miercuri să le strângem mâna sportivilor și antrenorilor, să le mulțumim pentru că duc numele județului și al Craiovei în competițiile unde merg și urcă pe podium. Șapte dintre premianți au concurat la Campionatul Mondial, 10 la Campionatul European, cinci la Campionatul Balcanic și zece la alte competiții internaționale“, a spus Lavinia Craioveanu, inspector școlar general al ISJ Dolj.
Reprezentanții inspectoratului nu au dezvăluit numele premianților, nici ce sume vor primi aceștia, dar Alin Vancea, inspector școlar de specialitate, a dezvăluit că „sportiva anului“ va primi o sumă consistentă.
„Vrem să păstrăm surprizele pentru copii. Și în acest an vom oferi două trofee, pentru cel mai bun sportiv și antrenor din sistemul de învățământ. Pot doar să vă dezvălui că sportivul anului va avea parte de un premiu consistent, pe care acest sportiv nu l-a primit nici de la Federație, nici din altă parte“, a adăugat Alin Vancea.
După rezultatele înregistrate în 2015, toate informațiile ne conduc la ideea că sportiva anului, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut, va fi luptătoarea Ștefania Priceputu, eleva lui Valentin Boboșca primind deja distincția de „Sportiva anului“ din partea Federației Române de Lupte.

„Trișcu“ a luat 234 de medalii

Geri Mitroi, directorul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, acolo unde învață și Ștefania Priceputu, are cu ce se lăuda și anul acesta:
„Ca de fiecare dată, LPS se prezintă onorabil și anul acesta, cu 234 de medalii, dintre care 54 de aur, 70 de argint și 110 de bronz. Din totalul medaliilor, dintre care nouă la Campionatul Mondial, 11 la Campionatul European și trei la Campionatul Balcanic“.
Inspectorul școlar general adjunct, Nicușor Cotescu, și-ar dori ca anul următor să existe doar o gală, a celor de ISJ și DJST Dolj, nu separat așa cum se întâmplă acum. „Acum trei ani am inițiat în premieră, din păcate doar pentru un an, o gală comună cu DSJT și mi-aș dori ca de anul viitor să facem din nou asta. L-am auzit cu totul întâmplător pe domnul Prioteasa (n.r. – președintele Consiliului Județean) care spunea că trebuie să existe o singură gală, de ținută, și pe scenă să urce și copii de clasa a cincea, și seniori. Această gală ar trebui să se facă având un parteneriat cu reguli clare și obligații, care presupune întâlniri între cele două instituții și directorii liceelor cu profil sportiv. Sunt convins că la anul va fi o singură gală“, a menționat Cotescu, care a ținut să adauge că clasamentul ISJ Dolj a fost făcut de către Consiliul Consultativ Comun de Educație Fizică și Sport de Performanță. Prezent la conferința de presă, Dan Coșei, directorul CSS Craiova, a spus că clubul pe care îl conduce a avut rezultate destul de bune anul acesta, nominalizând printre performeri sportivi de la tenis de masă și baschet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS