14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, umiliţi la Academia lui Hagi

Alb-albaştrii, umiliţi la Academia lui Hagi

Thaer Bawab a jucat foarte slab la Constanţa (foto: csuc.ro)
Thaer Bawab a jucat foarte slab la Constanţa (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a pierdut clar, cu 4-0, partida disputată sâmbătă seară, pe stadionul principal al Academiei „Gică Hagi” de la Ovidiu – Constanţa, contra echipei FC Viitorul, contând pentru etapa a 19-a din Liga I.

Gruparea din Bănie a început prost meciul, gazdele reuşind să deschidă scorul destul de rapid, în minutul 11, când Bănel Nicoliţă a marcat norocos, cu ajutorul vântului, cu un şut din interiorul careului, după o pasă venită de la Florin Cernat de pe partea dreaptă de atac. În absenţa lui Bogdan Vătăjelu, suspendat, Sebastian Achim a fost mutat de nevoie de Săndoi de pe dreapta în flancul stâng, însă a făcut cu greu faţă atacurilor purtate de Nicoliţă sau Benzar. Aşa se întâmplă că şi golul doi a venit tot pe acea parte: Nicoliţă a centrat în careu, iar fundaşul Craiovei Andrei Dumitraş a gafat incredibil la şapte metri, lăsându-l pe Florin Tănase să reia nestingherit în poarta lui Bălgrădean (’32).

Realizând că doar un gol ar relansa lupta, Emil Săndoi şi-a îndemnat întruna elevii să atace, dar Curelea şi Bawab au fost inexistenţi în prima repriză. Singurul care l-a determinat pe Râmniceanu să se întrebuinţeze a fost Bancu, al cărui şut din marginea careului de 16 metri a fost respins în corner (’34).

 

CSU, slabă şi în repriza a doua

 

Ceva mai vioaie în partea secundă, CS Universitatea s-a apropiat de câteva ori de poarta lui Râmniceanu, dar fără efect pe tabelă.  Culmea ironiei, pe fondul unei dominări teritoriale a craiovenilor, gazdele au reuşit un contraatac şi au marcat din nou. A centrat Benzar în careu, Cernat i-a aşezat cu capul mingea lui Aganovici, iar acesta a reluat imparabil, de la şase metri (’68, 3-0).

Şi pentru ca lucrurile să meargă şi mai prost, Bawab şi-a pierdut cumpătul în minutul 73 şi a avut o intrare cu talpa pe coapsa unui adversar, iar Istvan Kovacs i-a acordat just cartonaşul roşu.

FC Viitorul a reuşit şi al patrulea gol, Florin Tănase a reuşit să-l piardă pe drum pe Kay şi l-a executat pe Bălgrădean cu un şut la colţul lung, la vinclu, de la opt metri lateral stânga, stabilind scorul final (’76, 4-0).

FC Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Hodorogea, Boli, Cr. Ganea – V. Achim (’82, Ţâru), Filip, Aganovic – Nicoliţă, Cernat (’74, Chiţu), Tănase (’82, I. Hagi). Antrenor: Gică Hagi.

CSU Craiova: Bălgrădean – Dumitraş, Iliev, Kay, S. Achim – Bancu, Zlatinski (’82, Băluţă), Mateiu (’78, Madson), Ivan – Bawab, Curelea (’68, Măzărache). Antrenor: Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: Hodorogea ’76  / Zlatinski ’18.

Cartonaş roşu: Bawab ’73.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Octavian Şovre, Mircea Orbuleţ; Omuţ Marius.

Observatori: Bogdan Buhuş, Cristian Nica.

 

Săndoi: Îmi cer scuze celor care ne iubesc

 

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a explicat ce a condus la înfrângerea drastică de la Constanţa şi le-a cerut scuze suporterilor. Tehnicianul speră ca elevii săi să aibă o altă atitudine şi o altă evoluţie în partida viitoare, cu ACS Poli Timişoara, programată marţi, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv”, şi astfel să menţină speranţa că pot prinde play-off-ul.

„Am avut câteva greşeli individuale şi aproape de fiecare dată s-a schimbat tabela. Consider că a fost un accident ce s-a întâmplat astăzi (sâmbătă – n.r.). Uitaţi-vă că până înainte de această etapă noi eram echipa cu cele mai puţine goluri primite, alături de ASA Târgu Mureş. Şi ea a pierdut cu 2-0 la Timişoara, însă noi am cedat destul de ruşinos şi ca să fiu sincer nu credeam vreodată că putem să avem o asemenea evoluţie. Am făcut nişte cadouri nepermise adversarului, dar asta nu înseamnă că Viitorul nu are merite deosebite în obţinerea victoriei şi o felicităm. Au o echipă foarte bună, au demonstrat-o şi nu întâmplător sunt pe locul doi în clasament, iar eu am spus de multe ori că Gică Hagi face o treabă nemaipomenită aici. În ceea ce ne priveşte, trebuie să uităm cât mai repede de această seară neagră şi să revenim la parcursul pe care l-am avut înainte. Îmi cer scuze celor care ne iubesc şi sunt alături de noi şi sunt convins că vom reuşi să trecem şi peste acest duş rece”, a spus Săndoi. „Nu s-a pierdut lupta pentru play-off, ultima etapă va fi decisivă. Şi ASA a pierdut, şi CFR a pierdut la Petrolul şi rămâne aceeaşi diferenţă. Avem posibilitatea să recuperăm punctele pierdute. Va fi un meci foarte greu acasă cu Timişoara marţi. ACS Poli este în revenire de formă, a reuşit un rezultat bun la Astra, acum a câştigat cu Târgu Mureş acasă, dar vom lupta pentru victorie”, a completat strategul grupării din Bănie.

 

Curelea: A fost un meci nereuşit

 

Nici atacantul Costin Curelea nu s-a simţit prea bine după corecţia primită din partea celor de la FC Viitorul, dar consideră că a fost un accident ce trebuie uitat rapid. „Când pierzi cu 4-0 nu mai poţi pune înfrângerea pe ghionion. A fost un meci nereuşit, asta este, important este să-l depăşim şi să luptăm ca să intrăm în zona play-off-ului, pentru că mai sunt etape de jucat. Prima va avea loc marţi şi avem timp puţin să ne recuperăm, dar trebuie să ne refacem moralul cu o victorie acum. Sincer nici nu vreau să mă mai gândesc la ce a fost. Viitorul are un joc de posesie foarte bun şi nu am reuşit să facem ce trebuie ca să-i blocăm. Sunt meciuri în care nu te simţi foarte bine, ca acesta, am avut şi suspendaţi şi e greu când ai fotbalişti care nu prea joacă să faci lucruri foarte bune”, a explicat Curelea.

 

Hagi îl aşteaptă pe Gică Popescu la Academie

 

De partea cealaltă a baricadei, antrenorului lui FC Viitorul, Gică Hagi, s-a bucurat mult pentru victorie, dar mai ales pentru modul cum a fost obţinută. „Sunt mulţumit că am câştigat şi am marcat multe goluri. Am avut şi puţină şansă la început, pentru că ne-a intrat golul lui Nicoliţă care ne-a dat linişte, curaj şi încredere, iar după echipa a început să joace mult mai relaxată. Suntem în formă şi practicăm un fotbal bun. Cred că este evidentă creşterea faţă de anul trecut. Suntem mai echilibraţi, ne place să conducem jocul şi să căutăm mai mult golul. Muncim în continuare şi trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”, a spus „Regele”, la Digi Sport.

Hagi speră să-l coopteze în staff-ul administrativ şi pe Gică Popescu, cumnatul său, care a asistat la prima partidă a Viitorului de când a ieşit de la închisoare. „El e 100% oltean, ţine cu Craiova, dar eu sunt un prieten, am jucat împreună şi astăzi cred că inima lui a fost împărţită. Important este că a văzut un meci foarte bun şi sper să mai vină, pentru că ne-a purtat noroc. Gică o să mă ajute tot timpul, suntem apropiaţi şi vom găsi o soluţie. Este un om de fotbal, care a făcut multe pentru România şi trebuie să muncească şi de acum înainte în fotbal, iar la noi îi este casa deschisă oricând”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS