17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Ștefania Priceputu, luptătoarea anului în România

Craioveanca Ștefania Priceputu, luptătoarea anului în România

La final de an se întocmesc clasamente cu cei mai buni sportivi, iar craioveanca Ştefania Priceputu culege roadele muncii sale (Foto: Arhiva GdS)
La final de an se întocmesc clasamente cu cei mai buni sportivi, iar craioveanca Ştefania Priceputu culege roadele muncii sale (Foto: Arhiva GdS)

Anul 2015 a fost unul de grație pentru luptătoarea craioveană Ștefania Priceputu. Sportiva de 16 ani, care are 43 de kilograme și măsoară mai puțin de un metru și jumătate, și-a trecut în palmares performanțe importante: titlurile de campioană europeană la cadeți, campioană mondială la lupte pe plajă, campioană balcanică, dar și medalia de bronz la Mondiale. Munca sa dusă până la epuizare a fost răsplătită și de Federația Română de Lupte, care a desemnat-o „luptătoarea anului 2015“ în România.
Sportiva legitimată la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Bănie, dar care a luptat și pentru CSM Craiova la echipe, și-a primit distincția în cadrul unei gale desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute la Târgoviște.

Boboșca: Nu mă așteptam la locul 1

Antrenorul campioanei, Valentin Boboșca, a recunoscut că se aștepta ca Ștefania să se regăsească în top 3 al celor mai buni luptători români în 2015, dar și pentru el a reprezentat o surpriză extrem de plăcută faptul că eleva sa a fost desemnată ca fiind performera anului 2015. „Eu mă așteptam să fie în primii trei sportivi, dar președintele Federației, domnul Răzvan Pârcălabu, a hotărât că Ștefi merită să fie declarată sportiva anului. Mă bucur că îi sunt răsplătite eforturile. Ne așteaptă un an 2016 greu și încărcat din punct de vedere competițional. Ștefania va trece la junioare și va participa pentru prima dată la Campionatul European de junioare, plus Campionatul European și Campionatul Mondial de cadete la care se adaugă și Campionatul Mondial de lupte pe plajă“, a spus ieri Valentin Boboșca pentru GdS. Acesta este ca un părinte pentru sportiva care are o situație materială precară.

„Sunt fericită“

Pentru Ștefania Priceputu, clasarea pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a devenit o obișnuință, fie că vorbim despre concursuri sau diferite clasamente întocmite la final de an. În 2014, luptătoarea de la LPS „Petrache Trișcu“ a primit distincția de „sportiva anului“ în Gala Sportului Școlar Doljean, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj.
Micuța luptătoare din Bănie a mărturisit ieri că este tare bucuroasă că munca ei a fost apreciată. „Am fost foarte fericită că am ieșit sportiva anului. Mă așteptam, pentru că am muncit mult. Am avut ambiția să fiu cea mai bună. Sunt fericită și acum pentru că munca mea a fost văzută și răsplătită cu această distincție. Mi s-a dovedit că, dacă muncești mult și tragi tare la antrenamente, vin și rezultatele. Și anul trecut am fost declarată sportiva anului, în clasamentul întocmit de Inspectoratul Școlar, iar aceste distincții mi-au adus satisfacții“, a spus Ștefania.
Pentru campioana craioveană vor urma alte festivități pe plan local, pentru că performanțele sale din 2015 nu au cum să nu fie luate în calcul în vreun clasament.

Șapte medalii la Cupa României pentru CSU și „Trișcu“

12346690_10205710956238858_199610143_n

Tot la Târgoviște s-a desfășurat și Cupa României la junori, ultimul concurs din anul 2015. Luptătorii craioveni s-au remarcat din nou. Sportivii de la CS Universitatea au dominat competiția, iar clubul craiovean a obținut locul întâi în clasamentul pe cluburi.
Constantin Gheorghe (66 kilograme), Gheorghe Bodișteanu (84 kg) și Alexandra Anghel (67 kg) au câștigat Cupa României, Sergiu Constantin (60 kg) s-a clasat pe locul doi, iar Cristian Surugiu (60 kg) și Ionuț Răduică (74 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului.
Ion Plop (74 kg) s-a accidentat în semifinale și a pierdut prin abandon, el fiind dus de urgență la spital și a fost anesteziat pentru a i se pune degetul fracturat la loc. Sportivul de la Universitatea a încheiat pe locul cinci Cupa României, iar accidentarea suferită îl va ține departe de salteaua de lupte șase săptămâni. Și LPS „Petrache Trișcu“ a avut un medaliat, pe Lucian Mumjiev, care a obținut locul trei după ce a fost învins de Bodișteanu (CSU Craiova). Sportivii craioveni sunt pregătiți de frații Marius și Aurel Cimpoeru.

12346695_10205710955318835_1786945112_n

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS