22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportA apărut o nouă publicație de sport: Corner + societate

A apărut o nouă publicație de sport: Corner + societate

Publicatie Corner

A apărut primul număr al unei reviste, CORNER + societate, o publicație periodică mai puțin obișnuită în peisajul editorial, care propune o abordare interdisciplinară, pornind de la fotbal și contextul mai complex al acestuia, atât contemporan cât și istoric. Primul număr include materiale realizate de colectivul redacțional, sau împreună cu: Ștefan Tiron, Florin Flueraș, Powerpuff, Irina Botea & Jon Dean, Ovidiu Țichindeleanu, Florin Poenaru, Dan Perjovschi, Anca Verona Mihuleț, Corneliu Porumboiu, Prosper Center. Design: Paul Voggenreiter.
Coperta primului număr cuprinde un cadru din filmul „Al doilea joc” de Corneliu Porumboiu, 2014. De altfel, penultima pagină a publicație găzduiește un interviu cu regizorul Corneliu Porumboiu, fiul fostului mare arbitru de fotbal Adrian Porumboiu. Ultima copertă este destinată Universității Craiova.
Cităm din editorialul primului număr: „Materialele publicate vor aduce în prim plan subiecte mai puțin (re)prezentate, vor teoretiza diversele aspecte ale fotbalului și vor urmări evoluția și determinările sale sociale. Ne propunem să intersectăm fotbalul cu diverse mecanisme de producere a cunoașterii vizând abordări dinspre antropologie, artă, dans contemporan, arhitectură, economie, relațiile cu autoritatea, subculturi, relația dintre individ, grup și societate, urmărind aspecte mai puțin discutate precum organizarea pe orizontală, reprezentarea minorităților, relațiile de gen și altele”.
CORNER este o inițiativă colectivă a artiștilor Sorin Popescu și Dana Andrei, susținuți de curatorul Raluca Voinea. Aflat zilele trecute în Craiova, Sorin Popescu (originar din Cetatea Băniei) a afirmat că această publicație se vrea „altceva în peisajul românesc: o abordare interdisciplinară, intersectarea fenomenului fotbal cu altele, fără limbaj de lemn ș.am.d.”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS