6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii craioveni, premiați de Principele Radu

Spadasinii craioveni, premiați de Principele Radu

Ionuţ Trandafirescu a fost premiat de Principele Radu
Ionuţ Trandafirescu a fost premiat de Principele Radu

Spadasinii români care au obținut cele mai notabile performanțe în anul 2015 au fost premiați marți seară, în cadrul Galei Federației Române de Scrimă (FRS). Evenimentul a fost găzduit de Palatul Elisabeta, iar sportivii au fost felicitați și premiați de Principele Radu al României.
Momentul important al serii a fost reprezentat de premierea celor mai buni sportivi ai Federației Române de Scrimă în 2015: Ana Maria Popescu, Simona Pop, Simona Gherman, craioveanca Loredana Dinu, Tiberiu Dolniceanu, Amalia Tătăran, Alexandra Predescu, Bianca Benea, craioveanul Ionuț Trandafirescu (reprezentant al echipei de spadă masculin tineret), Mălina Călugăreanu și Radu Dărăban. Editura Curtea Veche le-a oferit campionilor cartea „Crăciunul Regal“ scrisă chiar de Alteța Sa Regală. Unii dintre antrenorii și sportivii din Craiova care ar fi trebuit să fie premiați au lipsit motivat, deoarece se află în cantonament. Este cazul lui Dan Podeanu, antrenorul lotului feminin de spadă senioare, dar și al fiului său, Radu Podeanu, tehnicianul de la CS Universitatea Craiova, aflându-se la Rânca în cantonament cu mai mulți spadasini, printre care Tatian Bolboceanu și Mario Persu, componenți ai echipei de tineret a României care în primăvară cucerea medalia de bronz la Campionatul European.  „Am fost plăcut surprins că am ocazia să particip la gală și cu atât mai mare onoarea a fost să-mi înmâneze Principele Radu o atenție pentru reușita mea și a colegilor de echipă“, a spus Ionuț Trandafirescu.
La evenimentul de la Palatul Elisabeta au fost prezenți foști și actuali campioni ai scrimei românești, personalități din lumea sportului, printre care și antrenorul emerit craiovean Mircea Alecu, membru în Biroul Executiv al FRS, dar și 23 de mici scrimeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS