10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia - Danemarca, meci cu mai multe mize

România – Danemarca, meci cu mai multe mize

Cristina Neagu (în roşu) şi colegele sale au făcut un joc de excepţie cu Brazilia
Cristina Neagu (în roşu) şi colegele sale au făcut un joc de excepţie cu Brazilia

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut o victorie istorică, scor 25-22, duminică seară, în faţa deţinătoarei titlului mondial, selecţionata Braziliei, provocând una dintre cele mai mari surprize de la acest Campionat Mondial din Danemarca. Cristina Neagu și colegele sale vor întâlni în sferturile de finală ale competiţiei țara gazdă, Danemarca, mâine, la Herning, de la ora 21.45 (Dolce Sport).
Jucătoarele naţionalei României, pregătite de antrenorul Tomas Ryde, care pierduseră trei meciuri din grupe, au avut un final de meci extraordinar, după ce au condus toată partida şi au obţinut calificarea în sferturile de finală ale Mondialului. O scenă din timpul meciului a arătat ambiţia extraordinară pe care fetele noastre au arătat-o la acest meci. La scorul de 20-17 pentru România, Tomas Ryde a cerut un time-out, chiar în momentul în care Cristina Neagu reuşise să înscrie cu o torpilă. În minutul 51, când braziliencele au reuşit să se apropie la un gol diferenţă, fetele noastre s-au încurajat şi au strigat cu putere: „Pentru cine jucăm noi? Pentru noi!“.
Antrenorul naţionalei României, Tomas Ryde, a declarat la final că meciul a fost pregătit foarte bine şi că a fost şi „mult antrenament mental şi psihologic“. „Foarte multe lucruri le-am pus cap la cap din meciurile anterioare. Ne-am pregătit foarte bine, a fost foarte mult antrenament mental şi psihologic. Am avut un final de meci cu apărarea foarte bună. Paula Ungureanu a fost extraordinară, Geiger şi-a îmbunătăţit jocul mult. Meciul cu Danemarca va fi o nouă provocare şi va fi foarte frumos. Vom lua totul pas cu pas“, a declarat Tomas Ryde, la Dolce Sport.

Plusul din meciul cu Brazilia: ambiția

La rândul său, portarul Paula Ungureanu, care a fost declarată jucătoarea meciului, a spus că România a avut în plus faţă de meciurile anterioare ambiţia. „Ambiţia a fost în plus astăzi. Ne-am dorit mult victoria şi îi mulţumim lui Dumnezeu că am obţinut-o. Am fost foarte motivate. Am alături de mine familia, dar avem şi fanii aceştia minunaţi, cărora le mulţumim din inimă“.
Medaliată cu bronz la ediția anterioară a CM, Danemarca s-a calificat duminică în sferturile de finală după ce a învins Suedia, cu 26-19 (15-7).

Gațu: Dacă învingem, ne cresc șansele să organizăm o grupă preolimpică

Tricolorele au plecat în Danemarca hotărâte să pătrundă între primele opt echipe ale lumii, care să le permită să continue lupta de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

România s-a calificat în sferturi, dar acest lucru nu este suficient pentru o calificare la turneele preolimpice. Pentru a nu sta la mâna rezultatelor, tricolorele trebuie să se claseze cel puţin pe locul 7. Poziţia a 8-a asigură accederea la turneele preolimpice doar dacă Norvegia nu câştigă titlul mondial.

Cristian Gațu, fostul președinte al FRH, consideră că o eventuală victorie împotriva danezelor nu numai că ne-ar duce în semifinalele turneului final, dar ar putea să ne crească șansele să devenim organizatoarea grupei preolimpice pentru Olimpiada din Rio din 2016. „Dacă scoatem pe Danemarca, s-ar putea să organizăm noi grupa preolimpică. Asta ar însemna că ne vor crește categoric șansele pentru calificarea la Olimpiadă“, a spus Gațu la televiziunea sport.ro.
Câştigătoarea meciului România – Danemarca ar putea întâlni în semifinalele competiţiei Norvegia sau Muntenegru.

 

Meciurile din sferturile de finală programate mâine: Franţa – Olanda (ora 18. 45), Polonia – Rusia (ora 19.00), Norvegia – Muntenegru (21.30), România – Danemarca (21.45).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS