21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu: Jucătorii sunt la limita oboselii, aproape de epuizare

Pascu: Jucătorii sunt la limita oboselii, aproape de epuizare

În ciuda programului încărcat, jucătorii craioveni obțin victorie după victorie în campionat (Foto: Bogdan Grosu)
În ciuda programului încărcat, jucătorii craioveni obțin victorie după victorie în campionat (Foto: Bogdan Grosu)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova joacă meciuri la foc automat, dar rămân invincibili în campionatul intern. Elevii lui Dan Pascu vor mai susține patru partide în luna decembrie, trei în Divizia A1 și una în Cupa CEV, în Grecia.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova continuă parcursul bun în campionatul Diviziei A1. Laurențiu Lică și colegii săi rămân liderii neînvinși ai campionatului, după ce sâmbătă au obținut a opta victorie consecutivă, una de trei puncte. Oltenii au evoluat în deplasare, cu nou-promovata Tricolorul Ploiești, și s-au impus cu scorul de 3-1 (19-25, 25-19, 25-21, 25-17).
A fost cel mai dificil meci pentru olteni din acest sezon, conform spuselor antrenorului Dan Pascu, date fiind circumstanțele în care s-a disputat. „A fost cel mai greu meci pentru noi, având în vedere condițiile date. Miercuri am jucat acasă cu grecii de la Olympiakos Pireu, apoi am avut un antrenament de forță, la care s-a adăugat o singură oră de antrenament, cel oficial, în sala din Ploiești. Jucăm meciuri foarte des, jucătorii sunt la limita oboselii, aproape de epuizare, dar au tras de ei cât au putut“.
Antrenorul de la SCM-U Craiova a adăugat că un atu al echipei este acela că are un lot valoros: „La acest meci s-a simțit că sunt ca o adevărată echipă. Nici unul dintre băieți nu a jucat excelent, dar am jucat eficient, la punct“.

Urmează derbiul cu Banatul Caransebeș

Voleibaliștii craioveni au disputat primul meci oficial din noul sezon în 24 octombrie, iar până acum au avut opt partide în campionatul intern și trei în Cupa CEV. Rare au fost săptămânile când au avut doar un meci la șapte zile. Până la finalul anului, jucătorii craioveni mai au de disputat patru partide. Prima va fi miercuri, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, cu Banatul Caransebeș, și va reprezenta un derbi al etapei. Bănățenii ocupă locul doi în clasament, la trei puncte în spatele oltenilor. Apoi, sâmbătă, alb-albaștrii vor juca tot acasă, cu Explorări Baia Mare, după care pe 15 decembrie vor evolua în Grecia, cu Olympiakos Pireu. Ultimul meci din 2015 va fi în deplasare, cu CSM București, pe 19 decembrie. „Este crimă și pedeapsă! Avem un program foarte încărcat! După cum evoluează lucrurile în campionatul nostru, fiecare meci reprezintă un derbi. Nu avem timp de respiro. Ieri am jucat la Ploiești, iar azi băieții au antrenament. În funcție de cum îi simt, ca stare, stabilesc cum și câte antrenamente să facem“, a mai spus ieri Pascu, pentru GdS.

Fetele au mai contabilizat o înfrângere

Dacă băieții de la echipa de volei de la SCM-U sunt primii în campionat, echipa feminină de volei de la clubul craiovean se află la polul opus. Fetele lui Alex Cosma au înregistrat sâmbătă a șaptea înfrângere în nouă etape din Divizia A1. De data aceasta, voleibalistele craiovene au evoluat pe terenul formației Unic Piatra Neamț și au fost învinse cu 3-0 (25-21, 25-23, 25-7). Sâmbătă, în ultimul joc din acest an, Ramona Postea și colegele sale vor primi vizita echipei U Cluj. SCM-U se află pe locul zece, din 12 echipe, cu șase puncte, dar are un meci mai puțin disputat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS