29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, zero fotbal la Piteşti

CSU, zero fotbal la Piteşti

Andrei Ivan (la minge) a avut o singură dată ocazia să pedepsească Steaua, dar a greşit pasa spre Rocha (foto: csuc.ro)
Andrei Ivan (la minge) a avut o singură dată ocazia să pedepsească Steaua, dar a greşit pasa spre Rocha (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova merge din rău în mai rău. Trupa lui Emil Săndoi a bifat ieri seară, la Piteşti, a doua deplasare dezastruoasă consecutivă. Dacă săptămâna trecută a pierdut cu 4-0 în faţa lui FC Viitorul, acum gruparea din Bănie a reuşit să cedeze doar cu 2-0 în faţa Stelei, în condiţiile în care abia a trecut centrul terenului de trei ori. În tot acest timp, alb-albaştrii au practicat un fotbal ultra-defensiv, arătând ca o echipă mică, ce speră la evitarea retrogradării, nicidecum la calificarea în play-off. În afara lui Mateiu şi Rocha, care au mai încercat ceva la mijlocul terenului, restul nu au contat în ofensivă, rareori mingea ajungând la „vedeta” Andrei Ivan, care a jucat fără casca de protecţie pentru că nu i-a plăcut centralului Marius Avram culoarea acesteia. Probleme cu culoarea a avut şi Alexandru Băluţă, care a văzut direct „roşu” la doar trei minute după ce a intrat pe teren, după un fault greu de înţeles şi de condamnat asupra unui stelist.

„Călăii” Craiovei au fost Paul Papp, care l-a „bătut” pe Bălgrădean cu un şut de la aproximativ 30 de metri, mingea oprindu-se în vinclul porţii (’81). La doar un minut, jucătorii lui Săndoi au fost jaloane pentru Adi Popa, care a pătruns pe partea dreaptă şi i-a pasat în careul mic lui Gregory Tade, iar francezul a pus latul pentru 2-0 (’82), pecetluind soarta partidei.

Steaua: Niţă – Râpă, Varela, Papp, Toşca – Breeveld (’81, Tahar), Stanciu (’89, Carp), Tudorie (’52, Muniru) – A. Popa, Hamroun, Tade. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
CS Universitatea: Bălgrădean (’84, Straton) – Achim, Popov (’24, Dumitraş), Iliev, Vătăjelu – Kay, Mateiu – Bancu, Zlatinski, Nuno Rocha (’88, Băluţă) – Ivan. Antrenor: Emil Săndoi.
Cartonaşe galbene: Stanciu ’24, Papp ’35, Râpă ’40, Breeveld ’46 / Bancu ’30, Kay ’50, Dumitraş ’87.

Cartonaş roşu: Băluţă ’90+1.

Au arbitrat: Marius Avram – Mircea Orbuleţ, Vladimir Urzică; Marcel Bârsan.
Observatori: Eduard Dumitrescu, Viorel Ilinca.

În urma acestui rezultat, CS Universitatea ocupă locul opt în clasament, cu 27 de puncte, iar în acest an mai joacă împotriva lui FC Voluntari (duminică, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv”) şi CSMS Iaşi (19 decembrie, de la ora 18.00, pe stadionul „Emil Alexandrescu”).

 

Săndoi, dezamăgit

 

La finalul întâlnirii de pe stadionul „Nicolae Dobrin”, antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a explicat cu greu evoluţia elevilor săi contra Stelei.

„Popov ni s-a accidentat în prima parte a jocului şi am fost obligaţi să facem mutări în echipă, iar după aceea jocul curgea spre un rezultat de egalitate. Cred că a fost un moment foarte important al jocului atunci când am scăpat doi contra unul, cu Ivan şi Rocha, dar din păcate pentru noi nu am ştiut să speculăm acea fază din minutul 70. Dacă dintr-o astfel de fază nu reuşim să înscriem, ne merităm soarta. Dacă am fi reuşit să marcăm atunci, Stelei i-ar fi fost foarte greu să mai revină. Cu zece minute înainte de final a venit acea execuţie incredibilă pe care a avut-o Papp. De fapt asta ni se întâmplă numai nouă în ultima perioadă. Ne ia vântul mingea şi ne-o bagă în poartă, acum luăm gol de la 35 de metri… Am avut şi puţină neşansă, dar Steaua a câştigat meritat, chiar dacă nu a avut ocazii foarte-foarte clare de a marca. Noi i-am avertizat pe băieţi că o să întâlnească o echipă cât se poate de motivată pentru un rezultat bun. Steaua a trecut printr-o perioadă nefastă, dar asta nu înseamnă că nu are un lot foarte valoros şi cred că rămâne principala candidată la titlu”, a declarat Săndoi, la Digi Sport.

Strategul Craiovei nu a pus la suflet şicana venită din partea centralului Marius Avram legată de casca lui Andrei Ivan: „Ivan de o lună de zile ar fi putut să joace fără cască, dar noi, antrenorii, împreună cu staff-ul medical am decis să o mai poarte. Nu comentez mai multe”.

 

Bălgrădean: Steaua a fost clar mai bună

 

Căpitanul formaţiei CS Universitatea Craiova, portarul Cristi Bălgrădean, a recunoscut superioritatea Stelei şi a punctat că nu a simulat deloc accidentările.

„Steaua a fost clar mai bună. Asta este, atât am putut în această seară. Ne pare rău pentru suporterii noştri, care au venit în număr atât de mare şi sper să ne revanşăm duminica viitoare, cu Voluntariul, acasă. Nu am tras de timp, chiar m-am lovit la mână şi la genunchi, am semne care dovedesc asta. Nu sunt sunt genul de persoană care să simulez. La pauză i-am reproşat arbitrului faptul că la fiecare fază steliştii intrau în mine intenţionat înainte să bată corner sau lovitură liberă şi el nu fluiera fault. Am crezut că pot să duc meciul până la final, dar nu am reuşit”, a declarat Bălgrădean.

 

Regrecampf: Se poate şi mai bine

 

De partea cealaltă, tehnicianul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, s-a declarat mulţumit pentru moment de ceea ce joacă elevii săi.

„Au încercat să facă ceea ce am lucrat cu ei în ultimele două, trei zile. Cred că mai avem nevoie de timp, dar acum trebuie să ne bucurăm de această victorie. Se poate şi mai bine, vreau să jucăm din ce în ce mai bine. Mergem la Constanţa să câştigăm, dar va fi un meci foarte greu. Trebuie să fim foarte atenţi, pe noi ne interesează să intrăm în play-off”, a declarat Laurenţiu Reghecampf.

 

Cifrele derbiului Steaua – CSU Craiova

– posesie: 62% – 38%;

– ocazii de gol: 14-3;

– şuturi la poartă: 5-2;

– şuturi pe lângă poartă: 9-1;

– lovituri libere: 22-16;

– cornere: 10-1;

– ofsideuri: 0-2;

– aruncări de la margine: 22-19;

– intervenţii portar: 2-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS