27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBute, gata să recâștige titlul mondial IBF

Bute, gata să recâștige titlul mondial IBF

James DeGale şi Lucian Bute şi-au făcut declaraţii belicoase înainte de meci
James DeGale şi Lucian Bute şi-au făcut declaraţii belicoase înainte de meci

Lucian Bute este gata să revină la cel mai înalt nivel în boxul mondial, prin recâştigarea centurii de campion IBF la categoria supermijlocie. Românul îl va înfrunta duminică pe James DeGale, meci în care britanicul își va pune la bătaie centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

Pugilistul român Lucian Bute va disputa duminică dimineață, de la ora 7.00 (ora României), poate cel mai important meci din carieră, unul decisiv pentru viitorul său în ringul profesionist. Gălățeanul îl va înfrunta, în Quebec (Canada), pe britanicul James DeGale, care îşi va pune în joc centura de campion IBF la categoria supermijlocie.
În vârstă de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o înfrângere, 14 KO), a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll. Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului. Singura înfrângere a lui DeGale a fost în 2011, în meciul cu George Groves.
Lucian Bute a deţinut şi el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, a boxat ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

Boxează în fața susținătorilor săi

Boxerul româno-canadian va încerca să recucerească centura mondială deținută între 2007 și 2012, iar susținerea publicului canadian poate juca un rol decisiv. „Sigur, este foarte important să boxez în fața susținătorilor mei. Vor fi probabil 10.000-12.000 de persoane în spatele meu. Ele îmi vor da o bună rezervă de energie“, a spus pugilistul român.
Bute a mai boxat de patru ori la Quebec şi speră ca a cincea oară să-şi recupereze centura pe care a deţinut-o mai bine de patru ani şi jumătate, între octombrie 2007 şi mai 2012. Unul dintre succesele lui cele mai importante a fost la 5 noiembrie 2011, când l-a învins pe Glen Johnson, în sala Colisee Pepsi, în faţa a peste 15.000 de spectatori.
Lucian Bute a recunoscut că meciul cu DeGale reprezintă pentru el cea mai mare provocare de până acum, însă a menţionat că este încrezător în forţele sale, informează rds.ca. „Voi avea în faţă un adversar dificil. Este cea mai mare provocare de până acum. DeGale este acum cel mai bun boxer din lume la această categorie. Acum sunt mai încrezător, mai concentrat, mai determinat. Noul meu program de pregătire îmi oferă mai multă energie, mă simt mai proaspăt. Am schimbat unele lucruri în stilul meu de box pentru a fi mai agresiv, cu mai multe combinaţii, simt diferenţa. Ştiu ce pot face în ring şi voi deveni campion pentru a doua oară. Mă simt foarte puternic fizic şi psihic. Voi recâştiga centura pe care am deţinut-o cinci ani“, a spus Bute.
Antrenorul lui Lucian, jamaicanul Howard Grant, l-a sfătuit pe acesta să apeleze la orice mijloace pentru a câştiga: „Dacă De Gale îl va ţine pe Lucian, eu o să-i spun să-i dea cu cotul în ochi atunci când arbitrul nu se uită. Această lovitură face parte din box“, a spus Howard Grant în presa canadiană.

DeGale: Meciul nu va dura mai mult de trei runde

Adversarul lui Bute a susţinut însă că partida nu va dura mai multe de trei runde, informează journaldemontreal.com. „Spun că meciul nu va dura mai mult de trei runde, având în vedere pregătirea mea şi ceea ce am văzut în ochii lui Bute. Am văzut ultimele sale două meciuri, între care şi cel cu Carl Froch, şi nu este capabil să oprească un adversar atunci când acesta îi pune presiune“, a adăugat britanicul. În replică, Bute a spus că nici el nu exclude ca partida să se încheie înainte de limită, dar cu victoria sa. „Știu cum sunt, îmi cunosc foarte bine atuurile și veți vedea că Lucian Bute nu este terminat, ci un boxer foarte puternic fizic, care are puterea să-l facă KO“.
Deocamdată, nici o televiziune din România nu a anunţat că va transmite acest meci. În schimb, lupta lui Bute poate fi ascultată în direct la Radio România Actualităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS